• «Έπαινος» σημαίνει αναγνώριση της αξίας!

  «Έπαινος» σημαίνει αναγνώριση της αξίας!

  Χθές το απόγευμα, το Γυμνάσιο & Λύκειο του Ψυχικού, ήταν ολόφωτο! Read More
 • Η Επανάσταση του Αυτονόητου_ Μέρος Β

  Η Επανάσταση του Αυτονόητου_ Μέρος Β

  Μέρος Β _Συνέχεια. "Σήμερα, είναι - δυστυχώς - επίκαιρη η λαϊκή φράση «Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» και απόλυτα ορατό το ότι δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να χάσουμε και άλλο χρόνο. Read More
 • Στη «Γιορτή του Μάη» στο άλσος Ψυχικού

  Στη «Γιορτή του Μάη» στο άλσος Ψυχικού

  H γιορτή του Μάη, είναι… ότι λέει το όνομά της… Γιορτή! Read More
 • Στον Άγιο Γεώργιο του Νέου Ψυχικού!

  Στον Άγιο Γεώργιο του Νέου Ψυχικού!

  Χθές Κυριακή, η πλατεία μπροστά από τον ναό του Αγίου Γεωργίου στο Νέο Ψυχικό, ήταν κάτι παραπάνω από προφανές ότι είχε γιορτή! Read More
 • Αιτήσεις για τους Παιδικούς σταθμούς

  Αιτήσεις για τους Παιδικούς σταθμούς

  Στον Δήμο μας λειτουργούν σήμερα 5 παιδικοί σταθμοί με βασικό τους στόχο την «Στήριξη στην οικογένεια και την Υπεύθυνη φροντίδα για το παιδί». Read More
 • Η Επανάσταση του Αυτονόητου_ Μέρος Α

  Η Επανάσταση του Αυτονόητου_ Μέρος Α

  Όσα πρέπει να συμβούν τα επόμενα χρόνια! Κράτος, Αυτοδιοίκηση και τοπικές Κοινωνίες, σε πλήρη «οδικό χάρτη», από το Δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού, Παντελή Ξυριδάκη. Read More
 • «Έναρξη Δράσεων Κουνουποκτονίας»

  «Έναρξη Δράσεων Κουνουποκτονίας»

  Είναι γνωστή η παροιμία «Των φρονίμων τα παιδιά, πρίν πεινάσουν μαγειρεύουν»!... Read More
 • Ας γίνουμε ακόμη πιο υπεύθυνοι, για τους τετράποδους φίλους μας

  Ας γίνουμε ακόμη πιο υπεύθυνοι, για τους τετράποδους φίλους μας

  Όλοι το ξέρουμε οτι ο Δήμος μας έχει μια… ευχάριστη ιδιαιτερότητα: μεγάλος αριθμός από αυλές και - επίσης- μεγάλος είναι και ο αριθμός των σκύλων στην περιοχή μας. Read More
 • Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

  Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

  Σήμερα διανύοντας ήδη το τρίτο μήνα του 2018 προχωρούμε μπροστά σε μια νέα δημιουργική χρoνιά, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο, Read More
 • Αντικειμενικές αξίες στην Φιλοθέη: Οι ενέργειες του Δήμου

  Αντικειμενικές αξίες στην Φιλοθέη: Οι ενέργειες του Δήμου

  Πρόκειται σίγουρα για ένα από τα πιο σημαντικά θέματα αυτής της περιόδου. Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κοινοποίησε χθές (8/2) επίσημη ανακοίνωση. Read More
 • Ανάπτυξη επαγγελματικών χρήσεων γης στη Φιλοθέη και στο Ψυχικό.

  Ανάπτυξη επαγγελματικών χρήσεων γης στη Φιλοθέη και στο Ψυχικό.

  Αταλάντευτη η θέση του Δημάρχου κου Ξυριδάκη! «Η σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού διαχρονικά υποστηρίζει την άποψη ότι είναι αντίθετη και έχει πετύχει την μη ανάπτυξη επαγγελματικών χρήσεων στο Ψυχικό και την Φιλοθέη σε πολλές περιπτώσεις. Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11

Η μεγάλη ένταση της οικονομικής κρίσης, έχει καθημερινές επιπτώσεις στη ζωή όλων των δημοτών μας...

