Φεβρουαρίου 08, 2019

Ξάφνιασε ευχάριστα η Επιτροπή Εθελοντισμού.

Αφορμή στάθηκε η κοπή της πίτας, αλλά ήταν πολλά παραπάνω…

Πρόκειται για μια απίστευτα δραστήρια εταιρεία, με έναν σκοπό που αφορά όλους μας και περιγράφεται με τέσσερεις απλές αλλά – συνάμα – τόσο ουσιαστικές λέξεις: την καταπολέμηση του καρκίνου στην Ελλάδα!

Με ευρύτατη απήχηση στον κόσμο, έχει σαν αποτέλεσμα να διαθέτει σήμερα περισσότερα από 115 παραρτήματα σε όλη τη χώρα. Αυτό το μέγεθος, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό έργο που παράγει, την κάνουν αναμφισβήτητα να είναι η μεγαλύτερη Ιατροκοινωνική οργάνωση στην Ελλάδα.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Ε.Α.Ε.) ιδρύθηκε το 1958 από καταξιωμένους και ευαισθητοποιημένους επιστήμονες, με την καθοδήγηση του Γεώργιου Παπανικολάου, με στόχο την καταπολέμηση του καρκίνου στη χώρα μας. Από την ίδρυσή της, χωρίς καμία διακοπή, συμμετέχει ιδιαίτερα ενεργά, εκπροσωπώντας τη χώρα μας σ’ όλες τις μεγάλες Διεθνείς Ενώσεις κατά του καρκίνου. Σήμερα είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να γνωστοποιήσουμε την ίδρυση παραρτήματος στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.
Οι δραστηριότητες του παραρτήματος θα αναπτύσσονται σε πολλαπλά επίπεδα. Ας δούμε μερικά:

Αντικαπνιστικός αγώνας  Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο χώρο της παιδείας, με εθνικά προγράμματα ενημέρωσης ενώ ειδικά έντυπα διανέμονται στα σχολεία και αφορούν – όχι μόνο - το κάπνισμα, αλλά και την παχυσαρκία, την υγιεινή διατροφή, την κατανάλωση αλκοόλ και τη σωματική άσκηση.

Λειτουργία κέντρων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης Πρόκειται για την αποκατάσταση ασθενών με καρκίνο, με την Ε.Α.Ε. να την υποστηρίζει με ειδικά σεμινάρια από ειδικούς ψυχολόγους. Συμβουλεύουν γονείς παιδιών και ασθενείς με νεοπλασματικές ασθένειες, υποστηρίζουν επαγγελματίες υγείας (ιατρούς και νοσηλευτές) που  σχολούνται με τους ασθενείς, σε στενή συνεργασία με τον «Άγιο Σάββα» και το Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού».

Σημειώστε και την λειτουργία της Ομάδας θεάτρου, των γυναικών που επιβίωσαν από καρκίνο του μαστού. Ειδικά για τον καρκίνο του μαστού, υπάρχουν σε λειτουργία 2 κι-
νητές μονάδες μαστογράφου, που εδώ και 12 χρόνια ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο! Η ενημέρωση
Η ενημέρωση του κόσμου, και μάλιστα σε όλο το φάσμα που αφορά την πρόληψη, θα γίνεται με ημερίδες, σεμινάρια, συνέδρια, συμπόσια, ενημερωτικά φυλλάδια –και  περιοδικά.

Ελάτε κοντά μας!
Για όλα όσα διαβάσατε μέχρι εδώ, σας θέλουμε όλους κοντά μας. Βασιζόμαστε σε σας και σας καλούμε να γίνετε μέλη του παραρτήματός μας, να επικοινωνήσετε μαζί μας και να συμμετέχετε σαν εθελοντές. Δεν ξεχνάτε τον αριθμό 19858 και εμείς στηρίζουμε τον Πανελλήνιο Αντικαρκινικό Έρανο. Εμείς στην Ελληνική αντικαρκινική εταιρεία, ευχαριστούμε όλους τους πολίτες για τις συνεισφορές, αλλά και τους ειδικούς χορηγούς, γιατί με την βοήθειά τους μπορούμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας δωρεάν, όλες τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες της Εταιρείας μας. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο παρελθόν.

Γιατί «Η ζωή νικά τον καρκίνο»!

Πρόεδρος: Αγγελάκη Λυκούρη Αναστασία σ. Δικηγόρος
Αντιπρόεδρος: Θεόδωρος Αναγνώστου Ιατρός Ουρολόγος «Άγιος Σάββας»
Γραμματέας: Λοϊζου Βίκυ Πολιτικός Επιστήμων - Διεθνολόγος, Σύμβουλος Προέδρου ΝΔ για θέματα Υγείας
Ταμίας: Τσιλιγκιρίδη Καλλιόπη Οικιακά, Μέλος Δ.Σ Επιτροπής Δημιουργικής Ωριμότητας Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού
Μέλη: Βλουτόγλου Νατάσα Κλινική Ψυχολόγος, Κυριάκου Γρηγόρης Ιατρός Χειρούργος Μαστού, Βρακατσέλη Ελένη Κοινωνική Λειτουργός,
Μέλος Δ.Σ Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών, Λαζαρίδη Τερέζα σ. Εκπρόσωπος Τύπου