Την Πέμπτη 22 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ‘ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ’ στο Κλειστό Γυμναστήριο Ψυχικού.

Η ετήσια γιορτή Γυμναστικής, με τη συμμετοχή ομάδων με στοιχεία ενόργανης, ρυθμικής, ακροβατικής, αεροβικής, τραμπολίνο, καθώς και κλασικού-σύγχρονου-μοντέρνου χορού, ήταν αρχικά προγραμματισμένη για το διάστημα 16-17 Ιουνίου, οι δυσμενείς όμως καιρικές συνθήκες και η ανάγκη για λήψη έκτακτων μέτρων δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση της σημαντικής αυτής διοργάνωσης στον ανοιχτό χώρο των γηπέδων του Αθλητικού Κέντρου Νέου Ψυχικού. Ο βροχερός καλοκαιρινός καιρός είχε ως αποτέλεσμα, λοιπόν, την ματαίωση της Διαδημοτικής Συνάντησης ‘Γυμναστική για Όλους’, καθώς διαπιστώθηκε επίσης ότι θα ήταν αδύνατον να συγκεντρωθούν σε μια μεταγενέστερη κοντινή ημερομηνία όλες οι ομάδες των Δήμων που είχαν δηλώσει συμμετοχή. 

Προκειμένου να μην ακυρωθεί η εμφάνιση των ομάδων του ΔΟΑ, κατόπιν της άμεσης κινητοποίησης του επιτελείου του ΟΚΑΠΑ και της καίριας παρέμβασης του Δημάρχου Παντελή Ξυριδάκη, η Αθλητική Ένωση Ψυχικού (ΑΕΨ) ανέστειλε τα δικά της προγράμματα και μας παραχώρησε το Κλειστό Γυμναστήριο Ψυχικό στην οδό Κοντολέοντος. Το απόγευμα της 22ης Ιουνίου οι ομάδες με προπονήτριες τις κυρίες Βιβή Κώτσου, Νίκη Πολίτη, Κατερίνα Σαραντοπούλου και Ειρήνη Καραμπλάκα, καθώς και τον Συμεών Σκουτέρη, μας παρουσίασαν ένα πολυσχιδές τρίωρο πρόγραμμα εντυπωσιακών χορογραφιών σε δύο μέρη, όπου συμμετείχαν συνολικά 22 ομάδες του ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, αποτελούμενες από περίπου 400 αθλήτριες ηλικίας 5-30 ετών.

athlitika dromena 3

Στον σύντομο χαιρετισμό της, η Πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ Νέλλη Λάβδα ανέφερε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα, προτού δώσει τον λόγο στον Δήμαρχο Παντελή Ξυριδάκη:

«...Μπορεί η βροχή πριν από λίγες μέρες να μας χάλασε τη γιορτή, αλλά βρήκαμε τον τρόπο να μην απογοητεύσουμε τα παιδιά μας. Το πρόγραμμα που ακολουθεί έχει υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου από τους προπονητές και τους εργαζόμενους στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού. Σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ασφάεια των παιδιών μας.

Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι για τα παιδιά που επέλεξαν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, γιατί αυτά τα παιδιά γνωρίζουν ήδη ότι οι επιτυχίες κατακτώνται δια κόπου και όχι δια τρόπου. Η αισιοδοξία που αποπνέει μια χαρούμενη γιορτή σαν τη σημερινή και βλέποντας το χαμόγελο που ανθίζει στα χείλη των γονιών που καμαρώνουν τα βλαστάρια τους, μας γεμίζει ελπίδα για την επόμενη ημέρα που, μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά θα είναι φωτεινή και εμείς θα είμαστε έτοιμοι να την κατακτήσουμε.

athlitika dromena 2Συγχαρητήρια στα παιδιά που όλο το χρόνο δουλέψανε με κόπο και πολύ κέφι και έτσι κατόρθωσαν να έχουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα...».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις καθιερωμένες απονομές των βραβείων και, βέβαια, με ένα θερμό χειροκρότημα σε όλους τους συμμετέχοντες και την ομάδα της διοργάνωσης.