Πρόκειται για μια κορυφαία Αθλητική διοργάνωση, που συμβαίνει εδώ και 40 χρόνια στον Δήμο μας!

Χιλιάδες δρομείς, ανταποκρίνονται κάθε χρόνο στο κάλεσμα να τρέξουν στο πιο πράσινο προάστιο της Αθήνας. Όλες οι ηλικίες, σε αποστάσεις που ξεκινούν από απλό περίπατο για να φτάσουν στα κλασικά 10 χιλιόμετρα, κάνουν την διαφορά και μάλιστα με την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και την υποστήριξη μεγάλων και πολλών χορηγών.

Έτσι λοιπόν και φέτος, ο 41ος Αγώνας του δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, το πρωί της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου. Με εκκίνηση από το Άλσος Ψυχικού.

no.2 720 x 580

no.5 720 x 480

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Ο θεσμοθετημένος αυτός αγώνας διοργανώθηκε από το Δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού και τον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Πολιτισμού-Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) και τελείται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Στους αγώνες των 10 χλμ, των 5χλμ, του δυναμικού βάδην 5 χλμ., στους παιδικούς αγώνες και στους αγώνες για ΑμεΑ συμμετείχαν συνολικά περίπου 2.000 άτομα ενώ στο σύνολο τους οι παρευρισκόμενοι στη διοργάνωση ξεπέρασαν τα 4.000 άτομα.

Την τελετή απονομής προλόγισε ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού κος Παντελής Ξυριδάκης, που ήταν σαφής τόσο για τον θεσμό, όσο και για τα «υλικά» που οδηγούν στην επιτυχία του: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε μία από τις παλαιότερες αθλητικές διοργανώσεις δήμων, τον 41ο Αγώνα Δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού, που θα γεμίσει ξανά τους καταπράσινους δρόμους του δήμου μας προσφέροντας σε όλους μία αξέχαστη εμπειρία. Ο Δήμος μας, ως πιστοποιημένος project city του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων δεν θα μπορούσε παρά να αγκαλιάσει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα αυτό ο οποίος προβάλει το Ολυμπιακό ιδεώδες στους συμπολίτες μας. Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά στηρίζουμε τη φιλόδοξη Πρωτοβουλία ενίσχυσης του Ελληνικού Αθλητισμού ο «Δρόμος για το 2020», στόχος της οποίας είναι η στήριξη συμμετοχής των αθλητών μας σε αθλητικές διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας στο μέλλον. Επίσης τη φετινή χρονιά ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού στηρίζει το έργο του Ιδρύματος Προστασίας & Αποκατάστασης Παιδιών & Νέων με Νοητική Υστέρηση «Η Θεοτόκος». Μοιραζόμαστε την δύναμη της διαφορετικότητας, τρέχουμε για καλό σκοπό».

no.6 720 x 480

ΣΤΙΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΞΥΡΙΔΑΚΗΣ

 

no.4 720 x 480

ΑΠΟΝΟΜΗ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΑΜΕΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΞΥΡΙΔΑΚΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΚΡΙΤΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ

 

Τη διοργάνωση στήριξαν ευγενικά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Όμιλος Συγγελίδη ως Μέγας χορηγός και ο Όμιλος Eurobank σαν Χρυσός χορηγός. Υποστηρικτές,  η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες), το Metropolitan General, η Βιοιατρική Αθηνών και o Όμιλος Interamerican, και ως χορηγοί οι εταιρείες Saucony, Βίκος, Απολλώνιον, Dole, Starguard, Photo Psychiko και Brinx, και τέλος ως χορηγοί επικοινωνίας οι εταιρείες Cosmote tv, Athens Voice, Hellenic mail, Εστία, Δημοκρατία, Join Radio, και Runningnews.gr.

Στην διεξαγωγή του αγώνα ξεχωριστή ήταν η παρουσία και η συμμετοχή των πολυάριθμων εθελοντών από όλα τα δημόσια σχολεία του Δήμου, από το Λύκειο Ψυχικού , το Λύκειο του Νέου Ψυχικού, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Νέου Ψυχικού, τους ΟΔΙΚ. Μαζί τους, τα κορίτσια γυμναστικής του ΟΚΑΠΑ, οι συνεχιστές εθελοντές του 2004, μαζί με τους συλλόγους ΑΟΦ, ΑΕΨ, ΠΟΨ , ΠΟΣΕΙΔΩΝ και τον σύλλογο Filipino Volunteers. Αναπόσπαστο κομμάτι της οργάνωσης του αγώνα και τα μέλη της Επιτροπής Εθελοντισμού.

no.3 720 x 480

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟ 41ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

 

no.7 720 x 480

ΣΤΙΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΓΓΕΛΙΔΗΣ

 

no.8 720 x 480

ΣΤΙΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΗΣ EUROBANK

 

no.9 720 x 480

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΥΠΟ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΩΝ BATALA

Στην ορθή διεξαγωγή του 41ου Αγώνα Δρόμου συνέβαλλαν ουσιαστικά οι υπάλληλοι του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού καθώς επίσης και οι αστυνομικοί της Τροχαίας Κηφισίας και του Αστυνομικού Τμήματος Φιλοθέης-Ψυχικού.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.philothei-psychiko.gr

www.facebook.com/agonasdromoupsychikou