Η άσκηση στην Τρίτη ηλικία, πολλές φορές αντιμετωπίζεται σαν αδιέξοδο.

Πιθανά γιατί επί πολλά χρόνια, η γυμναστική ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τις νεαρές ηλικίες ή μόνο με τους ανθρώπους που αθλούνται έντονα για πρωταθλητισμό.

Και όμως, έχει αποδειχθεί πλέον, ότι η άσκηση στην τρίτη ηλικία διατηρεί σε εξαιρετικά καλή κατάσταση πολλές από τις βασικές λειτουργίες στο σώμα μας.  Έτσι, κινητικές, οπτικές και ακουστικές λειτουργίες, παραμένουν «ακμαίες» μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Πέρα από αυτό, η άσκηση καλλιεργεί ιδιαίτερα τις διαπροσωπικές σχέσεις και βελτιώνει δραστικά την ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

Αν ακόμη αναρωτιέστε και σκέπτεστε τις δυσκολίες που θα συναντήσετε εσείς ή ένα συγγενικό σας πρόσωπο προκειμένου να γυμναστεί σε προχωρημένη ηλικία, αξίζει να ξέρετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν υπήρξαν ποτέ αθλητές σε νεαρή ηλικία και ξεκίνησαν να γυμνάζονται πολύ αργότερα, κάνοντας την άσκηση μέρος του τρόπου ζωής τους. Επίσης αξίζει να μάθετε ότι υπάρχουν πολλοί που χρειάζονται την άσκηση πραγματικά και για διάφορους εντελώς πρακτικούς και παρ΄όλα αυτά δυσκολεύονται να το αποφασίσουν, παραβλέποντας το ότι  η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή την αντιμετώπιση σε πολλές από τις χρόνιες παθήσεις που σχετίζονται με την προχωρημένη ηλικία. 

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, δημιούργησε μια καινούρια δράση, η οποία περιλαμβάνει ένα πλήρες πρόγραμμα εκγύμνασης, ειδικά σχεδιασμένο για τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Δείτε παρακάτω, ποιες και πόσες είναι οι ευεργετικές δράσεις της σωματικής άσκησης χαμηλής έντασης, στα άτομα της τρίτης ηλικίας :

 

  • Μειώνει την αρτηριακή πίεση
  • Μειώνει το σωματικό λίπος
  • Μειώνει τον κίνδυνο να εμφανιστούν αρρυθμίες και στηθάγχη
  • Βελτιώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη
  • Βελτιώνει τα επίπεδα των λιπιδίων
  • Βελτιώνει την ψυχική διάθεση και την ποιότητα ζωής
  • Αυξάνει την αεροβική ικανότητα
  • Αυξάνει την κινητικότητα των αρθρώσεων
  • Αυξάνει την μυϊκή δύναμη και την αντοχή.

 

Οι δράσεις σωματικής άσκησης χαμηλής έντασης, γίνονται κάθε Τετάρτη & Παρασκευή από τις 12:15 –έως 12:45.


Στην Λέσχη Φιλίας & Δημιουργικής Ωριμότητας, Ρήγα Φεραίου, Νέο Ψυχικό (τηλ. 210 677 8166)

 

Πηγή ενημέρωσης : Αντιδήμαρχος κα Νατάσα Αγγελάκη / www.philothei-psychiko.gr