Επισ-τρέχουμε! Για άλλη μια χρονιά!

Μπορεί να συντρέχουν πολλοί λόγοι, αλλά όλο και πιο συχνά, θα συναντήσει κανείς ανθρώπους που τρέχουν… όχι μεταφορικά, αλλά στην κυριολεξία.

Τα πάρκα, οι δρόμοι, ακόμα και τα κοντινά βουνά στην Αθήνα, γεμίζουν από όλες τις ηλικίες, που στο τρέξιμο βρήκαν κάτι πολύ πιο σπουδαίο από μια χαλαρή αθλητική κίνηση. Είναι συνήθεια, είναι ιδέα, είναι πλέον ένας τρόπος καθημερινής ζωής.


Ο Αγώνας Δρόμου Φιλοθέης-Ψυχικού


Πρόκειται για μια από τις παλαιότερες αθλητικές διοργανώσεις Δήμων στην Ελλάδα και φέτος, θα είναι φέτος επετειακός όπως εύκολα δείχνει ο αριθμός «40» !
Με σημείο εκκίνησης αλλά και τερματισμού στο Άλσος του Ψυχικού, ο θεσμοθετημένος αγώνας, διεξάγεται εδώ και 39 συνεχόμενα χρόνια, διοργανώνεται από τον Δήμο στις 3 Δεκεμβρίου και βρίσκεται κάτω από την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Οι διαδρομές

Ο αγώνας περιλαμβάνει δύο διαδρομές που απευθύνονται σε ενήλικες: μια των 5 και μια των 10 χιλιομέτρων. Ουσιαστικά όμως, πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο αγώνα, που περιλαμβάνει σχεδιασμένες διαδρομές τόσο διαφορετικού μήκους, όσο και διαφορετικής δυσκολίας, προκειμένου να συμμετάσχουν όλες οι ηλικιακές ομάδες που ενδιαφέρονται. Τρέξιμο, Δυναμικό Βάδην των 4 χιλιομέτρων, Αγώνες για παιδιά («Make- A- Wish Run») διαφορετικών όμως αποστάσεων. Στα 100μ. (για δρομείς προσχολικής ηλικίας), 500μ. (για δρομείς Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης Δημοτικού), 1.000μ. (για δρομείς Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης Δημοτικού και Γυμνασίου), με ξεχωριστές εκκινήσεις για κάθε τάξη, καθώς και διαδρομή των 50 μέτρων για ΑμεΑ.


Make A Wish Ελλάδος

Για φέτος, ο Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού στηρίζει και ενισχύει το έργο του Make a Wish - Ελλάδας. Έτσι λοιπόν, ο φετινός 40ος Αγώνα Δρόμου, οι παιδικοί αγώνες αποστάσεων 100μ. (προσχολική ηλικία), 500μ. (Δημοτικού Α, Β και Γ τάξης) και 1.000μ. (Δημοτικού Δ, Ε, ΣΤ΄ και Γυμνασίου), θα έχουν το όνομα “Make-A-Wish Run” ενώ τα έσοδα από τη συμμετοχή στους παιδικούς αγώνες, θα αποδοθούν εξολοκλήρου στον φιλανθρωπικό οργανισμό.

• Για να δείτε την προκήρυξη Αγώνα, πατήστε εδώ http://www.psychiko.gov.gr/images/stories/StoProsk17/AgonasDromou40/AgDr_Prokirixi.pdf
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις δηλώσεις Συμμετοχής
Η περίοδος των ηλεκτρονικών εγγραφών για τον “40ο Αγώνα Δρόμου Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού”, θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 12:00μ.μ.
Όσοι συμμετέχοντες έχουν ολοκληρώσει τυπικά την εγγραφή τους και την πληρωμή έως την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, θα παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής με τυπωμένο το ονοματεπώνυμό τους. Για όσες εγγραφές δεν έχουν ολοκληρωθεί έως τις 23.11.2017, δεν θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο στον αριθμό συμμετοχής.

Τρόποι Εγγραφής :
Α) Ηλεκτρονικά, έως την Τετάρτη 29/11/2017 :
Φόρμες Εγγραφής:
• Για τους αγώνες 10 χλμ. & 5 χλμ., εδώ http://www.myrace.gr/event/1180/registrations.html
• Για τους παιδικούς Αγώνες Make-A-Wish Ελλάδος, εδώ http://www.myrace.gr/event/1182/registrations.html
Β) Αυτοπροσώπως (29/11- 2/12/2017 ):
Μπορείτε να επισκεφθείτε την Γραμματεία Αγώνων που θα λειτουργεί στην Α’ Πλατεία Ψυχικού (πρώην Blue Bell) από την Τετάρτη 29/11 μέχρι και το Σάββατο 2/12 (11:00 – 19:00). Την ημέρα του Αγώνα, η Γραμματεία θα παραμείνει κλειστή - θα γίνουν δεκτές εγγραφές αποκλειστικά για τους Παιδικούς Αγώνες (08:30 – 09:00).