• Έναρξη Κοινωνικού Παντοπωλείου

  Έναρξη Κοινωνικού Παντοπωλείου

  Ο Δήμος ανακοινώνει την έναρξη της σύστασης της Δομής Παροχής Βασικών αγαθών - Κοινωνικού Παντοπωλείου, μέσω της συγχρηματοδοτούμενης πράξης του ΕΣΠΑ 2014 - 2020.  Read More
 • Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου. Ακόμη πιο κοντά στο Δημότη.

  Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου. Ακόμη πιο κοντά στο Δημότη.

  Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Αλεξοπούλου σας ενημερώνει για τις σημαντικότερες αποφάσεις Read More
 • Ετήσιος Απολογισμός Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού

  Ετήσιος Απολογισμός Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού

  Σχέσεις εμπιστοσύνης - ισχυρές βάσεις Read More
 • To δέντρο των Χριστουγέννων, άναψε!

  To δέντρο των Χριστουγέννων, άναψε!

  ΄Ενας μαγικός διακόπτης, έκανε το μικρό του θαύμα το Σάββατο στην πλατεία !  Read More
 • Απολογισμός Οικονομικών Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού 2016

  Απολογισμός Οικονομικών Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού 2016

  Κυρίες και κύριοι συνάδελφοιΒρισκόμαστε για μια ακόμη χρονιά στην ευχάριστη θέση να παρουσιάζουμε Read More
 • Τρέχοντας… για 40η φορά!

  Τρέχοντας… για 40η φορά!

  40ος Αγώνας Δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Φίλες και Φίλοι

Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

 που διοργανώθηκε πριν από μερικές ημέρες στα Ιωάννινα, αναδείχθηκε η ανάγκη να υπάρξει μια δομική αλλαγή στη λειτουργία του Κράτους, της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης. Στο επίκεντρο του δημόσιου διάλογου που αναπτύχθηκε, τέθηκε από την πλειοψηφία των συνέδρων η αγωνία για το μέλλον της χώρας και των τοπικών κοινωνιών.

Κι αναδείχθηκε η αναγκαιότητα για ένα νέο μοντέλο Τοπικής Διακυβέρνησης, με Ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση και ουσιαστική Αποκέντρωση, ως μονόδρομος για να βγει η χώρα από την κρίση. 

Θεωρώ ότι στη σημερινή συγκυρία είναι απαραίτητη μια Μεγάλη Αλλαγή, που θα λάβει υπόψη της τις εμπειρίες που αποκομίσαμε από τα τελευταία 40 τουλάχιστον χρόνια. Αυτή η αλλαγή προϋποθέτει ότι δεν θα στηριχτούμε στα «ίδια υλικά», που μας οδήγησαν στη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση. Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε το νέο, αν επιμείνουμε στη λογική του χθες. Δεν χρειαζόμαστε πια μια ισχυρή Κεντρική Εξουσία και μια λογική συγκεντρωτικού σχεδιασμού. Χρειαζόμαστε οι Δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες να αναλάβουν δράση και ρόλο, για να «χτίσουμε την Ελλάδα» από την Αρχή.

Πλέον έφτασε η ώρα για την επανάσταση του αυτονόητου, η ώρα να επικρατήσει επιτέλους η απλή λογική. Η ώρα να δώσουμε στις τοπικές κοινωνίες τη δύναμη και την ευθύνη να διαμορφώνουν οι ίδιες το μέλλον τους. Το μέλλον ανήκει στην Αυτοδιοίκηση. Σε όλο τον κόσμο, το κέντρο βάρους της ανάπτυξης πέφτει όλο και περισσότερο στους Δήμους και το κέντρο λήψης των αποφάσεων μεταφέρεται σε όλο και περισσότερα ζητήματα, από τα πάνω προς τα κάτω. Αυτό που γίνεται σήμερα σε όλη την Ευρώπη, πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Χωρίς καμία καθυστέρηση. Η Αλλαγή του Καλλικράτη είναι το πρώτο αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η Συνταγματική Αναθεώρηση, η οποία θα βάλει τις νέες ισχυρές βάσεις πάνω στις οποίες θα οικοδομήσουμε την Ελλάδα του μέλλοντος.

Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού, οι Δήμοι σε όλη τη χώρα, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Μαζί με τους πολίτες Αλλάζουμε. Το Κράτος, τις ζωές μας, την Ελλάδα.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
& ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2018

Παντελής Ξυριδάκης
Δήμαρχος Φιλοθέης - Ψυχικού