• Χριστούγεννα χωρίς δέντρο δεν έρχονται!

  Χριστούγεννα χωρίς δέντρο δεν έρχονται!

  Είναι γνωστό από παλιά, ότι τα Χριστούγεννα, χωρίς δένδρο δεν έρχονται! Read More
 • Το δέντρο μας ανάβει την Παρασκευή!

  Το δέντρο μας ανάβει την Παρασκευή!

  Γιορτές στον Δήμο, σημαίνει και ένα oλοφώτιστο και καταπράσινο δέντρο! Read More
 • 41ος Αγώνας Δρόμου Φιλοθέης Ψυχικού

  41ος Αγώνας Δρόμου Φιλοθέης Ψυχικού

  Όπως κάθε χρόνο, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, σας περιμένουμε στο άλσος Ψυχικού. Read More
 • Το 3ο Tourist Trophy του Δήμου Ψυχικού: Μια Κυριακή πρωί τόσο διαφορετική!

  Το 3ο Tourist Trophy του Δήμου Ψυχικού: Μια Κυριακή πρωί τόσο διαφορετική!

  Η περασμένη Κυριακή, ξημέρωσε με έναν απίθανο ήλιο, με ιδανική θερμοκρασία και μεγάλη όρεξη για ένα ταξίδι… στον χρόνο! Read More
 • Εικόνες της δικής μας Ελλάδας !

  Εικόνες της δικής μας Ελλάδας !

  Η 28η Οκτωβρίου, εκτός από μια ματιά στην Ιστορία, είναι η γιορτή μιας Ελλάδας όπως την θέλουμε. Read More
 • 3ο ΤΤ Ψυχικού: Ετοιμαστείτε, γιατί…. Έρχεται!

  3ο ΤΤ Ψυχικού: Ετοιμαστείτε, γιατί…. Έρχεται!

  Το Ψυχικό θα γεμίσει ξανά από αυτές τις γοητευτικές «κυρίες»! Με περίεργους ήχους από εξατμίσεις, γυαλιστερό χρώμιο, και χιλιάδες κόσμο στα πεζοδρόμια. Read More
 • Ανανέωση στο Νέο Ψυχικό: Πλατεία Αγίας Σοφίας!

  Ανανέωση στο Νέο Ψυχικό: Πλατεία Αγίας Σοφίας!

  Είναι σίγουρα μια από τις πιο όμορφες πλατείες του Δήμου μας! Read More
 • Επετειακή Μουσικοχορευτική Εκδήλωση Στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας

  Επετειακή Μουσικοχορευτική Εκδήλωση Στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας

  Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, παρευρεθήκαμε για μια ακόμα φορά, μαζί με πλήθος κόσμου στην επετειακή μουσικοχορευτική εκδήλωση, που γίνεται κάθε χρόνο στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό. Read More
 • Aνοίγει τις πόρτες του μέσα στον Σεπτέμβρη, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νόσου Alzheimer.

  Aνοίγει τις πόρτες του μέσα στον Σεπτέμβρη, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νόσου Alzheimer.

  Την είπαν ασθένεια του 21ου αιώνα αν και για πολλούς είναι απλά η εικόνα ενός δικού σου ανθρώπου που αρχίζει να αλλάζει… Ένα ουσιαστικό «φώς» είναι και ο σταθμός που βοηθάει αυτούς τους ανθρώπους. Ελάτε να δούμε τι γίνεται εκεί και ποιους αφορά… Read More
 • H πρώτη ημέρα στα σχολεία!

  H πρώτη ημέρα στα σχολεία!

  Και οι δρόμοι γέμισαν μαθητές… Μετά από περίπου τρείς μήνες διακοπών, η επιστροφή στα θρανία έκανε το κουδούνι να χτυπήσει, όχι όμως για την αίθουσα αλλά για τον καθιερωμένο αγιασμό, σε όλα τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου μας. Read More
 • Ακόμη πιο κοντά στο Δημότη με Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου_2018

  Ακόμη πιο κοντά στο Δημότη με Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου_2018

  Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Αλεξοπούλου σας ενημερώνει για τις σημαντικότερες αποφάσεις Read More
 • Η Υπαίθρια Γλυπτοθήκη, είναι για όλους!

