Αν και η συγκέντρωση του Αθλητικού Συλλόγου «Ποσειδών» το Σάββατο που μας πέρασε είχε απολογιστικό χαρακτήρα, η είδηση έκανε το ενδιαφέρον όλων να ενταθεί.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου που ήταν και αυτός παρών, δεν άφησε καμία αμφισβήτηση για το άμεσο μέλλον του έργου.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε γύρω στις 12 το μεσημέρι, στο γήπεδο του μπάσκετ του Αθλητικού κέντρου στο Νέο Ψυχικό, με τις κερκίδες γεμάτες από γονείς και παιδιά που συμμετέχουν στις ακαδημίες του μπάσκετ αλλά και της κολύμβησης. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Αντώνης Λαμπαδιάρης ξεκίνησε με έναν σύντομο απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας, καλώντας όμως τους γονείς να συμβάλουν εθελοντικά στην οργάνωση αλλά και στην συμμετοχή τους, στα εντός και εκτός έδρας παιγνίδια, με επίκεντρο την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου. Αναφέρθηκε όμως και στην αμέριστη βοήθεια που προσφέρει ο Δήμος τόσο σε οικονομικό όσο και οργανωτικό επίπεδο στήριξης, κάτι που σε ελάχιστες περιπτώσεις συμβαίνει Πανελλαδικά.

DSC 0005 720X320

Στην σύντομη αναφορά του, ο Δήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης, συζήτησε με τους γονείς, σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, εξηγώντας την γενικότερη φιλοσοφία του Δήμου σχετικά με τον αθλητισμό σε τοπικό επίπεδο. ενώ ανακοίνωσε την αποδέσμευση της εδώ και 18 μήνες απαίτησης για την κατασκευή κλειστού γυμναστήριου. Έτσι, ο Ενιαίος Κατασκευαστικός φορέας Δημόσιων κτιριακών υποδομών (KτΥπ), ενέκρινε το έργο, αναλαμβάνοντας την μελέτη της κατασκευής, με προοπτική τα χρήματα της ανέγερσης να προέλθουν από την Περιφέρεια. Ο Δήμαρχος ήταν όμως σαφής σε δύο ιδιαίτερα κεντρικά σημεία. Ανέφερε ότι ο Δήμος συμμετέχει με οικονομική βοήθεια σε αθλητικούς συλλόγους και σωματεία, με πάνω απο 90.000 € ετησίως, όπως δήλωσε και την δυνατότητα να αναλάβει με ίδια κεφάλαια ο Δήμος την ανέγερση, αν για οποιοδήποτε λόγο δεν συμβεί κάτι τέτοιο από την Περιφέρεια.