• Παντελής Ξυριδάκης:

  Παντελής Ξυριδάκης: "Το 2019 ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς, για τους κατοίκους των προαστίων μας"!

  Η φετινή κοπή της πίτας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, κάθε άλλο παρά μια τυπική εκδήλωση ήταν. Read More
 • Κοπή της Πίτας του Δήμου: μια εξαιρετική ευκαιρία επαφής με το Αύριο!

  Κοπή της Πίτας του Δήμου: μια εξαιρετική ευκαιρία επαφής με το Αύριο!

  Όπως ακριβώς συμβαίνει κάθε χρόνο, ένας μεγάλος θεσμός επιστρέφει και φέτος. Ελάτε να βρεθούμε όλοι μαζί, εκεί που μαθαίνουμε για νέους δρόμους… Read More
 • Στα «30α Κυριακίδεια» και την τελετή εγκαινίων της ανακατασκευής του σταδίου.

  Στα «30α Κυριακίδεια» και την τελετή εγκαινίων της ανακατασκευής του σταδίου.

  Ήταν ένας εξαιρετικός καιρός και μια διοργάνωση με ιδιαίτερα πολλές συμμετοχές από δρομείς. Οι θεατές δεν περιορίστηκαν στις κερκίδες, καλύπτοντας και τον χώρο του στίβου. Ήταν τα 30ά – και επετειακά - «ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ, στο Δημοτικό Στάδιο Φιλοθέης «Σ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ». Read More
 • 2017: Ετήσιος Απολογισμός Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού_ μέρος Α

  2017: Ετήσιος Απολογισμός Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού_ μέρος Α

   Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις με σχέδιο και αφοσίωση! Αναλυτικά παρουσιάστηκε ο Απολογισμός άλλης μιας επιτυχημένης χρονιάς για την δημοτική αρχή. Το 2017, ήταν άλλος ένας χρόνος γεμάτος δυσκολίες, αν και όλα όσα διαβάσετε παρακάτω, δείχνουν ότι η επιλογή της για πλεονασματικούς προϋπολογισμούς ήταν σοφή. Read More
 • Χριστούγεννα χωρίς δέντρο δεν έρχονται!

  Χριστούγεννα χωρίς δέντρο δεν έρχονται!

  Είναι γνωστό από παλιά, ότι τα Χριστούγεννα, χωρίς δένδρο δεν έρχονται! Read More
 • Ανανέωση στο Νέο Ψυχικό: Πλατεία Αγίας Σοφίας!

  Ανανέωση στο Νέο Ψυχικό: Πλατεία Αγίας Σοφίας!

  Είναι σίγουρα μια από τις πιο όμορφες πλατείες του Δήμου μας! Read More
 • Aνοίγει τις πόρτες του μέσα στον Σεπτέμβρη, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νόσου Alzheimer.

  Aνοίγει τις πόρτες του μέσα στον Σεπτέμβρη, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νόσου Alzheimer.

  Την είπαν ασθένεια του 21ου αιώνα αν και για πολλούς είναι απλά η εικόνα ενός δικού σου ανθρώπου που αρχίζει να αλλάζει… Ένα ουσιαστικό «φώς» είναι και ο σταθμός που βοηθάει αυτούς τους ανθρώπους. Ελάτε να δούμε τι γίνεται εκεί και ποιους αφορά… Read More
 • H πρώτη ημέρα στα σχολεία!

  H πρώτη ημέρα στα σχολεία!

  Και οι δρόμοι γέμισαν μαθητές… Μετά από περίπου τρείς μήνες διακοπών, η επιστροφή στα θρανία έκανε το κουδούνι να χτυπήσει, όχι όμως για την αίθουσα αλλά για τον καθιερωμένο αγιασμό, σε όλα τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου μας. Read More
 • Ακόμη πιο κοντά στο Δημότη με Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου_2018

  Ακόμη πιο κοντά στο Δημότη με Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου_2018

  Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Αλεξοπούλου σας ενημερώνει για τις σημαντικότερες αποφάσεις Read More
 • Η Υπαίθρια Γλυπτοθήκη, είναι για όλους!

  Η Υπαίθρια Γλυπτοθήκη, είναι για όλους!

  Υπαίθρια Δημοτική Γλυπτοθήκη Ψυχικού: Η πρώτη στην Ελλάδα. Read More
 • Ο Δήμος υποστηρίζει οικονομικά την μεγαλύτερη περιουσία για το Μέλλον…!

  Ο Δήμος υποστηρίζει οικονομικά την μεγαλύτερη περιουσία για το Μέλλον…!

