Φεβρουαρίου 08, 2019

Ξάφνιασε ευχάριστα η Επιτροπή Εθελοντισμού.

Αφορμή στάθηκε η κοπή της πίτας, αλλά ήταν πολλά παραπάνω…

Χθές Κυριακή, η πλατεία μπροστά από τον ναό του Αγίου Γεωργίου στο Νέο Ψυχικό, ήταν κάτι παραπάνω από προφανές ότι είχε γιορτή!

Ο ιερός ναός ήταν κατάφωτος και σημαιοστολισμένος, η πλατεία γεμάτη από πιστούς κάθε ηλικίας ενώ οι καμπάνες γέμιζαν με τον τόσο ιδιαίτερο ήχο τους τον προαύλιο χώρο. Ακόμη και τα μπαλκόνια των γύρω πολυκατοικιών, ήταν κατάφωτα, θέλοντας έτσι κάθε οικογένεια να δώσει το δικό της στίγμα στην εορτή του Αγίου Γεωργίου.

agios georgios 1

agios georgios 3

 

Προηγήθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Νανζιανζού κου Θεοδώρητου για να ακολουθήσει η λιτάνευση της Εικόνας στους δρόμους του Νέου Ψυχικού, που γέμισαν με τους πιστούς που ακολούθησαν την πομπή σε όλη την διαδρομή, κάτω από τους ήχους της φιλαρμονικής.

agios georgios 2

agios georgios 4

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, η πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Αλεξοπούλου, η Αντιδήμαρχος Θεμάτων Καθαριότητας Αικατερίνη Πετρίτση – Μουράντ, ο Αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, Αλκιβιάδης Γάτος, η αντιδήμαρχος Δημοτικής Διακυβέρνησης Αναστασία Αγγελάκη καθώς και πολλοί εκπρόσωποι της Εκκλησίας.

agios georgios 5