  Η Υπαίθρια Γλυπτοθήκη, είναι για όλους!

  Υπαίθρια Δημοτική Γλυπτοθήκη Ψυχικού: Η πρώτη στην Ελλάδα. Read More
 • Ο Δήμος υποστηρίζει οικονομικά την μεγαλύτερη περιουσία για το Μέλλον…!

  Ο Δήμος υποστηρίζει οικονομικά την μεγαλύτερη περιουσία για το Μέλλον…!

  Ελάχιστοι γνωρίζουν την πραγματική διάσταση που έχει η συντήρηση και η λειτουργία όλων των σχολείων του Δήμου μας. Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13

7-8 Ιουλ 2017 Καλλιθέα, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

«Υγιείς Πόλεις: Ανθεκτικές- Βιώσιμες-Συμμετοχικές»

Λήξη 13ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου με θέμα: “ Υγιείς Πόλεις: Ανθεκτικές-Βιώσιμες-Συμμετοχικές”. Γ. Πατούλης: “ Η Τοπική Αυτοδιοίκηση επιδιώκει την ενεργή συμμετοχή του δικτύου Υγιών Πόλεων στη διατήρηση και την προαγωγή της Υγείας των πολιτών και αποδεικνύει ότι οι δυνατότητές της είναι μεγάλες ”.

Ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή 182 εκπροσώπων Δήμων πανελλαδικά από όλα τα σημεία της χώρας το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων.

Προηγήθηκε η Τακτική τριμηνιαία Συνάντηση Υγιών Πόλεων με εισαγωγική έκθεση από τη Συντονίστρια Νταίζη Παπαθανασοπούλου. Στην 5η ενότητα ο Ευστ. Ρεστέμης Προϊστάμενος Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού μίλησε με θέμα «Εφαρμογή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στις Υπηρεσίες Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας»

Μετά την έναρξη του συνεδρίου και το καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δημ. Κάρναβο, ο Πρόεδρος Γιώργος Πατούλης και οι εξαιρετικοί ομιλητές Ιωάννης Τούντας, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής ΕΔΔΥΠΠΥ, Καθηγητής ΕΚΠΑ, Κυριάκος Σουλιώτης, Καθηγητής Πολιτικής Υγείας και Αν/τής Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, Αν/ τής Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών ανέπτυξαν πολύ ενδιαφέροντα θέματα.

Το Συνέδριο πλαισιώθηκε από τέσσερα στρογγυλά τραπέζια με ευρεία θεματολογία. Στο 1ο Στρογγυλό Τραπέζι οι ομιλητές πραγματεύθηκαν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Υγεία, με ιδιαίτερα σημαντική την τοποθέτηση του dr.Jean Simos ο οποίος επεσήμανε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης και των στόχων των Υγιών Πόλεων.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημ. Κάρναβος έκανε την Παρουσίαση συμπερασμάτων από την 6η Σύνοδο των Υπουργών για το Περιβάλλον και την Υγεία. Sixth Ministerial Conference on Environment and Health Ostrava, Czech Republic, 13–15 June 2017.

Ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, «Πράσινοι Δήμοι: Ανάγκη να ξανασχεδιάσουμε τις κοινωνίες μας» Η Πρόεδρος ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού μέλος ΔΣ ΕΔΔΥΠΠΥ, Νέλλη Λάβδα, παρουσίασε το θέμα « Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, Σχεδιάζοντας το Περιβάλλον ως Υγιής Πόλη»

Ο Δήμαρχος Σάμου, Μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ, Αντιπρόεδρος στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης Μιχάλης Α. Αγγελόπουλος, μίλησε για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Kινητικότητας ως μοχλός δημιουργίας και ανάπτυξης πρακτικών για βιώσιμες πόλεις»

