• 2017: Ετήσιος Απολογισμός Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού_ μέρος Α

  2017: Ετήσιος Απολογισμός Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού_ μέρος Α

   Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις με σχέδιο και αφοσίωση! Αναλυτικά παρουσιάστηκε ο Απολογισμός άλλης μιας επιτυχημένης χρονιάς για την δημοτική αρχή. Το 2017, ήταν άλλος ένας χρόνος γεμάτος δυσκολίες, αν και όλα όσα διαβάσετε παρακάτω, δείχνουν ότι η επιλογή της για πλεονασματικούς προϋπολογισμούς ήταν σοφή. Read More
 • Χριστούγεννα χωρίς δέντρο δεν έρχονται!

  Χριστούγεννα χωρίς δέντρο δεν έρχονται!

  Είναι γνωστό από παλιά, ότι τα Χριστούγεννα, χωρίς δένδρο δεν έρχονται! Read More
 • Ανανέωση στο Νέο Ψυχικό: Πλατεία Αγίας Σοφίας!

  Ανανέωση στο Νέο Ψυχικό: Πλατεία Αγίας Σοφίας!

  Είναι σίγουρα μια από τις πιο όμορφες πλατείες του Δήμου μας! Read More
 • Aνοίγει τις πόρτες του μέσα στον Σεπτέμβρη, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νόσου Alzheimer.

  Aνοίγει τις πόρτες του μέσα στον Σεπτέμβρη, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νόσου Alzheimer.

  Την είπαν ασθένεια του 21ου αιώνα αν και για πολλούς είναι απλά η εικόνα ενός δικού σου ανθρώπου που αρχίζει να αλλάζει… Ένα ουσιαστικό «φώς» είναι και ο σταθμός που βοηθάει αυτούς τους ανθρώπους. Ελάτε να δούμε τι γίνεται εκεί και ποιους αφορά… Read More
 • H πρώτη ημέρα στα σχολεία!

  H πρώτη ημέρα στα σχολεία!

  Και οι δρόμοι γέμισαν μαθητές… Μετά από περίπου τρείς μήνες διακοπών, η επιστροφή στα θρανία έκανε το κουδούνι να χτυπήσει, όχι όμως για την αίθουσα αλλά για τον καθιερωμένο αγιασμό, σε όλα τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου μας. Read More
 • Ακόμη πιο κοντά στο Δημότη με Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου_2018

  Ακόμη πιο κοντά στο Δημότη με Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου_2018

  Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Αλεξοπούλου σας ενημερώνει για τις σημαντικότερες αποφάσεις Read More
 • Η Υπαίθρια Γλυπτοθήκη, είναι για όλους!

  Η Υπαίθρια Γλυπτοθήκη, είναι για όλους!

  Υπαίθρια Δημοτική Γλυπτοθήκη Ψυχικού: Η πρώτη στην Ελλάδα. Read More
 • Ο Δήμος υποστηρίζει οικονομικά την μεγαλύτερη περιουσία για το Μέλλον…!

  Ο Δήμος υποστηρίζει οικονομικά την μεγαλύτερη περιουσία για το Μέλλον…!

  Ελάχιστοι γνωρίζουν την πραγματική διάσταση που έχει η συντήρηση και η λειτουργία όλων των σχολείων του Δήμου μας. Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Μια σύντομη αναφορά στο εγκεκριμένο - από το Δημοτικό συμβούλιο – τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου μας, που θα υλοποιηθεί μέσα στο 2017.

 Το 2017 θα είναι άλλη μια χρονιά λιτότητας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και αν αναλογιστεί κανείς ότι οι «Συνταγματικά κατοχυρωμένοι πόροι» του Κεντρικού Κράτους προς τους Δήμους, έχουν ουσιαστικά εκμηδενιστεί, εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος τι σημαίνει το πρόγραμμα που ακολουθεί. Ένα πρόγραμμα που εξακολουθεί να περιλαμβάνει τις απαραίτητες μελέτες και τα έργα που θα γίνουν και αυτή την χρονιά, διατηρώντας τον χαρακτήρα του Δήμου μας αλλά και την ποιότητα ζωής που του αναλογεί.

