• Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου. Ακόμη πιο κοντά στο Δημότη.

  Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου. Ακόμη πιο κοντά στο Δημότη.

  Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Αλεξοπούλου σας ενημερώνει για τις σημαντικότερες αποφάσεις Read More
 • Ετήσιος Απολογισμός Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού

  Ετήσιος Απολογισμός Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού

  Σχέσεις εμπιστοσύνης - ισχυρές βάσεις Read More
 • To δέντρο των Χριστουγέννων, άναψε!

  To δέντρο των Χριστουγέννων, άναψε!

  ΄Ενας μαγικός διακόπτης, έκανε το μικρό του θαύμα το Σάββατο στην πλατεία !  Read More
 • Απολογισμός Οικονομικών Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού 2016

  Απολογισμός Οικονομικών Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού 2016

  Κυρίες και κύριοι συνάδελφοιΒρισκόμαστε για μια ακόμη χρονιά στην ευχάριστη θέση να παρουσιάζουμε Read More
 • Τρέχοντας… για 40η φορά!

  Τρέχοντας… για 40η φορά!

  40ος Αγώνας Δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού Read More
 • Ένα γεύμα,για έναν ολόκληρο χρόνο υπηρεσίας!

  Ένα γεύμα,για έναν ολόκληρο χρόνο υπηρεσίας!

  Είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται έναν ολόκληρο χρόνο δίπλα σε κάθε σας πρόβλημα. Read More
 • Ο Δήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Δήμου σας ευχόμαστε ένα δημιουργικό & καλότυχο 2018.

  Ο Δήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Δήμου σας ευχόμαστε ένα δημιουργικό & καλότυχο 2018.

 • «Ένα Χριστουγεννιάτικο μεσημέρι… Η Αγάπη, στο Ψυχικό»

  «Ένα Χριστουγεννιάτικο μεσημέρι… Η Αγάπη, στο Ψυχικό»

  Ήταν η ώρα που ο καθένας ετοιμαζόταν ή βρισκόταν ήδη στον δρόμο για ένα γιορτινό τραπέζι. Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

32

Αγαπητοί συνδημότες, φίλες και φίλοι,

«Δυστυχώς επτωχεύσαμε» (ή έστω «προσεχώς επτωχεύουμε»): 

Αυτός είναι ο τίτλος που θα ταίριαζε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Παρά τις κατά καιρούς επαναλαμβανόμενες και υπερήφανες δηλώσεις του κ. Δημάρχου, τόσο στο περιοδικό του Δήμου όσο και στον τοπικό τύπο, πως ο Δήμος μας είναι οικονομικά ισχυρός, το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018 μας έδωσε την εικόνα ότι οι ισχυρισμοί για «μαξιλάρια» ασφαλείας και για πλεονάσματα που χρησιμοποιούνται σε έργα προς όφελος των δημοτών πήγαν περίπατο.

Για το 2018 προβλέπονται συνολικά μόλις 1,6 εκατομμύρια ευρώ για έργα σε Νέο Ψυχικό, Φιλοθέη και Ψυχικό! Το μεγαλύτερο δε μέρος των κονδυλίων διατίθεται για αυτονόητα έργα συντήρησης (δρόμοι, πλατείες, πεζοδρόμια κτλ.) – τα οποία φυσικά θα παρουσιαστούν ως μέγιστα κατορθώματα. Για σύγκριση, ο ΟΚΑΠΑ (Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πολιτισμού  και Αθλητισμού), που μεταξύ άλλων διοργανώνει τις γιορτές και τις εκδηλώσεις του Δήμου, θα πάρει 1,75 εκατομμύρια ευρώ! 

Η πικρή αλήθεια είναι ότι η Δημοτική αρχή τα τελευταία 7 (!) χρόνια δεν έχει να επιδείξει κανένα μεγάλο έργο υποδομής. Για όσους αναφέρουν την ανάπλαση δύο πλατειών στο Νέο Ψυχικό, υπενθυμίζουμε ότι η εργολαβία της μίας είχε δρομολογηθεί πριν τη συνένωση των δήμων – το μακρινό πλέον 2010 – ενώ η άλλη χρηματοδοτήθηκε σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ.

Αφήνουμε δε την αισθητική ορισμένων κατασκευών ασχολίαστη ... Η πικρή αλήθεια είναι: (α) ότι η κτιριακή υποδομή του δήμου γερνάει και δεν ανακαινίζεται, (β) ότι – όπως δηλώθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο – υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στατικής επάρκειας σε πολλά κτίρια, (γ) ότι το πρόβλημα του Ποδονίφτη παραπέμπεται στις καλένδες ελπίζοντας ότι δε θα βρέξει ... πολύ, (δ) ότι τα κληροδοτήματα στο Νέο Ψυχικό βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη, αποδεικνύοντας ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις για αξιοποίηση τους ήταν αερολογίες!

Η ίδια λογική, συνδυασμός έλλειψης ικανότητας και αδράνειας, εφαρμόστηκε και στον χώρου της Παλαιάς Αγοράς στο Ψυχικό. Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την προκήρυξη της εργολαβίας τα αρχικά σχέδια εγκαταλείφθηκαν ως ... μη σύννομα, ενώ καταλήξαμε σε μια απλή φύτευση του χώρου για την οποία απαιτήθηκαν περίφραξη και ιδιωτική φρούρηση (!). Γιατί; Υπάρχει κάτι να κρυφτεί; 

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ σε όλους τους Δημότες μας και ας ελπίζουμε ο νέος χρόνος να φέρει βελτιώσεις σε όλους τους τομείς της ζωής μας!

 Δημήτρης Μαναός

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημαρχία Πολιτών»

Κινητό : 69 74 02 28 22, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.