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού καλείται, παρά την σημαντική περικοπή των πόρων, να δείξει το πραγματικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με τις αρχές της επικουρικότητας και της εγγύτητας, με στόχο την προστασία, την ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο με μια σειρά αποφάσεων, όχι μόνο συμπαράστασης, αλλά και έμπρακτης υποστήριξης, στέκεται κοντά στον δημότη.

Συγκεκριμένα:


• Διατύπωση Γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 261 παρ.4 του Ν. 3852/2010 η οποία διαβιβάστηκε στην συγκροτηθείσα Επιτροπή του άρθρου 41 του Ν. 1249/1982 για τον επαναπροσδιορισμό των τιμών των ακινήτων της χωρικής αρμοδιότητας της Δημοτικής Ενότητας Φιλοθέης του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Οι δικαστικοί αγώνες και οι πολιτικές μας παρεμβάσεις για τη μείωση των υψηλών και απαραδέκτων αντικειμενικών αξιών του Δήμου μας συνεχίζονται. Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού μαζί με κάποιους δημότες προσέβαλε την απαράδεκτη και αντισυνταγματική απόφαση της 20-01-2016 του Υπουργού Οικονομικών με τη οποία μειώθηκαν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που ανέρχονται μέχρι του ποσού των 4.000 €/ τμ, ενώ παρέμειναν ίδιες οι αξίες πάνω από 4.000 €/τμ.

Μετά την ακύρωση της υπουργικής αυτής απόφασης από το ΣτΕ, συγκροτήθηκε Επιτροπή προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών στην οποία συμμετέχει και ο Δήμος Φιλοθέης -Ψυχικού δια του Δημάρχου Παντελή Ξυριδάκη, και αναπληρώτρια αυτού, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αλεξοπούλου Κατερίνα.

Στην επιτροπή αυτή προσκομίστηκε η με αριθμ. 26/2017 ομόφωνη απόφαση-γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από τεκμηριωμένη εισήγηση, με εμπεριστατωμένα συγκριτικά στοιχεία αγοραπωλησιών ετών 2014, 2015, 2016 που συνέλεξε λεπτομερώς η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και έκθεση προσδιορισμού της πραγματικής αξίας των ακινήτων ανεγνωρισμένης εκτιμήτριας, για μείωση τιμών κατά ποσοστό 37% περίπου σε Φιλοθέη και Ψυχικό.

Η παραπάνω απόφαση-γνώμη βασίστηκε στην έκθεση γνωμοδότησης, της πιστοποιημένης εκτιμήτριας Ακίνητης περιουσίας Μαρίας Αυτιά, MRICS-Τοπογράφου Μηχανικού (ΑΠΘ) MSC in Real Estate Economics και Finance (LSE) στην οποία ελήφθησαν υπόψη, εκτός των παραπάνω στοιχείων , το πολεοδομικό καθεστώς, τα χαρακτηριστικά της περιοχής μελέτης που
επηρεάζουν την αξία των ακινήτων, οι δημοσιευμένες αγγελίες, η έκθεση της Τραπέζης Ελλάδος Δεκεμβρίου 2016 σχετικά με την αγορά κατοικιών, η ετήσια έκθεση της Eurobank που αναφέρεται συγκεκριμένα στα ακίνητα της περιοχής Φιλοθέης, καθώς και η εκτεταμένη έρευνα και η αντίστοιχη ανάλυση σχετικά με τις συνθήκες και τις τάσεις της κτηματαγοράς που επικρατούν την αντίστοιχη περίοδο.

Ως εκ τούτου προτείνονται οι εξής τιμές ανά ζώνη για τα ακίνητα της Δημοτικής Κοινότητας Φιλοθέης, όπως αυτές αναφέρονται στην έκθεση γνωμοδότησης αναλυτικά:

1. Προτεινόμενη τιμή Ζώνης για την Α΄Ζώνη Δημοτικής Κοινότητας Φιλοθέης 3.150,00€/ανά τμ (παλαιά τιμή 5.250,00€/ανά τμ.)

2. Προτεινόμενη τιμή Ζώνης για την Β΄Ζώνη Δημοτικής Κοινότητας Φιλοθέης 2.950,00€/ανά τμ (παλαιά τιμή 4.700,00€/ανά τμ.) 