  Ελάχιστοι γνωρίζουν την πραγματική διάσταση που έχει η συντήρηση και η λειτουργία όλων των σχολείων του Δήμου μας. Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11

Σήμερα διανύοντας ήδη το τρίτο μήνα του 2018 προχωρούμε μπροστά σε μια νέα δημιουργική χρoνιά, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο,

για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε όσο καλύτερα μπορούμε στις ανάγκες των συμπολιτών μας, να επιλύσουμε τα προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά και να υπερασπισθούμε αυτό το τελευταίο οχυρό μας, το Δήμο μας, με μια σειρά αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου: 

apofaseis symvouliou

1. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2018

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 13 Δεκεμβρίου 2017 και με την απόφαση 336/2017 ψήφισε για ένα κορυφαίο θέμα, τον προϋπολογισμό του έτους 2018, που αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εργαλείο διαχείρισης και μια ουσιαστική δέσμευση στο πλαίσιο της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου. 

Μέσα στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που ζούμε όλοι μας, έγινε μεγάλη προσπάθεια ο προϋπολογισμός 2018, να μην αποτελεί μόνο διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, αλλά πρωτίστως να περιλαμβάνει έργα και δράσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και κυρίως να κρατήσει τον κοινωνικό ιστό και παρά τις τεράστιες δυσκολίες ο δημότης να μπορεί να ακουμπήσει και να βοηθηθεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το σχέδιο του προϋπολογισμού έτους 2018, συντάχθηκε με ρεαλισμό και αντικειμενικότητα, είναι δε σύμφωνο με βασικές αρχές δεοντολογίας, έτσι ώστε να δείξουμε συνέπεια απέναντι στους πολίτες που μας επέλεξαν να τους εκπροσωπήσουμε.

Οι αρχές αυτές δεν μπορεί να είναι άλλες από: Τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση με όρους αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας. Τη διαφάνεια. Την υπευθυνότητα. Την αμεροληψία. Τη δίκαιη κατανομή των κονδυλίων.Την ειλικρίνεια ως προς τις δυνατότητες του Δήμου. 

 

2. ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Συνεπής η Δημοτική Αρχή στον αρχικό της σχεδιασμό και το πρόγραμμα που εφήρμοσε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διοίκηση συνεχίζει τη μείωση των τελών συμβάλλοντας στην ανακούφιση των συμπολιτών μας. Ειδικότερα, στην παρούσα δεινή οικονομική και κοινωνική συγκυρία και λαμβάνοντας υπόψη την συνολική μείωση του εισοδήματος των πολιτών και τη συνεπεία αυτής, δυσκολία πολλών συνδημοτών μας να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη μείωση δημοτικών τελών για το έτος 2018.

Με την με αριθμ. 260/2017 απόφασή του αποφάσισε κατά πλειοψηφία την μείωση των δημοτικών τελών, κατά ποσοστό 3% για τις Δημοτικές Ενότητες Ψυχικού και Νέου Ψυχικού και 6% για την Δημοτική Ενότητα Φιλοθέης, χωρίς ταυτόχρονα να διακινδυνεύει και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αντίθετα, η βελτίωση τους να αποτελεί γι’ αυτήν το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει με κάθε τρόπο.

Η διαφορά του ποσοστού μείωσης των τελών μεταξύ των Δημοτικών Ενοτήτων, οφείλεται στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να εναρμονίσει τα πολύ υψηλότερα τέλη της Φιλοθέης με αυτά του Ψυχικού και Νέου Ψυχικού, ώστε η αναγκαία ενοποίηση των τελών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου να είναι ισορροπημένη και δίκαιη.

 

3. ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ


Με την 353/2017 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, του απολογισμού, του ισολογισμού καθώς και των αποτελεσμάτων χρήσεως οικονομικού έτους 2016, ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες παρουσίασης των οικονομικών στοιχείων του Δήμου για το έτος 2016.

Σύμφωνα με την αναλυτική έκθεση και τα συμπεράσματα της ορκωτής λογίστριας, τις τοποθετήσεις του Δημάρχου, ο οποίος διαχειρίζεται προσωπικά τα οικονομικά του Δήμου, ο Δήμος συνεχίζει, παρά την δραματική μείωση των κρατικών συνταγματικά κατοχυρωμένων πόρων, κατά ποσοστό 70% και πλέον, να παρουσιάζει ικανοποιητική εικόνα ως προς την οικονομική διαχείριση. Πιο συγκεκριμένα:

α) Σχεδιάζεται και προγραμματίζεται έγκαιρα η ταμειακή ροή των υποχρεώσεων, με αποτέλεσμα την καλή ταμειακή ρευστότητα του Δήμου.

