Φεβρουαρίου 08, 2019

Ξάφνιασε ευχάριστα η Επιτροπή Εθελοντισμού.

Αφορμή στάθηκε η κοπή της πίτας, αλλά ήταν πολλά παραπάνω…

Απολογισμός Επιτροπής Εθελοντισμού 2017

 Εθελοντής είναι ο πολίτης που προσφέρει ανιδιοτελώς χρόνο ή γνώση για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα». Για άλλη μια χρονιά ο ετήσιος απολογισμός της Επιτροπής Εθελοντισμού Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού ήταν πλούσιος σε δράσεις. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Άννα Κομνηνού-Κούμπα παρουσίασε τον μακρύ κατάλογο με τις δράσεις, με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη σε όλους τους μικρούς και μεγάλους εθελοντές που μέσα στο 2017 έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ομορφύνουν την πόλη μας και τη ζωή των συμπολιτών μας.

ethelontismos 1

Δράσεις της Επιτροπής Εθελοντισμού για το 2017:

1. Ιανουάριος «Κυριακίδεια 2017».
Αγώνας δρόμου στη Φιλοθέη, όπως κάθε χρόνο. Συμμετείχαν παιδιά του Κολεγίου Ψυχικού, και ήταν δείκτες της διαδρομής των 10 χλμ.

2. Φεβρουάριος «Εθελοντική δράση βιβλιοθήκης».
Παιδιά από τα σχολεία Κολλέγιο και Μωραϊτη συμμετείχαν στην παιδική λέσχη ανάγνωσης, «Μικροί Βιβλιοφάγοι» και βοήθησαν τα παιδιά μικρότερης ηλικίας καθοδηγώντας τα κατάλληλα στο χώρο. Η δράση αυτή διήρκεσε όλα τα Σάββατα μέχρι τον Μάϊο.
ethelontismos 2
3. Απρίλιος «LETS DO IT 2017».
«ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΟΜΟΡΦΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ». Μία δράση που έγινε συνδυαστικά με την Επιτροπή Νεότητος. Πρώτα καθαρίσαμε την περιοχή γύρω από την παιδική χαρά της Πλατείας Δροσοπούλου στη Φιλοθέη, και μετά φυτέψαμε πολύχρωμα λουλούδια, μέσα σε λάστιχα που τα κάναμε γλάστρες, τα χρωματίσαμε και δώσαμε μια
υπέροχη ανοιξιάτικη νότα.
ethelontismos 6

Ελαβαν μέρος, οι πρόσκοποι της Φιλοθέης, παιδιά από την Σχολή Μωραϊτη και όλη η ομάδα της εκκλησίας Church of Christ. Συνεργάστηκαν άριστα και με εξαιρετικό συ-

ντονισμό όλες οι υπηρεσίες: Πρασίνου, Τεχνική, & Καθαριότητος, μαζί μας.

4. Απρίλιος «Κολυμπώ για τους άλλους».
Μια κολυμβητική φιλανθρωπική εκδήλωση,από το πρόγραμμα «ΑΘΛΑ» του Δήμου μας. Στόχος για αυτή την χρονιά, ήταν η ενίσχυση της «Κιβωτού του Κόσμου».
Συμμετείχαν τα παιδιά της Ιονίου Σχολής, τα κορίτσια ρυθμικής του ΟΚΑΠΑ, και οι πρόσκοποι του Ν.Ψυχικού. 

5. Μαϊος «Παιδικό Χαριστικό Παζάρι».
Παιδικά και βρεφικά ρούχα, παιχνίδια, βιβλία,σχολικές τσάντες, και αθλητικά είδη, συγκεντρώθηκαν στο Βlue Bell με τη βοήθεια των μελών της Επιτροπής. Στη συνέχεια προσφέρθηκαν σε οικογένειες που ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες. Τα βρεφικά ρούχα εστάλησαν στο γνωστό Σύλλογο «Αγκαλιά», που προστατεύει τις μονογονεϊκές οικογένειες.

