Η Special Olympics Hellas είναι μια δράση ενημέρωσης και γνωριμίας των παιδιών με τον αθλητισμό των ατόμων με νοητική υστέρηση.

Μια πρώτη γνωριμία αλλά και μια προσπάθεια να καταλάβουν από πολύ νωρίς τα παιδιά, τις αρχές, τις αξίες και – ίσως – τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί οι τόσο ιδιαίτεροι αθλητές.

DSC 0075

Σήμερα λοιπόν, ήταν η Παρασκευή που η τόσο ιδιαίτερη δράση, πέρασε την πόρτα του 3ου και 4ου Δημοτικού σχολείου στο Νέο Ψυχικό. Και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τις υπηρεσίες της, στάθηκε για άλλη μια φορά αρωγός του έργου της Εκπαιδευτικής Κοινότητας. Μαζί, βρέθηκε και ο Δήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κα Μάρω Τρέζου και η αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. κα Σόφη Ζαφρακοπούλου, o Προϊστάμενος Υπηρεσίας Πρόνοιας του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού κος Στάθης Ρεστέμης και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κος Λεωνίδας Παπαγεωργίου. Στη σύντομη ομιλία του, ο Δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η δύναμη της θέλησης των αθλητών Special Olympics, που δίνουν τον δικό τους αγώνα για συμμετοχή στη χαρά που ο αθλητισμός προσφέρει, σ’ ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας, εμπνέει τα Μέλη των Special Olympics Ελλάς, να συνεχίσουν, το έργο που έχουν ταχθεί να υπηρετήσουν».

Πέρα από την μικρή εκδήλωση που προηγήθηκε, επιθεώρησαν και την τάξη των Εικαστικών και τεχνικών που τους υποδέχθηκε πλήρως ανακαινισμένη.
Με τις δημιουργίες των μικρών μαθητών να στέκουν εκεί, έτοιμες να μιλήσουν με τα μάτια της παιδικής ψυχής. Χρώμα, αίσθηση και πολλές εκπλήξεις, μας περίμεναν.

DSC 0118

DSC 0129

DSC 0089

DSC 0093