Στο 2ο Στρογγυλό Τραπέζι συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν στις Πολιτικές Υγείας του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και συγκεκριμένα πολιτικές για την Υγιή Γήρανση, την Ψυχική Υγεία, τη Φυσική Άσκηση και τη Διατροφή. Πλούσια ήταν η θεματολογία και στο 3ο Στρογγυλό Τραπέζι με κύριο σημείο αναφοράς την Πρόληψη και την αγωγή υγείας. Παρουσιάστηκαν τα Προγράμματα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου, καθώς και διαδικασίες προληπτικού ελέγχου των 8 νοσημάτων μέσω του προ-συμπτωματικού ελέγχου των ΚΕΠ Υγείας. Επίσης, παρουσιάστηκε η σημασία της ψηφιακής τεχνολογίας στην υπηρεσία της υγείας και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στο 4ο Στρογγυλό Τραπέζι με τίτλο Δημοτικές δομές υγείας και κοινωνικής στήριξης παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων προγράμματα και κοινωνικο-υποστηρικτικές δράσεις, η δημιουργία δικτύου φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης και ο ρόλος της εθελοντικής εργασίας στις υπηρεσίες κοινωνικής αλληλεγγύης των Ο.Τ.Α.

Η συντονίστρια κ. Νέλλη Λάβδα, κλείνοντας το τελευταίο Στρογγυλό Τραπέζι, υπενθύμισε τα λόγια του Αριστοτέλη όπως αναφέρονται στα «Πολιτικά»:

Το σπουδαίαν είναι την πόλιν... ουκέτι τύχης έργον αλλά επιστήμης και... προαιρέσεως…» Ανάγκη ουν σκεπτέον πώς ανήρ γίνεται σπουδαίος… αγαθοί και σπουδαίοι γίνονται οι άνθρωποι δια τριών, έστι δε ταύτα τα τρία φ ύ σ ι ς, έ θ ο ς, λ ό γ ο ς… το δε λοιπόν... έργον π α ι δ ε ί α ς...»

Συμπεράσματα εργασιών Συνεδρίου Ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κάρναβος και Αντιπρόεδρος Α΄ του Δ.Σ. του ΕΔΔΥΠΠΥ επεσήμανε συμπερασματικά: «Το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων αποδείχθηκε ανώτερο των προσδοκιών μας. Ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν υψηλού επιπέδου. Το εύρος
της θεματολογίας που κάλυψε το Συνέδριο, παρήγαγε πολύτιμη γνώση για τα κρίσιμα θέματα του τομέα της Δημόσιας Υγείας αλλά και για το ίδιο το μέλλον του ΕΔΔΥΠΠΥ».

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με τη διαπίστωση ότι ανθεκτικές και βιώσιμες μπορούν να είναι οι κοινωνίες όταν υπάρχει η κατάλληλη τεχνογνωσία μέσω στρατηγικού σχεδιασμού. Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, που είναι το Εθνικό Δίκτυο του Π.Ο.Υ στην Ελλάδα, παρέχει την τεχνική βοήθεια για την επίτευξη της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών σε όλους τους τομείς αυτής. Το μείζον θέμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απασχόλησε σημαντικά στις εργασίες του Συνεδρίου με συγκεκριμένες τοποθετήσεις σε ό, τι αφορά στις αρμοδιότητες των Δήμων και στη γενικότερη ανάγκη για μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας(ΠΦΥ) στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί η τοποθέτηση του Προέδρου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου και της ΚΕΔΕ, κ. Γ. Πατούλη που αφορούσε στη διεθνή εμπειρία από τα ανεπτυγμένα κράτη όπου η ανάπτυξη και ο έλεγχος της ΠΦΥ έχει ανατεθεί σε τοπικό επίπεδο. Επιπλέον ο κ. Πατούλης κατά την ομιλία του προχώρησε σε συγκεκριμένες προτάσεις για το τι θα πρέπει να περιλαμβάνει η ΠΦΥ σε επίπεδο Δημοτικών Δομών, πρόσβασης πολιτών και διαφοροποίησης των υπηρεσιών, καθώς και παρέθεσε βασικές οικονομικές αρχές για την ΠΦΥ. Τέλος, ευρεία ήταν η συζήτηση σχετικά με την Πρόληψη και την αγωγή της Υγείας, με τους εκπροσώπους των Δήμων να παρουσιάζουν καλές πρακτικές, καινοτόμες κατά περιπτώσεις, και να διευρύνονται οι τομείς όπου μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να παρέμβει και να δώσει λύσεις.