6. Ιούνιος «Καθαρισμός Ποδονίφτη».
Πραγματοποιήσαμε τον Καθαρισμό του Ποδονίφτη στη Φιλοθέη, από κοινού με Εθελοντές Δημότες, παιδιά και νέους εθελοντές από το μητρώο του «Εθέλων» -ΔΗ.ΚΕ.ΦΙΨ-,
την Αντιδήμαρχο καθαριότητος Κατερίνα Πετρίτση και τους ανθρώπους της Υπηρεσίας Καθαριότητας και του Πρασίνου 

7. Ιούνιος «ΖΩΦΙΨΥ Μπαζάρ βιβλίων».
Πραγματοποιήθηκε bazaar βιβλίων για την Φιλοζωϊκή Ενωση του Δήμου μας, «ΖΩΦΙΨΥ» με τη βοήθεια παιδιων της Σχολής Μωραΐτη και του Κολλεγίου Ψυχικού.

8. ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ «Συγκέντρωση φαρμάκων για τους γιατρούς του κόσμου».
Η Επιτροπή Εθελοντισμού στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης «ΦΙΛΑ», που στηρίζει τις οικογένειες που ζούν κάτω απο τα όρια της φτώχειας και δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, έκανε συλλογή φαρμάκων, και ενίσχυσε σημαντικά τα κοινωνικά φαρμακεία για τους «ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» που επιτελούν κορυφαίο έργο.

9. ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ «Ομιλία για το Στρές».
Η Επιτροπή Εθελοντισμού με την κα Φάνια Παλληκαράκη - Coach του International Coach Federation - μας πρότεινε εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση του στρές.
Το κοινό συμμετείχε με μεγάλο ενδιαφέρον στις βιωματικές ασκήσεις. 

10. ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ «Στηρίζουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο».
Η Επιτροπή Εθελοντισμού για την στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου, πραγματοποίησε την πρώτη συλλογή τροφίμων στα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης, με την άριστη συνεργασία της Υπηρεσίας Πρόνοιας, και την Αντιδήμαρχό της κα Μάρω Τρέζου. Τεράστια και συγκινητική η συμμετοχή των δημοτών και των εθελοντών από τα σχολεία Μωραίτη, Κολλέγιο και Ιόνιο.

ethelontismos 8

11. ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ «40ος Αγώνας Δρόμου Φιλοθέης - Ψυχικού».
Ο 40ος αγώνας δρόμου Φιλοθέης - Ψυχικού, είχε για μία ακόμα χρονιά μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία. Φέτος οι παιδικές διαδρομές του Αγώνα, ήταν αφιερωμένες στις «Ευχές των Παιδιών» και στο Σύλλογο «Make a Wish». Εθελοντές ήρθαν από όλες τις περιοχές της Αττικής, και εδώ, θα ήθελα να εκφράσω από την καρδιά μου ένα μεγάλο «Ευχαριστώ», σε όλους εσάς και στον καθένα ξεχωριστά, για τις υπέροχες στιγμές που ζήσαμε, με παλμό και θετική διάθεση, υπο τους «Ήχους των Τυμπανιστών».

ethelontismos 7

Ολοκληρώνοντας τον Απολογισμό η κυρία Άννα-Κούμπα -Κομνηνού, είπε μεταξύ άλλων: Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Φιλοθέης Ψυχικού Παντελή Ξυριδάκη, για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει όλα αυτά τα χρόνια, και για την πολύτιμη παρουσία του δίπλα μας, σε όλες μας τις δράσεις. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την σύζυγο του Δημάρχου, την κυρία Χαρά Ξυριδάκη, για την άριστη συνεργασία μας.  Η Επιτροπή Εθελοντισμού, είσαστε εσείς !!

Είμαι βαθιά συγκινημένη που κάθε χρόνο επαναλαμβάνω αυτή τη φράση, και κάθε χρόνο, «η οικογένεια» μεγαλώνει και δενόμαστε ακόμα πιο πολύ και γινόμαστε μια μεγάλη παρέα! 

