• ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ – Πέρασε για να… μείνει! Στην καρδιά μας.

  ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ – Πέρασε για να… μείνει! Στην καρδιά μας.

  Τι μπόρεσε να χωρέσει μέσα σε μερικές ώρες η Κυριακή που μας πέρασε;Χώρεσε εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους! Read More
 • Αντικειμενικές αξίες στην Φιλοθέη: Οι ενέργειες του Δήμου

  Αντικειμενικές αξίες στην Φιλοθέη: Οι ενέργειες του Δήμου

  Πρόκειται σίγουρα για ένα από τα πιο σημαντικά θέματα αυτής της περιόδου. Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κοινοποίησε χθές (8/2) επίσημη ανακοίνωση. Read More
 • Βραβεύουμε την αριστεία, σημαίνει πραγματική αλλαγή πορείας της ζωής!

  Βραβεύουμε την αριστεία, σημαίνει πραγματική αλλαγή πορείας της ζωής!

  Κάποιοι εξαιρετικοί άνθρωποι, αφήνουν την Ελλάδα, αναζητώντας στο εξωτερικό μια καλύτερη τύχη… Read More
 • Ανάπτυξη επαγγελματικών χρήσεων γης στη Φιλοθέη και στο Ψυχικό.

  Ανάπτυξη επαγγελματικών χρήσεων γης στη Φιλοθέη και στο Ψυχικό.

  Αταλάντευτη η θέση του Δημάρχου κου Ξυριδάκη! «Η σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού διαχρονικά υποστηρίζει την άποψη ότι είναι αντίθετη και έχει πετύχει την μη ανάπτυξη επαγγελματικών χρήσεων στο Ψυχικό και την Φιλοθέη σε πολλές περιπτώσεις. Read More
 • Απολογισμός Οικονομικών Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού 2016

  Απολογισμός Οικονομικών Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού 2016

  Κυρίες και κύριοι συνάδελφοιΒρισκόμαστε για μια ακόμη χρονιά στην ευχάριστη θέση να παρουσιάζουμε Read More
 • Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου. Ακόμη πιο κοντά στο Δημότη.

  Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου. Ακόμη πιο κοντά στο Δημότη.

  Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Αλεξοπούλου σας ενημερώνει για τις σημαντικότερες αποφάσεις Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Μια σύντομη αναφορά στο εγκεκριμένο - από το Δημοτικό συμβούλιο – τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου μας, που θα υλοποιηθεί μέσα στο 2017.

 Το 2017 θα είναι άλλη μια χρονιά λιτότητας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και αν αναλογιστεί κανείς ότι οι «Συνταγματικά κατοχυρωμένοι πόροι» του Κεντρικού Κράτους προς τους Δήμους, έχουν ουσιαστικά εκμηδενιστεί, εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος τι σημαίνει το πρόγραμμα που ακολουθεί. Ένα πρόγραμμα που εξακολουθεί να περιλαμβάνει τις απαραίτητες μελέτες και τα έργα που θα γίνουν και αυτή την χρονιά, διατηρώντας τον χαρακτήρα του Δήμου μας αλλά και την ποιότητα ζωής που του αναλογεί.

Όπως κάθε χρόνο, στο τέλος της χρονιάς που πέρασε, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου μας για το 2017 όπως εκπονήθηκε από την Δημοτική Διοίκηση με την βοήθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας. Μετά – φυσικά – από την τήρηση όλων των διαδικασιών που προβλέπονται (Ουσιαστικά, οι απόψεις από τις Δημοτικές Κοινότητες και το Τεχνικό Συμβούλιο).
Το Τεχνικό Πρόγραμμα, περιλαμβάνει τις μελέτες και τα έργα – όλα όσα συνεχίζονται αλλά και τα νέα - τις παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά και τις προμήθειες , που σχετίζονται με το τεχνικό αντικείμενο του Δήμου .

Όλα αυτά, για το 2017 καταλήγουν σε άθροισμα στα 4 εκατομμύρια και φυσικά κινούνται μέσα στο πλαίσιο του ετήσιου Δημοτικού Προϋπολογισμού που για άλλη μια χρονιά συντάχθηκε σε περιβάλλον ιδιαίτερης λιτότητος...... Μην ξεχνάμε πως οι «Συνταγματικά κατοχυρωμένοι πόροι» του Κεντρικού Κράτους προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους Δήμους, ουσιαστικά έχουν εκμηδενιστεί.

Επί πλέον το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017 περιλαμβάνει τις μελέτες και τα έργα που θα υποβληθούν για να τύχουν εξωγενή χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ, Περιφέρεια, κ.λ.π.

Οι δράσεις που ο Τεχνικός Τομέας προγραμματίζει για το 2017 μπορούν να συνοψιστούν ώς ακολούθως:

Α. Έργα με ετήσια περιοδικότητα όπως :

Συντήρηση ασφαλτοστρώσεων, πεζοδρομίων, σχολικών συγκροτημάτων αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών, κοινοχρήστων χώρων-αλσών και πλατειών, δημοτικών κτιρίων, μικρές κυκλοφοριακές επεμβάσεις, μικρά αποχετευτικά έργα ομβρίων, συνδέσεις με δίκτυα ακαθάρτων, συντήρηση πρανών Ποδονίφτη, συντήρηση δρόμων από κυβολίθους, συντήρηση δημοτικού φωτισμού, ενίσχυση και ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού στη Φιλοθέη, συντήρηση δημοτικού εξοπλισμού (πινακίδες, χάρτες, παγκάκια, στέγαστρα), αποξυλώσεις αυθαίρετων κατασκευών σε κοινόχρηστους χώρους (κυρίως αυθαίρετα εμπόδια σε πεζοδρόμια0, κ.α.

Β. Ειδικά έργα αναπλάσεων και άλλα όπως:

Ολοκλήρωση της κηποποίησης του περιβάλλοντος χώρου στην Παλαιά Αγορά Ψυχικού, μελέτη και ενδεχομένως μέσα στο έτος, η έναρξη της κατασκευής κλειστού χώρου αθλοπαιδιών στο Νέο Ψυχικό, κατασκευή ανελκυστήρων σε δημοτικά κτίρια (Πολιτιστικό Μπενετάτου, Άνω Αγορά Φιλοθέης, 2ο Γυμνάσιο Ν. Ψυχικού), εγκατάσταση γεωθερμίας στο Αθλητικό Κέντρο Ν. Ψυχικού, πιλοτική δημιουργία δρόμου ήπιας κυκλοφορίας στο Ψυχικό (οδός Τρεμπεσίνας), κ.α

Είναι αυτονόητο πως για όλες αυτές τις πρωτοβουλίες, απαιτείται προηγουμένως η εκπόνηση των αντίστοιχων μελετών. Οι πλείστες από αυτές εκπονούνται από το τεχνικό επιτελείο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας. Φυσικά οι μελέτες που είτε απαιτούν ειδικότερη εξειδίκευση, είτε είναι ιδιαιτέρως μεγάλης κλίμακος, εκπονούνται - σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες από εξωτερικά μελετητικά γραφεία.

 

του Αντιδημάρχου του Τεχνικού Τομέα, του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού Αλέξανδρου Καριώτη