Δεν πρέπει να υπάρχει δημότης που να μην έχει περάσει από το Οικοδομικό Τετράγωνο 150. Μπορεί μόνος του ο αριθμός να μην λέει σε κανέναν τίποτε, η θέση του όμως είναι σε όλους γνωστή. Πρόκειται για τον χώρο πίσω ακριβώς από το parking του Super market «Σκλαβενίτης» του Νέου Ψυχικού, στην συμβολή των δρόμων 25ης Μαρτίου, Τζαβέλα και Λ. Πορφύρα. Ένα κομμάτι γής χωρίς καμία εκμετάλλευση σήμερα, που όμως στο μυαλό κάποιων δημιούργησε μια εξαιρετική ιδέα που παρέμενε «όνειρο» για πολλές δεκαετίες.

 Το ΟΤ 150, αποτελεί μια συνολική έκταση, που ένα μέρος της φιλοξενεί το σημερινό parking του καταστήματος, ενώ η συνολική έκταση ανήκει στην «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚτΥπ ΑΕ), δηλαδή στον ενιαίο κατασκευαστικό φορέα του Ελληνικού κράτους που διαχειρίζεται τις δημόσιες κτιριακές υποδομές (νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια, σωφρονιστικά καταστήματα κ.α.).

51121307 3 720

Το όνειρο, ήταν να μετατραπεί αυτό το κομμάτι γής σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, για τις ανάγκες του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Ψυχικού! Κάτι που βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία, μετά από το αίτημα του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, προς την αρμόδια υπηρεσία. Η ΚΤΥΠ ανακοίνωσε ότι το αίτημα έγινε αποδεκτό και μένει μόνο η έγκρισή του και τυπικά, από το Διοικητικό Συμβούλιο, πολύ σύντομα.  Έτσι, θα πραγματοποιηθεί η παραχώρηση του για τα επόμενα 25 χρόνια και την θέση του οικοπέδου όπως το ξέρουμε σήμερα, θα πάρει το σύγχρονο γήπεδο 8 Χ 8 που θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες του ΠΟΨ και των Ακαδημιών του. Μια πραγματική «αθλητική ανάσα», τόσο για τον ίδιο τον Όμιλο, όσο και για τους κατοίκους του Νέου Ψυχικού, τις ομάδες και τα σχολεία που θα διαθέτουν πλέον πρόσβαση… «Στο δικό τους γήπεδο»!