Λοιπόν, θα ήθελα να χαιρετίσω όλους τους φορείς της Δημοτικής αρχής και να ευχαριστήσω όλους τους εκπροσώπους της, παρόντες και μη. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές: Και για μία ακόμα φορά θα αναφέρω και θα ευχαριστήσω τους εθελοντές: Από τα Λύκεια: Φιλοθέης, Ψυχικού, Ν.Ψυχικού, Ουρσουλίνες, Κολλέγιο Ψυχικού, ΣχολήςΜωραϊτη, Ιονίου Σχολής, του Saint Catherine’s και των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. 

Τα κορίτσια της ρυθμικής του ΟΚΑΠΑ και τους γυμναστές τους. Τους συνεχιστές εθελοντές του 2004, την Ομάδα της ΟΔΙΚ που πάντα μας στηρίζουν με όλο τους το δυναμικό. Επίσης, τους εκπροσώπους των Σωματείων, ΑΟΦ, ΠΟΨ, ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, τους προσκόπους Ν.Ψυχικού, Π.Ψυχικού και Φιλοθέης και ιδιαίτερα τους μικρούς τυμπανιστές από το σύστημα Προσκόπων Φιλοθέης. Ξεχωριστά, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλη την ομάδα από την Πρεσβεία των Φιλιππινών, τους «Filipino Volunteers» και τους ποδηλάτες τους, που ήταν ιδιαίτερα οργανωμένοι. Και βεβαίως ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους της καθαριότητας και τα μέλη της Αστυνομίας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σχέδια που θα υλοποιηθούν μέσα στο 2018. Τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού, Παντελής Ξυριδάκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Αλεξοπούλου, ο τέως Δήμαρχος Κρίττος Νεόφυτος.

Οι Αντιδήμαρχοι, Μάρω Τρέζου, Κατερίνα Πετρίτση, και η Αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΦΙΨ κα Σόφη Ζαφρακοπούλου. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Βύρων Σαμαρόπουλος, Ελση Δημουλά, Γιάννης Δελακουρίδης. Εκπρόσωποι απο την Υπ.Προνοιας και ο Στάθης Ρεστεμης. Επίσης, παρευρέθησαν οι Εκπρόσωποι των Εθελοντών 2004 και Εκπρόσωποι των ΟΔΙΚ, Εκπρόσωποι των Προσκόπων του Δήμου μας, Εκπρόσωποι της Ρυθμικής Γυμναστικής ΟΚΑΠΑ, και ο Πρόεδρος της Ενωσης Γονέων, κ.Γιώργος Μεσημέρης. Παρών και ο Εθελοντής γιατρός μας, κ.Παπουτσής. Επίσης οι Εκπρόσωποι των Συλλόγων, ΑΟΦ – κ.Γ.Κουτσογιαννόπουλος, ΠΟΨ – κ.Θ.Χανακούλας, ΠΟΣΕΙΔΩΝ – κ.Μ.Κασσιμάτης, και όλα τα μέλη του Διοικητικού της ΑΕΨ, κκ.Μπούρας & Καρέλλας. Την Ενωση της Πρεσβείας Φιλιππινών, Filippino Volunteers, εκπροσώπησε η κα Τess Bristol. Το Κολλέγιο εκπροσώπησε ο τ. Πρόεδρος του ΣΑΚΑ , κ.Αρης Παπαδόπουλος.
Μετά την ολοκλήρωση του απολογισμού, έγινε η βράβευση της πιο παλιάς εθελόντριας του Δήμου μας, της κυρίας Λώρας Βερροιοπούλου, για την ανεκτίμητη εθελοντική προσφορά της στο Φιλοζωϊκό έργο της Πόλης μας. Tην αγκάλιασαν τα μέλη της Επιτροπής κα Εβελίνα Παλτζόγλου – Αντιπρόεδρος, κα Αντυ Μαζαράκη, κα Μαρία Καραγιάννη, κ. Γιάννης Δελακουρίδης, κ.Τ.Ξηράκης, κα Ελενα Πάτση.

Σας ευχαριστώ,
Πρόεδρος Επιτροπής Εθελοντισμού