3. Προτεινόμενη τιμή Ζώνης για την Γ΄Ζώνη Δημοτικής Κοινότητας Φιλοθέης 2.850,00€/ανά τμ (παλαιά τιμή 4.350,00€/ανά τμ.)

4. Προτεινόμενη τιμή Ζώνης για την Δ΄Ζώνη Δημοτικής Κοινότητας Φιλοθέης 2.700,00€/ανά τμ (παλαιά τιμή 3.700,00€/ανά τμ.

5. Προτεινόμενη τιμή Ζώνης για την Ε΄Ζώνη Δημοτικής Κοινότητας Φιλοθέης 2.600,00€/ανά τμ (παλαιά τιμή 3.550,00€/ανά τμ.

6. Προτεινόμενη τιμή Ζώνης για την ΣΤ΄Ζώνη Δημοτικής Κοινότητας Φιλοθέης 2.200,00€/ανά τμ (παλαιά τιμή 2.700,00€/ανά τμ.


Επιπλέον η Επιτροπή καλείται να λάβει σοβαρά υπόψη της την έντονη πτωτική πορεία της κτηματαγοράς ως αποτέλεσμα της συνεχώς επιδεινούμενης κρίσης, όπως αυτή αποτυπώνεται και στις προβλέψεις της Τραπέζης της Ελλάδος για το έτος 2017.

Η επιτροπή έχει συνεδριάσει επτά φορές και διαβίβασε την γνωμοδότηση – πρόταση της προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος και θα έχει την τελική ευθύνη της απόφασης.
Στη συνέχεια η επιτροπή θα συνεδριάσει για τις αντικειμενικές αξίες της Δημοτικής Κοινότητας Ψυχικού.


• Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού

koinoniko pant1ek

Καθώς οι οικονομικές δυσκολίες που επηρεάζουν άμεσα κάποιους δημότες γίνονται όλο και εντονότερες κρίνεται επιβεβλημένη η ανάγκης ενίσχυσης των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας με το θεσμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Με την υπ΄αριθμ 66/5-4-2017 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η συγκρότηση και ο ορισμός μελών του Μηχανισμού Πιστοποίησης Εκτέλεσης της Πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού». Μια υπηρεσία από όπου θα μπορούν να προμηθεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης οι κοινωνικά ευπαθείς συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.


• Οικονομική ενίσχυση απόρων δημοτών

Σύμφωνα με τις αρμοδιότητες, που μεταφέρθηκαν από την παλιά Νομαρχία στην Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού και παράλληλα τους δημότες που απευθύνονται στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού διαπιστώνεται ότι όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας πληρούν τις προϋποθέσεις απορίας με συνέπεια
να χρειάζονται κάθε δυνατή οικονομική ενίσχυση. Τα τελευταία χρόνια στο Δήμο σχεδιάσαμε και λειτουργούμε ένα αποτελεσματικό δίκτυ «κοινωνικής προστασίας» με την εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικής και οικονομικής υποστήριξης. Έτσι για άλλη μια φορά με την υπ΄αριθμ 49/20-3-2017 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίναμε οικονομική ενίσχυση το Πάσχα προς 98 συνολικά δικαιούχους, οικογένειες και μεμονωμένα άτομα, του Δήμου μας


• Παιδικές Κατασκηνώσεις

SummerCamp

Με δεδομένο ότι η στήριξη της κοινωνικής συνοχής αποτελεί βασική μας προτεραιότητα , η διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου διοργάνωσε για το καλοκαίρι πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών απόρων δημοτών- κατοίκων μονογονεϊκων και πολυτέκνων οικογενειών, παιδιού γονέων ΑΜΕΑ και γενικότερα ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών του Δήμου μας σε θερινές κατασκηνώσεις με σκοπό την στήριξη της κοινωνικότητας , της ανεξαρτησίας , της ψυχαγωγίας καθώς και τη ψυχοσωματική διάπλαση και πνευματική καλλιέργεια των παιδιών. Προς υλοποίηση του σκοπού αυτού το Δημ. Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα με την υπ΄αριθμ. 65/2017 απόφαση του την επιλογή των δικαιούχων για το πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών, κατοίκων του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2017 σύμφωνα με προσδιοριζόμενα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

«Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησης Φιλοθέης – Ψυχικού» (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ.)