Ομιλητές Συνεδρίου κατά αλφαβητική σειρά: Μιχάλης Αγγελόπουλος Δήμαρχος Σάμου, Στεργιανή Αραμπατζή Πολιτική Εκπρόσωπος του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας στο ΕΔΔΥΠ, Χρήστος Γιαννάκης Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ηλιούπολης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημάρχου για το ΚΕΠ Υγείας, Ορέστης Γιωτάκος, Πρόεδρος ΟΜΠΡΕΛΑ, Ειρήνη Δρίζη, Φυσικοθεραπεύτρια Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Αναπληρώτρια Συντονίστρια Δήμου στο ΕΔΔΥΠΠΥ, Απόστολος Γ. Εμμανουηλίδης, Φυσικοθεραπευτής Δήμου Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνας, Ευανθία Ευαγγέλου, Κοινωνική Λειτουργός, Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Γλυφάδας, Σταύρος Ζαμπέτογλου, Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμαριάς, Πρόεδρος Συνδέσμου Προστασίας & Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Άννα
Ζωάννου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας των Φύλων, Τρίτης ηλικίας, Αμεα και Εθελοντισμού, Δήμου Ρόδου, Ελίζα Ιατράκη, Ψυχολόγος & Κοινωνική Λειτουργός, MPH, PhD c, Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής ΕΔΔΥΠΠΥ, Συντονίστρια-Στέλεχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Χερσονήσου, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Χριστίνα Καραμπέρη, Ψυχολόγος-Msc Διοίκηση Μονάδων Υγείας, e-trikala AE Δήμου Τρικκαίων /Cities Net AE Δήμων Κεντρικής Ελλάδας, Μαίρη Καραμπέτσου, Εργοθεραπεύτρια, MSc, Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Γεν. Γραμ. Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών, Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής ΕΔΔΥΠΠΥ, Μέλος Ε.Ε. της ΜΚΟ 50και Ελλάς, Άρης Καραχάλιος, Δήμαρχος Φαρσάλων, Δημήτρης Κάρναβος, Δήμαρχος Καλλιθέας, Φιλοξενών Δήμαρχος, Αντιπρόεδρος Α’ ΔΣ ΕΔΔΥΠΠΥ, Σπυρίδων Καυκόπουλος, Υπεύθυνος αυτοτελούς τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Δημόσιας Υγείας και παιδείας του Δήμου Ωρωπού, Συντονιστής του ΚΕΠ Υγείας Ωρωπού, Αναστασία Κεντεποζίδου, Κοινωνιολόγος, Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Αγ. Αναργύρων Καματερού, Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής ΕΔΔΥΠΠΥ, Γιώργος Κορμάς, Επιστημονικός Υπεύθυνος ΚΕΠ Υγείας ΕΔΔΥΠΠΥ, Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, Παναγιώτα Κυριαζή, Βιολόγος, Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού και Περιεχομένου Athens Science Festival, Ελευθερία Κωτσίδου, Χειρούργος Οφθαλμίατρος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Κορυδαλλού, Νέλλη Λάβδα, Πρόεδρος ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΕΔΔΥΠΠΥ, Νίκος Λυκούδης, Πρόεδρος ΔΣ ΠΥΡΑΜΙΣ Εφαρμογές Πληροφορικής ΕΠΕ Πύλη Υγείας, Αγγελική Μοίρου, Προϊσταμένη Τμήματος Προαγωγής υγείας, βλαπτικών παραγόντων, ασφάλειας και Εργονομίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστασία Μορφογιάννη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Βόλου, Ηλίας Νικολάου, Εκπαιδευτής ΕΔΟΚ, Λίνα Νικολοπούλου, Ph.D Βιολόγος, Διευθύνουσα Σύμβουλος MINDWORK BUSINESS SOLUTIONS, Σοφία Ντούση, Τμήμα Προαγωγής υγείας, βλαπτικών παραγόντων, ασφάλειας και εργονομίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αγγελική Οικονομοπούλου, Ψυχολόγος MSc, Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Κυριακή Παναγιωτοπούλου, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Φαρσάλων, Πολιτική εκπρόσωπος του Δήμου στο ΕΔΔΥΠΥ, Δήμητρα Παπαγεωργίου, Ψυχολόγος MSc, Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, Συντονίστρια Δήμου στο ΕΔΔΥΠΠΥ, Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ στο ΕΔΔΥΠΠΥ, Πρόεδρος Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ για τα Εθνικά Δίκτυα, Ιωάννα Παπαλά, Συντονίστρια Εταιρικής Επικοινωνίας ELPEN A.E, Σοφίκα Παπανικολάου, Γενική Διευθύντρια Εν.Ε.Α.Π, Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΕΔΔΥΠΠΥ και ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος ΊΣΑ, Γεωργία Πίσπα, Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων «Αργώ» των Δήμων Αγίας Παρασκευής & Χολαργού- Παπάγου, Κατερίνα Πλεξίδα, MSC TE Νοσηλευτών-Λειτουργών Δημόσιας Υγείας, Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Διονυσία Πομώνη, Κοινωνική Λειτουργός, Προϊσταμένη Τμήματος ΚΑΠΗ Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού, Ευστάθιος Ρεστέμης, Προϊστάμενος Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, Αναστάσιος Σιδηράς, Ειδικευόμενος Ιατρός Παθολογίας, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής ΕΔΔΥΠΠΥ, Dr Jean Simos, Head Division Environmental Health and Health Promotion, Institute of Global Health, University of Geneva. President of S2D (former WHO Collaborating Centre for Francophone Healthy Cities, Rennes), Ανδρέας Σκούπουρας, Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού, Δήμου Κερκυραίων, Αθανασία Σκουρτανιώτη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών του Δήμου Καλλιθέας, Κυριάκος Σουλιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Υγείας και Αναπληρωτής Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Μαρία Στρατηγάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας, Aναπλ. Καθηγήτρια Κοινωνικής πολιτικής Πάντειο, Ιωάννης Τούντας, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής ΕΔΔΥΠΠΥ, Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Παν/μίου Αθηνών, Σταματούλα Τράνακα, Msc Κοινωνιολόγος, Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης, Γραμματική Τριτσινιώτου, Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας & Συντονίστρια, Δήμου Σάμου, Τριάδα Τσακιρούδη, Κοινωνιολόγος, Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας Δήμου Αλεξανδρούπολης, Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής ΕΔΔΥΠΠΥ, Ευαγγελία Τσαπατσάρη, Κοινωνιολόγος, MSc-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Προϊσταμένη Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Κατερίνα Τσεκούρα, Αντιπρόεδρος ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α., Δημήτρης Τσερπέλης, Κλινικός Ψυχολόγος, Επιστ. Υπ/θυνος Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Στήριξης και Πρόληψης, Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας, Μαριάνθη Χατζηκωνσταντίνου, Υπεύθυνη Κεντρικής Δομής ΚΕΠ Υγείας. 

