Είναι νωρίς το πρωί και οι εκατοντάδες άνθρωποι που είναι συγκεντρωμένοι στο Δημοτικό Γυμναστήριο της Φιλοθέης, μαρτυρούν ότι εκεί… κάτι συμβαίνει…

 Η πινακίδα στην είσοδο, γράφει ευανάγνωστα «Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλοθέης - Σ. Κυριακίδης» και ίσως μερικοί από τους παρευρισκόμενους να μην γνωρίζουν ποιος ήταν αυτός που έδωσε το όνομά του στον χώρο.

Και όμως… Τα «Κυριακίδεια 2017» ήταν εκεί, μαζί με το πνεύμα του αείμνηστου δρομέα. Αν ήταν εκεί, θα ήταν πολύ περήφανος…

KYRIAKIDEIA update c

Για άλλη μια χρονιά, πραγματοποιήθηκαν και φέτος τα «ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ 2017» στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλοθέης, με αγώνες στα 10 χλμ. και στα 1000 μ. παιδιών. Κεντρικό χαρακτηριστικό του αγώνα, ήταν η τεράστια αύξηση στις συμμετοχές που παρουσιάστηκαν φέτος, δείχνοντας τόσο την σύγχρονη τάση των ανθρώπων για τον αθλητισμό, αλλά και την άνοδο της αποδοχής στην διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, φέτος στην εκκίνηση βρέθηκαν 710 δρομείς, με 685 από αυτούς να τερματίζουν στο στάδιο, μια αύξηση που φτάνει το 10% σε σχέση με πέρσι.

Στα ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ του 2017, σημειώθηκαν ρεκόρ διαδρομής, τόσο στους άνδρες με νικητή τον Χαράλαμπο Πιτσιώλη το ΓΑΣ ΙΛΙΣΣΟΣ (32’ 45΄΄), όσο και στις γυναίκες με νικήτρια την Βασιλική Σπάθη του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΓΣ με (39’ 21΄΄).

 

KYRIAKIDEIA update a

Πολύ σημαντική ήταν η παρουσία και των μικρών δρομέων, που έκαναν τον δικό τους αγώνα στα 1.000 μ. με τις συμμετοχές να φτάνουν στις 170.

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) οργάνωσε μάλιστα και την επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 60 χρόνων ζωής και δραστηριότητας του Δημοτικού Γυμναστηρίου Φιλοθέης.

Εκεί, έγιναν και τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης επιγραφής του Στέλιου Κυριακίδη (Δωρεά της Οικογένειας) με τον Πρόεδρο του Οργανισμού, Γεράσιμο - Αλέξανδρο Μαζαράκη να απονέμει - Τιμής Ένεκεν – πλακέτες στους πρώην προέδρους του γυμναστηρίου κκ Γεώργιο Παντζή, Κώστα Σωτηρόπουλο, Δημήτρη Κυριακίδη και Νίκο Κακαβά.

KYRIAKIDEIA update b

Ο συνεργαζόμενος φορέας της φετινής διοργάνωσης, αλλά και όλων των εκδηλώσεων και αγώνων του Αθλητικού Ομίλου Φιλοθέης, είναι η Πρωτοβουλία Υποστήριξης Ελλήνων Αθλητών – «Ο Δρόμος για το 2020», που δημιουργήθηκε από τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.

Οι εθελοντές όμως, έπαιξαν για άλλη μια φορά τον εξαιρετικό υποστηρικτικό τους ρόλο: με πάνω από 100 από αυτούς και την καταλυτική βοήθεια τους για την άρτια διοργάνωση, μέσα στο στάδιο αλλά και κατά μήκος της διαδρομής. Την ξεχωριστή «νότα» έδωσαν με την παρουσία τους οι Τυμπανιστές «ΛΑΓΟΙ», προσθέτοντας ρυθμό και δύναμη στους δρομείς των 10 χιλιομέτρων.

KYRIAKIDEIA update d


Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους: 

ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού κος Παντελής Ξυριδάκης

ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κος Κώστας Παναγόπουλος

η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κα Αικατερίνη Αλεξοπούλου

η Αντιδήμαρχος Θεμάτων Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας, Υγείας, Αθλητισμού κα Αικατερίνη Πετρίτση – Μουράντ

ο Αντιδήμαρχος Θεμάτων Πρασίνου - Ανακύκλωσης κος Βύρωνας Σαμαρόπουλος

ο Πρόεδρος Ο.Κ.Α.Π.Α κος Γεράσιμος Μαζαράκης

η Δημοτική Σύμβουλος κα Νέλλη Λάβδα

η Δημοτική Σύμβουλος κα Τρέζου - Σκουρογιάννη Μάρω

η Δημοτική Σύμβουλος κα Άννα Κομνηνού - Κούμπα

η Δημοτική Σύμβουλος κα Νατάσσα Αγγελάκη - Λυκούρη

ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Νικόλας Κανελλάκης

ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Δελακουρίδης Ιωάννης

ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Φιλοθέης κος Γιάννης Προβελέγγιος

ο Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Φιλοθέης κος Απόστολος Κωνσταντινίδης

η Γενική Γραμματέας του Αθλητικού Ομίλου Φιλοθέης κα Ειρήνη Δημητράκη

ο Ταμίας του Αθλητικού Ομίλου Φιλοθέης κος Δημήτρης Λαλάκος

τα μέλη του Αθλητικού Ομίλου Φιλοθέης κκ Παναγιώτης Κουλουμέντας (πρώην πρόεδρος) και Νικόλαος Θεοδωράκος (πρώην γ.γραμματέας)

οι κκ Ελένη Κοντού, Μαρία Καλοφωλιά και Δημήτρης Κυριακίδης παιδιά του Στέλιου Κυριακίδη

 

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο πιο κάτω link :

https://www.facebook.com/894797927223462/photos/?tab=album&album_id=1199409863428932