β) Γίνεται προσπάθεια εφαρμογής αναλυτικής λογιστικής, ώστε ο καταμερισμός των εξόδων στα επιμέρους κέντρα κόστους να είναι όσο το δυνατόν ακριβέστερος, για να υπάρχει εικόνα του κόστους για κάθε υπηρεσία του Δήμου.

γ) Πραγματοποιείται απογραφή και αποτίμηση αποθεμάτων λήξεως αναλωσίμων υλικών και ανταλλακτικών.

Αναφερόμενος ,ο Δήμαρχος επισήμανε ότι θα συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε τα οικονομικά του Δήμου με σύνεση, διαφάνεια, υπό συνθήκες επιδεινούμενης κρίσης και συνεχούς μείωσης των κρατικών επιχορηγήσεων.

 

4. ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και εγκρίθηκε με πλειοψηφία το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2018 με την απόφαση 289/2017. Για την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος εκτός από τις εισηγήσεις του αρμοδίου Αντιδημάρχου και της Τεχνικής Υπηρεσίας, ελήφθησαν  υπόψη οι προτάσεις των τριών (3) Δημοτικών Ενοτήτων και της Επιτροπής Διαβούλευσης στην οποία συμμετέχουν όλοι οι φορείς του Δήμου.

Το τεχνικό πρόγραμμα, όπως το παρουσίασε αναλυτικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, περιέχει εκτός από τα συνεχιζόμενα έργα και μελέτες, και νέα έργα και μελέτες, οι οποίες θα δώσουν λύσεις σε προβλήματα που ταλανίζουν τον Δήμο καθώς επίσης και προτάσεις για έργα και μελέτες από χρηματοδότηση μέσα από μία προσπάθεια για:

• αξιοποίηση πρόσθετων πόρων, οι οποίοι επενδύονται για την υλοποίηση τεχνικών έργων/μελετών

• αναζήτηση κάθε διαθέσιμης πηγής ή χορηγίας, με βάση τις ώριμες μελέτες των Υπηρεσιών,


• υποβολή ολοκληρωμένων προτάσεων για τη χρηματοδότηση σειράς ώριμων έργων προς χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, υπό τον συντονισμό της Διοίκησης του Δήμου

 

5. Προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και του Συνδέσμου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη (21 Ο.Τ.Α.) για την υποστήριξη του Δήμου στην προετοιμασία ωρίμανσης της Ενεργειακής Αναβάθμισης και αυτοματοποίησης συστημάτων ηλεκτροφωτισμού των κοινοχρήστων χώρων.

Η σύναψη της προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Συνδέσμου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων με το Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού που ψηφίστηκε με την 108/2017 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έχει ως στόχο την παροχή τεχνικών συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, έτσι ώστε να εξευρεθεί η καλύτερη μέθοδος ενεργειακής αναβάθμισης και αυτοματοποίησης συστημάτων ηλεκτροφωτισμού των κοινοχρήστων χώρων του, όπως περιγράφεται παρακάτω και να περιλαμβάνει:

• Τον ανασχεδιασμό των υπαρχόντων συστημάτων.

• Την βελτίωση του προγραμματισμού συντήρησής τους.

• Την αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με σώματα νέας τεχνολογίας.

• Τη χρησιμοποίηση συστημάτων τηλε-ελέγχου και τηλεχειρισμού παρακολούθησης της ενεργειακής κατανάλωσης των υφιστάμενων συστημάτων και ενδεχόμενα χρήση ΑΠΕ για τις βασικές υποδομές. 

Η παραπάνω σύμβαση έχει ως αντικείμενο την εξεύρεση του βέλτιστου τρόπου για την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του κόστους λειτουργίας – συντήρησης των συστημάτων ηλεκτροφωτισμού των κοινοχρήστων χώρων του ΟΤΑ , καθώς επίσης και της αναβάθμισης των συστημάτων αυτών, μέσω της ανάδειξης του συμφερότερου, για τον ΟΤΑ, μοντέλου υλοποίησης ( αυτοχρηματοδότηση, δανεισμός , ίδιοι πόροι κ.λπ). Η υπηρεσία αυτή θα παρασχεθεί από τον Σύνδεσμο δωρεάν στο Δήμο μας, στο πλαίσιο της ανταπόδοσης της υποστήριξης που προσφέρεται από τις Υπηρεσίες του Δήμου μας στο Σύνδεσμο