• ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ – Πέρασε για να… μείνει! Στην καρδιά μας.

  ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ – Πέρασε για να… μείνει! Στην καρδιά μας.

  Τι μπόρεσε να χωρέσει μέσα σε μερικές ώρες η Κυριακή που μας πέρασε;Χώρεσε εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους! Read More
 • Αντικειμενικές αξίες στην Φιλοθέη: Οι ενέργειες του Δήμου

  Αντικειμενικές αξίες στην Φιλοθέη: Οι ενέργειες του Δήμου

  Πρόκειται σίγουρα για ένα από τα πιο σημαντικά θέματα αυτής της περιόδου. Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κοινοποίησε χθές (8/2) επίσημη ανακοίνωση. Read More
 • Βραβεύουμε την αριστεία, σημαίνει πραγματική αλλαγή πορείας της ζωής!

  Βραβεύουμε την αριστεία, σημαίνει πραγματική αλλαγή πορείας της ζωής!

  Κάποιοι εξαιρετικοί άνθρωποι, αφήνουν την Ελλάδα, αναζητώντας στο εξωτερικό μια καλύτερη τύχη… Read More
 • Ανάπτυξη επαγγελματικών χρήσεων γης στη Φιλοθέη και στο Ψυχικό.

  Ανάπτυξη επαγγελματικών χρήσεων γης στη Φιλοθέη και στο Ψυχικό.

  Αταλάντευτη η θέση του Δημάρχου κου Ξυριδάκη! «Η σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού διαχρονικά υποστηρίζει την άποψη ότι είναι αντίθετη και έχει πετύχει την μη ανάπτυξη επαγγελματικών χρήσεων στο Ψυχικό και την Φιλοθέη σε πολλές περιπτώσεις. Read More
 • Απολογισμός Οικονομικών Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού 2016

  Απολογισμός Οικονομικών Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού 2016

  Κυρίες και κύριοι συνάδελφοιΒρισκόμαστε για μια ακόμη χρονιά στην ευχάριστη θέση να παρουσιάζουμε Read More
 • Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου. Ακόμη πιο κοντά στο Δημότη.

  Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου. Ακόμη πιο κοντά στο Δημότη.

  Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Αλεξοπούλου σας ενημερώνει για τις σημαντικότερες αποφάσεις Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Φίλες και Φίλοι

Για μια ακόμη χρονιά, πολιτικό προσωπικό κι εργαζόμενοι στο Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού, υποδεχόμαστε το νέο έτος με αισιοδοξία κι αυτοπεποίθηση.

Συναισθήματα που στηρίζονται , αφενός στις ισχυρές βάσεις που έχουμε δημιουργήσει τα προηγούμενα χρόνια. Αφετέρου, στην εμπιστοσύνη που έχετε δείξει σε όσα προγραμματίζουμε.

Γνωρίζουμε καλά ότι οι δυσκολίες που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το 2018 ως Δήμος, θα είναι πολλές. Το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον παραμένει ασταθές κι αυτό θα επηρεάσει την Αυτοδιοίκηση, στο σύνολό της. Θα δοκιμαστεί η αντοχή μας στο να μπορέσουμε το επόμενο διάστημα να υποστηρίξουμε κρίσιμης σημασίας πολιτικές πρωτοβουλίες και δράσεις , που απαντούν σε πραγματικές ανάγκες μεγάλου τμήματος της τοπικής μας κοινωνίας.

Αν μάλιστα δεν εφαρμόζαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια ένα αποτελεσματικό μοντέλο οικονομικής διαχείρισης , σήμερα θα είχαμε ήδη χάσει τη δυνατότητα αυτή, όπως συμβαίνει σήμερα στους περισσότερους Δήμους της χώρας.

Η υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων σε όλα τα προάστια μας, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητα της Κεντρικής Κυβέρνησης να απελευθερώσει τους πόρους και «να βάλει μπροστά» τα αναπτυξιακά προγράμματα. Είμαστε ως Δήμος έτοιμοι να  εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία αυτή.

Ψηλά στην ατζέντα μας παραμένει η διατήρηση της φυσιογνωμίας των προαστίων μας. Παρά τις διαρκείς απειλές που ως δημοτική αρχή καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, από όσους επιθυμούν να αναπτύξουν επαγγελματικές δραστηριότητες σε βάρος της οικιστικής μας φυσιογνωμίας. Αλλά και τα εμπόδια που θέτει στην προσπάθειά μας το συγκεντρωτικό και γραφειοκρατικό κεντρικό Κράτος , που νομοθετεί ερήμην μας . Παρόλα αυτά είμαι σίγουρος ότι για μια ακόμα χρονιά θα τα καταφέρουμε.

Ως Δήμος, θα συμμετάσχουμε στην πολιτική μάχη για να γίνει επιτέλους πράξη μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης. Θα διεκδικήσουμε μια μεταρρύθμιση με ουσιαστικό περιεχόμενο, που θα δίνει στους Δήμους νέους πόρους και ουσιαστικές αρμοδιότητες, για να γίνει πράξη το όραμά μας να αποφασίζουμε εμείς για όσα μας αφορούν. Το 2018 είναι μια χρονιά αλλαγών και προκλήσεων. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις, έχοντας στο πλευρό μας τους συμπολίτες μας.

Εύχομαι σε όλους μια καλή χρονιά.
Παντελής Ξυριδάκης
Δήμαρχος Φιλοθέης - Ψυχικού