DIKEFIPS LOGO

Με την υπ΄ αριθμ. 79/10-5-2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίστηκαν τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ως ακολούθως: 

Πρόεδρος ο Δήμαρχος κ. Παντελής Ξυριδάκης και Αντιπρόεδρος αυτού η Δημοτική Σύμβουλος κ. Δανιήλ – Ζαφρακοπούλου Σοφία.


ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Παντελής Ξυριδάκης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Σόφη Ζαφρακοπούλου
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (αιρετοί εκπρόσωποι)  Ξυριδάκης Παντελής, Δήμαρχος 
Αιρετά μέλη πλειοψηφίας: Ζαφρακοπούλου-Δανιήλ Σοφία, Γαλάνης Δημήτριος, Γάτος Γεώργιος-Αλκιβιαδης.
Αιρετά μέλη μειοψηφίας: Ζέππου-Χαρλαύτη Ελένη, Παντελής Χαροκόπος 
Δημότες-Κάτοικοι: Ρέγγος Ιωάννης, Διαμαντόπουλος Δημήτριος, Παπαμιχαήλ Ελευθέριος, Μπουντουράκης Θεοδόσιος.

 

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Αιρετά μέλη πλειοψηφίας: Παπαγεωργίου Λεωνίδας, Πετρίτση-Μουράντ Αικατερίνη, Τρέζου Μαρία-Ελένη
Αιρετά μέλη μειοψηφίας: Κανελλάκης Νικόλαος, Γκιζελή-Παπαθεοδωροπούλου Αλίκη.
Δημότες: Γιαβάσογλου Κωνσταντίνος, Κοκορόσκος Παναγιώτης, Πετροπούλου Μελίνα, Τζίτζης Περικλής
Επιπλέον στο Διοικητικό Συμβούλιο θα συμμετέχει και ένας εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα με τον αναπληρωτή του.

 

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ (Ο.Κ.Α.Π.Α.)

okapa logoΟρίστηκε για κάθε Νομικό Πρόσωπο του Δήμου νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα: «Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού» (Ο.Κ.Α.Π.Α). Με την υπ΄ αριθμ. 78/10-5-2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίστηκαν τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ως ακολούθως:
Πρόεδρος η Δημοτική Σύμβουλος κ. Λάβδα Ελένη και Αντιπρόεδρος αυτού η Δημοτική Σύμβουλος κ. Κομνηνού-Κούμπα Άννα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Νέλλη Λάβδα
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Άννα Κομνηνού-Κούμπα
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ  Οι σύμβουλοι πλειοψηφίας: Λάβδα Ελένη, Κομνηνού-Κούμπα Άννα , Μαζαράκης Γεράσιμος-Αλέξανδρος, Αγγελάκη-Λυκούρη Αναστασία, Δημουλά Ελισσάβετ-Ελένη.
Οι σύμβουλοι μειοψηφίας: Ζερβός Νικόλαος, Γκιζελή-Παπαθεοδωροπούλου Αλίκη.
Οι δημότες: Κακκαβάς Νικόλαος, Γεωργοπούλου-Τουλιάτου Άλκηστις- Κλειώ, Χανακούλας Αθανάσιος .
Ένας (1) εκπρόσωπος των εργαζομένων του Ν.Π.Δ.Δ. με τον αναπληρωτή του καθόσον αυτό απασχολεί περισσότερους από δέκα (10) εργαζομένους.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Οι σύμβουλοι πλειοψηφίας: Γάτος Γεώργιος-Αλκιβιάδης, Τρέζου Μαρία-Ελένη, Ζαφρακοπούλου-Δανιήλ Σοφία, Παπαγεωργίου Λεωνίδας.
Οι σύμβουλοι μειοψηφίας: Κανελλάκης Νικόλαος, Δελακουρίδης Ιωάννης 
Οι δημότες: Καραγιάννη-Κασιμάτη Μαρία, Πάτση Ελένη, Λαζαρίδου Μυρτώ

 

της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου,
Κατερίνας Αλεξοπούλου