Η Αθηνά Παπαφωτίου, είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ Γυναικών και τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίζεται στη γαλλική ομάδα Mulhouse. Το πρωί της Πέμπτης 6 Ιουλίου, ήταν ένα... ηρωικό πρωινό! 

Η Αθηνά, πασαδόρος της Mulhouse, έφτασε στο Αθλητικό Κέντρο, προκαλώντας αντιδράσεις γεμάτες ενθουσιασμό στα 110 παιδιά που ήταν συγκεντρωμένα στα γήπεδα του βόλεϊ και του μπάσκετ, έτοιμα να τη γνωρίσουν από κοντά και να παίξουν μαζί της. Κι εκείνη, γλυκιά και πρόσχαρη, ανταποκρίθηκε στις επιθυμίες τους: έπαιξε μαζί τους, τους μίλησε για το Βόλεϊ και τους αποκάλυψε πολλά από τα μυστικά του αθλήματος. Μετά απο λίγο, τα πράγματα πήραν πιο σοβαρή... μορφή! Τους εξήγησε την έννοια του πρωταθλητισμού και τους μίλησε για όλες τις ωφέλειες που πετυχαίνει κάποιος όταν ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Ε, στο τέλος, τι άλλο θα μπορούσε να γίνει;

papafwtiou e8nikhΗ επιθυμία τους έγινε πράξη, με την Αθηνά να υπογράφει αυτόγραφα και να φωτογραφίζεται μαζί τους. Το παρασκήνιο της επίσκεψης, ήταν για άλλη μια φορά πλήρες... Ήταν στην ουσία, η πρόσκληση της αντιπροέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ Σόφης Ζαφρακοπούλου, προκειμένου η Αθηνά να αποκαλύψει τα μυστικά του βόλεϊ στα παιδιά που συμμετείχαν φέτος στο θερινό πρόγραμμα απασχόλησης παιδιών «ΑΘΛΟΠΑΙΧΝΙΔΙΕΣ», που διοργάνωσε ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. και τον Ο.Κ.Α.Π.Α. 

Η Αθηνά Παπαφωτίου, είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και ξεκίνησε να ασχολείται με το βόλεϊ από 9 χρόνων, συμμετέχοντας στο αθλητικό σωματείο του Ηλυσιακού, που έμεινε μέχρι τα 17 της. Εποχή δύσκολη για μια έφηβη... ¨Επρεπε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ως μαθήτρια της Σχολής Μωραϊτη, να μείνει πιστή στον στόχο της για εισαγωγή σε μια Ανώτατη Σχολή και να μην λείψει στις όλο και αυξανόμενες απαιτήσεις της ενασχόλησής της με το βόλεϊ. Αλλά η Αθηνά, απέδειξε πως όλα γίνονται όταν υπάρχει θέληση.

Πέτυχε τον στόχο της, μπήκε στην Παιδαγωγική Ακαδημία και συνέχισε την αθλητική της δράση αρχικά στην ομάδα της Αγίας Παρασκευής και στη συνέχεια - με μια συνεχώς εξελισσόμενη πορεία - αγωνίστηκε στον Πανιώνιο (2009-2010), στον Παναθηναϊκό (2010-2011) και στην ΑΕΚ (2011-2014). Το 2014 πέρασε τα σύνορα της χώρας και υπέγραψε συμβόλαιο με την Στουτγάρδη (2014-2015) ενώ από το 2015 μέχρι σήμερα, αγωνίζεται με τα χρώματα της Γαλλικής Mulhouse.

Ο Δήμος μας, δεν θα σταματήσει να προωθεί ανάλογες επισκέψεις αθλητών, που πέρα από τις αθλητικές τους επιδόσεις είναι ένα ιδιαίτερο πρότυπο για τα παιδιά. Ένας εξαιρετικά δημιουργικός ελεύθερος χρόνος –μέσα απο τις ΑΘΛΟΠΑΙΧΝΙΔΙΕΣ- που αξιοποιείται κυρίως με αθλητικές δραστηριότητες, κάνει τα παιδιά να να έρθουν σε επαφή με κορυφαίους Έλληνες αθλητές κι έτσι να αποκτήσουν μια πλήρη και προσωπική άποψη για κάθε άθλημα.