Ιανουαρίου 21, 2019

Νέο Έτος… «Νέο» Στάδιο!

΄Εχουν πλέον ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες της συντήρησης και της…

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δεν πρέπει να υπάρχει δημότης που να μην έχει περάσει από το Οικοδομικό Τετράγωνο 150. Μπορεί μόνος του ο αριθμός να μην λέει σε κανέναν τίποτε, η θέση του όμως είναι σε όλους γνωστή. Πρόκειται για τον χώρο πίσω ακριβώς από το parking του Super market «Σκλαβενίτης» του Νέου Ψυχικού, στην συμβολή των δρόμων 25ης Μαρτίου, Τζαβέλα και Λ. Πορφύρα. Ένα κομμάτι γής χωρίς καμία εκμετάλλευση σήμερα, που όμως στο μυαλό κάποιων δημιούργησε μια εξαιρετική ιδέα που παρέμενε «όνειρο» για πολλές δεκαετίες.

 Το ΟΤ 150, αποτελεί μια συνολική έκταση, που ένα μέρος της φιλοξενεί το σημερινό parking του καταστήματος, ενώ η συνολική έκταση ανήκει στην «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚτΥπ ΑΕ), δηλαδή στον ενιαίο κατασκευαστικό φορέα του Ελληνικού κράτους που διαχειρίζεται τις δημόσιες κτιριακές υποδομές (νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια, σωφρονιστικά καταστήματα κ.α.).

51121307 3 720

Το όνειρο, ήταν να μετατραπεί αυτό το κομμάτι γής σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, για τις ανάγκες του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Ψυχικού! Κάτι που βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία, μετά από το αίτημα του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, προς την αρμόδια υπηρεσία. Η ΚΤΥΠ ανακοίνωσε ότι το αίτημα έγινε αποδεκτό και μένει μόνο η έγκρισή του και τυπικά, από το Διοικητικό Συμβούλιο, πολύ σύντομα.  Έτσι, θα πραγματοποιηθεί η παραχώρηση του για τα επόμενα 25 χρόνια και την θέση του οικοπέδου όπως το ξέρουμε σήμερα, θα πάρει το σύγχρονο γήπεδο 8 Χ 8 που θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες του ΠΟΨ και των Ακαδημιών του. Μια πραγματική «αθλητική ανάσα», τόσο για τον ίδιο τον Όμιλο, όσο και για τους κατοίκους του Νέου Ψυχικού, τις ομάδες και τα σχολεία που θα διαθέτουν πλέον πρόσβαση… «Στο δικό τους γήπεδο»!

 

 

Ήταν ένας εξαιρετικός καιρός και μια διοργάνωση με ιδιαίτερα πολλές συμμετοχές από δρομείς. Οι θεατές δεν περιορίστηκαν στις κερκίδες, καλύπτοντας και τον χώρο του στίβου. Ήταν τα 30ά – και επετειακά - «ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ, στο Δημοτικό Στάδιο Φιλοθέης «Σ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ».

΄Εχουν πλέον ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες της συντήρησης και της αποκατάστασης του στίβου, στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλοθέης «Στέλιος Κυριακίδης». Και την Κυριακή 27 Ιανουαρίου (10:30 πμ) είναι όλα έτοιμα για την τελετή των Εγκαινίων της ανακατασκευής του ιστορικού μας στάδιου... 

Πρόκειται για μια κορυφαία Αθλητική διοργάνωση, που συμβαίνει εδώ και 40 χρόνια στον Δήμο μας!

O Αθλητικός Όμιλος Φιλοθέης και ο ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ - ΨΥΧΙΚΟΥ, υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ, διοργανώνουν αγώνες δρόμου σε δημόσια οδό, με την επωνυμία «ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ 2019». Οι αγώνες διοργανώνονται στη μνήμη του Στέλιου Κυριακίδη, ενός από τους μεγαλύτερους αθλητές στην ιστορία του Ελληνικού Κλασσικού Αθλητισμού,

Κλείνουν αναγκαστικά κάποιοι δρόμοι, γιατί την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου ο 41ος Αγώνας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, «τρέχει»!