Οκτωβρίου 16, 2018

Ξεκίνησε η Ενίσχυση Ευπαθών Κοινωνικών ομάδων

Από χθες Δευτέρα 15 Οκτωβρίου ξεκίνησε η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων…
Οκτωβρίου 15, 2018

Στην γιορτή της τσικουδιάς στο Ν.Ψυχικό!

Κάθε χρόνο την ίδια εποχή, πνεύματα και οινοπνεύματα γεμίζουν το…
Οκτωβρίου 11, 2018

3ο ΤΤ Ψυχικού: Ετοιμαστείτε, γιατί…. Έρχεται!

Το Ψυχικό θα γεμίσει ξανά από αυτές τις γοητευτικές «κυρίες»!…

Όλοι το ξέρουμε οτι ο Δήμος μας έχει μια… ευχάριστη ιδιαιτερότητα: μεγάλος αριθμός από αυλές και - επίσης- μεγάλος είναι και ο αριθμός των σκύλων στην περιοχή μας.


Από αυτήν και μόνο την ιδιαιτερότητα, είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε κάποιες πολύ βασικές μεθόδους που θα χαρίσουν την ευτυχία τόσο τα συμπαθή μας τετράποδα, όσο και στους γείτονες που μπορεί να ενοχλούνται από τα συχνά γαβγίσματα, κάτι που θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε. Και με τα όσα μας μεταφέρουν οι ειδικοί, είναι εύκολο. Δείτε πως:


• Σημαντικό για το ζώο, είναι να υπάρχει συχνό παιχνίδι και τακτικές βόλτες, ώστε το σκυλί να μην αισθάνεται πλήξη. Έχει παρατηρηθεί ότι πολλά από τα γαβγίσματα που συχνά διαρκούν για ώρες, οφείλονται σε παραμέληση, κάτι που δεν είναι σωστό ούτε για το σκυλί, αλλά ούτε και για τους γείτονες. Ανάλογα φυσικά και με τη ράτσα, οι απαιτούμενες βόλτες είναι διαφορετικές σε συχνότητα.

  

• Ως ιδιοκτήτης του ζώου, θα πρέπει να βγαίνετε έξω και να το καθησυχάζετε, όταν αυτό γαβγίζει συνέχεια και χωρίς λόγο.

• Εφόσον απαιτείται, πρέπει να έχει εκπαιδευτεί το σκυλί, ώστε να μην γαβγίζει χωρίς σημαντικό λόγο (όχι όταν περνά ένας διαβάτης, σε απόσταση πολλών μέτρων χωρίς μάλιστα να κατευθύνεται στο σπίτι, ή επειδή ακούγεται ένα άλλο σκυλί από απόσταση να γαβγίζει).


Ασφαλώς, όλα τα παραπάνω είναι μεν ενδεικτικά, δεν παύουν όμως να είναι ουσιαστικά, γι΄αυτό μην τα αγνοήσετε.

 

Ανδρέας Πιλάβιος,
Πρόεδρος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Φιλοθέης