Όπως κάθε χρόνο, στο τέλος της χρονιάς που πέρασε, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου μας για το 2017 όπως εκπονήθηκε από την Δημοτική Διοίκηση με την βοήθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας. Μετά – φυσικά – από την τήρηση όλων των διαδικασιών που προβλέπονται (Ουσιαστικά, οι απόψεις από τις Δημοτικές Κοινότητες και το Τεχνικό Συμβούλιο).
Το Τεχνικό Πρόγραμμα, περιλαμβάνει τις μελέτες και τα έργα – όλα όσα συνεχίζονται αλλά και τα νέα - τις παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά και τις προμήθειες , που σχετίζονται με το τεχνικό αντικείμενο του Δήμου .

Όλα αυτά, για το 2017 καταλήγουν σε άθροισμα στα 4 εκατομμύρια και φυσικά κινούνται μέσα στο πλαίσιο του ετήσιου Δημοτικού Προϋπολογισμού που για άλλη μια χρονιά συντάχθηκε σε περιβάλλον ιδιαίτερης λιτότητος...... Μην ξεχνάμε πως οι «Συνταγματικά κατοχυρωμένοι πόροι» του Κεντρικού Κράτους προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους Δήμους, ουσιαστικά έχουν εκμηδενιστεί.

Επί πλέον το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017 περιλαμβάνει τις μελέτες και τα έργα που θα υποβληθούν για να τύχουν εξωγενή χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ, Περιφέρεια, κ.λ.π.

Οι δράσεις που ο Τεχνικός Τομέας προγραμματίζει για το 2017 μπορούν να συνοψιστούν ώς ακολούθως:

Α. Έργα με ετήσια περιοδικότητα όπως :

Συντήρηση ασφαλτοστρώσεων, πεζοδρομίων, σχολικών συγκροτημάτων αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών, κοινοχρήστων χώρων-αλσών και πλατειών, δημοτικών κτιρίων, μικρές κυκλοφοριακές επεμβάσεις, μικρά αποχετευτικά έργα ομβρίων, συνδέσεις με δίκτυα ακαθάρτων, συντήρηση πρανών Ποδονίφτη, συντήρηση δρόμων από κυβολίθους, συντήρηση δημοτικού φωτισμού, ενίσχυση και ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού στη Φιλοθέη, συντήρηση δημοτικού εξοπλισμού (πινακίδες, χάρτες, παγκάκια, στέγαστρα), αποξυλώσεις αυθαίρετων κατασκευών σε κοινόχρηστους χώρους (κυρίως αυθαίρετα εμπόδια σε πεζοδρόμια0, κ.α.

Β. Ειδικά έργα αναπλάσεων και άλλα όπως:

Ολοκλήρωση της κηποποίησης του περιβάλλοντος χώρου στην Παλαιά Αγορά Ψυχικού, μελέτη και ενδεχομένως μέσα στο έτος, η έναρξη της κατασκευής κλειστού χώρου αθλοπαιδιών στο Νέο Ψυχικό, κατασκευή ανελκυστήρων σε δημοτικά κτίρια (Πολιτιστικό Μπενετάτου, Άνω Αγορά Φιλοθέης, 2ο Γυμνάσιο Ν. Ψυχικού), εγκατάσταση γεωθερμίας στο Αθλητικό Κέντρο Ν. Ψυχικού, πιλοτική δημιουργία δρόμου ήπιας κυκλοφορίας στο Ψυχικό (οδός Τρεμπεσίνας), κ.α

Είναι αυτονόητο πως για όλες αυτές τις πρωτοβουλίες, απαιτείται προηγουμένως η εκπόνηση των αντίστοιχων μελετών. Οι πλείστες από αυτές εκπονούνται από το τεχνικό επιτελείο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας. Φυσικά οι μελέτες που είτε απαιτούν ειδικότερη εξειδίκευση, είτε είναι ιδιαιτέρως μεγάλης κλίμακος, εκπονούνται - σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες από εξωτερικά μελετητικά γραφεία.

 

του Αντιδημάρχου του Τεχνικού Τομέα, του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού Αλέξανδρου Καριώτη