• 3ο ΤΤ Ψυχικού: Ετοιμαστείτε, γιατί…. Έρχεται!

  3ο ΤΤ Ψυχικού: Ετοιμαστείτε, γιατί…. Έρχεται!

  Το Ψυχικό θα γεμίσει ξανά από αυτές τις γοητευτικές «κυρίες»! Με περίεργους ήχους από εξατμίσεις, γυαλιστερό χρώμιο, και χιλιάδες κόσμο στα πεζοδρόμια. Read More
 • Ανανέωση στο Νέο Ψυχικό: Πλατεία Αγίας Σοφίας!

  Ανανέωση στο Νέο Ψυχικό: Πλατεία Αγίας Σοφίας!

  Είναι σίγουρα μια από τις πιο όμορφες πλατείες του Δήμου μας! Read More
 • Επετειακή Μουσικοχορευτική Εκδήλωση Στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας

  Επετειακή Μουσικοχορευτική Εκδήλωση Στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας

  Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, παρευρεθήκαμε για μια ακόμα φορά, μαζί με πλήθος κόσμου στην επετειακή μουσικοχορευτική εκδήλωση, που γίνεται κάθε χρόνο στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό. Read More
 • Aνοίγει τις πόρτες του μέσα στον Σεπτέμβρη, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νόσου Alzheimer.

  Aνοίγει τις πόρτες του μέσα στον Σεπτέμβρη, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νόσου Alzheimer.

  Την είπαν ασθένεια του 21ου αιώνα αν και για πολλούς είναι απλά η εικόνα ενός δικού σου ανθρώπου που αρχίζει να αλλάζει… Ένα ουσιαστικό «φώς» είναι και ο σταθμός που βοηθάει αυτούς τους ανθρώπους. Ελάτε να δούμε τι γίνεται εκεί και ποιους αφορά… Read More
 • H πρώτη ημέρα στα σχολεία!

  H πρώτη ημέρα στα σχολεία!

  Και οι δρόμοι γέμισαν μαθητές… Μετά από περίπου τρείς μήνες διακοπών, η επιστροφή στα θρανία έκανε το κουδούνι να χτυπήσει, όχι όμως για την αίθουσα αλλά για τον καθιερωμένο αγιασμό, σε όλα τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου μας. Read More
 • Ακόμη πιο κοντά στο Δημότη με Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου_2018

  Ακόμη πιο κοντά στο Δημότη με Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου_2018

  Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Αλεξοπούλου σας ενημερώνει για τις σημαντικότερες αποφάσεις Read More
 • Η Υπαίθρια Γλυπτοθήκη, είναι για όλους!

  Η Υπαίθρια Γλυπτοθήκη, είναι για όλους!

  Υπαίθρια Δημοτική Γλυπτοθήκη Ψυχικού: Η πρώτη στην Ελλάδα. Read More
 • Ο Δήμος υποστηρίζει οικονομικά την μεγαλύτερη περιουσία για το Μέλλον…!

  Ο Δήμος υποστηρίζει οικονομικά την μεγαλύτερη περιουσία για το Μέλλον…!

  Ελάχιστοι γνωρίζουν την πραγματική διάσταση που έχει η συντήρηση και η λειτουργία όλων των σχολείων του Δήμου μας. Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

32

Αγαπητοί συνδημότες, φίλες και φίλοι,

Logo Manaos 01 TELIKO

Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη και λειτουργία ξενοδοχείου στο Ψυχικό – μετά από καταγγελία συμπολίτισσάς μας που διαμένει στην περιοχή και έκανε το καθήκον της ως υπεύθυνος δημότης – φέραμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και απαιτήσαμε να προβεί ο Δήμος τάχιστα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να σταματήσει η παρανομία.


Η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής: Στην αρχή, ο τότε Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών μας δήλωσε πως καμία ενέργεια δε μπορούσε να γίνει πριν το ξενοδοχείο αρχίσει να λειτουργεί (!). Μετά, όταν αποδείχθηκε πως υπήρχε άδεια λειτουργίας από το 2016, με τον Δήμο να εμφανίζεται στον επίσημο κατάλογο των παραληπτών της, η Δημοτική Αρχή ισχυρίστηκε πως δεν έλαβε ποτέ το έγγραφο!

Και μπορεί τελικά, μετά από πιέσεις και διαμαρτυρίες, ο Δήμος να προέβη σε καταγγελίες και νομικές ενέργειες ώστε να σφραγιστεί το ξενοδοχείο, αλλά το θέμα δεν έληξε όπως προπαγανδίζει ο κ. Δήμαρχος: η Πολεοδομία επέβαλλε μεν πρόστιμο και σφράγιση στις αρχές Ιουνίου, ήδη όμως η απόφασή της προσβλήθηκε στο δικαστήριο και αναμένουμε τη συνέχεια. 

Να τονίσουμε εδώ πως έχουν γίνει και άλλες καταγγελίες στον Δήμο για παράνομες επαγγελματικές στέγες στο Νέο Ψυχικό και τη Φιλοθέη, αλλά η αντίδραση είναι … η αδράνεια!

Ερώτημα: γιατί καταργήθηκε η δημοτική επιτροπή επαγγελματικής στέγης? Σε μια άλλη δυσάρεστη εξέλιξη, πληροφορηθήκαμε από τον τύπο πως οι προσφυγές του Δήμου και συνεργαζόμενων με αυτόν κατοίκων κατά των τιμών ζώνης του 2017 στη Φιλοθέη και το Ψυχικό απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τυπικούς λόγους: συγκεκριμένα, δεν κατατέθηκαν εμπρόθεσμα στο δικαστήριο τα έγγραφα που αποδείκνυαν το έννομο συμφέρον των προσφευγόντων!

Είναι η πολλοστή φορά που ο Δήμος χάνει δίκες που σχετίζονται με τις αντικειμενικές αξίες για τυπικούς λόγους. Αυτή η πρακτική είναι εξοργιστική! Τελικά, σ’ αυτό το καυτό ζήτημα, η Δημοτική αρχή δεν νοιάζεται, δε μπορεί ή δε θέλει να υπερασπιστεί τους δημότες?

Σημειώνουμε πως οι αντίστοιχες προσφυγές που έγιναν με τη φροντίδα συμβούλων της παράταξής μας δεν έχουν απορριφθεί και αναμένουμε την έκδοση των αποφάσεων του ΣτΕ επί της ουσίας τους. 

Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές!

 
 


 

Δημήτρης Μαναός

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημαρχία Πολιτών»

Κινητό : 69 74 02 28 22, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.