Παριστάμενοι:

Στις εργασίες του Συνεδρίου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από πλήθος φορέων αλλά και από την πλειοψηφία των 192 Δήμων-μελών του Δικτύου και ειδικότερα οι Δήμαρχοι: Ανδρούτσου Μαρία Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Κονδύλης Ανδρέας Δήμαρχος Αλίμου, Κωσταντέλλος Γρηγόρης Δήμαρχος Βάρης –Βούλας –Βουλιαγμένης, Πατσουρίδης Παρασκευάς Δήμαρχος Διδυμοτείχου, Θωμάκος Δήμαρχος Κηφισιάς, Μπάμπαλος Νοκόλαος Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Βεντούρης Κωνσταντίνος Δήμαρχος Κιμώλου, Λουκάς Δημήτριος Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Λιόλιος Νικόλαος Δήμαρχος Λοκρών, Ευθυμίου Ανδρέας Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Καρράς Εμμανουήλ Δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Τσομπανόπουλος Ευάγγελος Δήμαρχος Νέστου, Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος Δήμαρχος Ξάνθης, Μαυρίδης Βασίλειος Δήμαρχος Ορεστιάδας, Καϊτεζίδης Ιγνάτιος Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Νασίκας Δημήτριος Δήμαρχος Ρήγα Φερραίου, Αγγελόπουλος Μιχαήλ Δήμαρχος Σάμου, Πρεβεζάνος Δημήτριος Δήμαρχος Σκιάθου, Σκάρλος Αθανάσιος, Βασιλόπουλος Άρης Δήμαρχος Φιλαδελφείας – Χαλκηδόνας.