36

Αγαπητοί Δημότισσες και Δημότες.

 

37

Το 2018 είναι προς το τέλος του και το 2019 μας έρχεται με Αυτοδιοικητικές εκλογές . Όλοι θα πρέπει να σκεφτούμε τι πρέπει να κάνουμε για να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε την πόλη που ζούμε.

Πρέπει να αναρωτηθούμε αν θα εξακολουθήσουμε να έχουμε τα μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα στον Φάρο, τα έργα (κτίριο Βαλιάδη, παιδική χαρά Πικιώνη κλπ) να παραμένουν προεκλογικές εξαγγελίες, τη σύσταση Νομικής υπηρεσίας να απορρίπτεται συστηματικά, τα σιντριβάνια στις πλατείες μας να καταργούνται, η Δημοτική Συγκοινωνία να αποτελεί μόνο μία πρόταση που δεν εισακούσθηκε ποτέ, το γήπεδο μπάσκετ στο Νέο Ψυχικό να εξελίσσεται σε σύγχρονο γεφύρι της Άρτας, το γνωστό πρόβλημα του Ποδονίφτη να μην έχει λύση και η υποβάθμιση των τριών προαστίων μας να συνεχίζεται.

Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω προβλήματα είναι μία. Ο Δήμος μας χρειάζεται ΑΛΛΑΓΗ της Δημοτικής Αρχής και ένα τέλος στο δημαρχοκεντρικό μοντέλο και τον μονοπαραταξιακό αλαζονικό έλεγχο των πάντων από τον κ. Ξυριδάκη. Η αμεσότητα στην πρόσβαση του πολίτη προς την τοπική εξουσία δεν μπορεί να κατανοείται πλέον με αυτό το μοντέλο. Χρειάζονται δομές κοινωνικής λογοδοσίας και ελέγχου σε κάθε επίπεδο, που θα περιορίζουν τις πελατειακές λογικές . Η ανάπτυξη ευρύτερων συναινέσεων και συνεργασιών για την λύση των προβλημάτων είναι επιβεβλημένη και θα ενισχυθεί από την απλή αναλογική και τις νέες διατάξεις που ισχύουνπια για Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μια κουλτούρα για συνθέσεις και συγκλίσεις , διευκολύνει την ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών και αναβαθμίζει το ρόλο τους στις αποφάσεις. Βάζει, δηλαδή, τις βάσεις για μια πιο δημοκρατική, αποκεντρωμένη, αποτελεσματική και συμμετοχική αυτοδιοίκηση.

Οι Ενεργοί πολίτες Νέου Ψυχικού Φιλοθέης Ψυχικού θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην δημιουργία των συνθέσεων και των συγκλίσεων που απαιτούνται ώστενα επιτύχουμε την ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ που χρειάζεται ο Δήμος μας. Συνθέσεις και συνεργασίες που θα βασίζονται σε προγραμματικές βάσεις, μακριά από εκείνα τα«κλειστά κυκλώματα» που βασίζονται σε ανέντιμες «συναλλαγές» και καταλήγουν σε «αντιδεοντολογικές» και αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Νάντια Σουμπασάκη

Δημοτική Σύμβουλος Επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Νέου Ψυχικού Φιλοθέης Ψυχικού

Δημοτική Παράταξη: Ενεργοί Πολίτες Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού. Παρίτση και Πλαστήρα, Νέο Ψυχικό.
Τηλ.2106778763, Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., http://epnpfp.wordpress.com

Στο facebook: Δίκτυο Αλληλεγγύης Ενεργών Πολιτών Νέου Ψυχικού-Ψυχικού-Φιλοθέης
Blog: https://energoipolitesneopsychikofilotheipsychiko.wordpress.com