Φεβρουαρίου 08, 2019

Ξάφνιασε ευχάριστα η Επιτροπή Εθελοντισμού.

Αφορμή στάθηκε η κοπή της πίτας, αλλά ήταν πολλά παραπάνω…

Τα Εικαστικά εργαστήρια, δίνουν… μαθήματα !

Με λίγα λόγια, αναπροσαρμόζουν το επίπεδο που θα «φοβόταν» ότι θα συναντήσει κάποιος, παρακολουθώντας μια έκθεση ερασιτεχνών, «απογειώνοντας» το χρώμα και την σύνθεση σε επίπεδα επαγγελματία!

Η αλήθεια είναι ότι από πέρσι, είχαμε νοιώσει ότι η δουλειά που γίνεται στα εργαστήρια και οργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου μας, κάτι σημαντικό συνέβαινε. Τα χρώματα ήταν τόσο ζωντανά, χωρίς όμως να καταφεύγουν στον εύκολο εντυπωσιασμό ή την υπερβολή για να συγκινήσουν το μάτι του θεατή. Ήταν οι συνθέσεις, όλες τους ισορροπημένες και με όρους της ζωγραφικής στην σύνθεση. Τέλος, ήταν το τελικό συναίσθημα… Η επιλογή του θέματος με άλλα λόγια, που έδειχνε ξεκάθαρα ότι ο δημιουργός του και ήξερε και ήθελε και είχε να μεταφέρει το συναίσθημα που ήταν – όπως είπαμε – και ορατό και κατανοητό.

painting 1

painting 2

painting 3

painting 17

painting 8

Άλλη μια εξαιρετική έκθεση ζωγραφικής λοιπόν και φέτος, εγκαινιάστηκε προχθές Πέμπτη 8 Μαρτίου, στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών «Γ. Καρύδης».

Τα εξαιρετικά δείγματα του ταλέντου των δημιουργών τους, ταξίδεψαν τους επισκέπτες σε διαφορετικούς τόπους και εποχές, σε μακρινές πόλεις και ονειρεμένες θάλασσες…

Στην έκθεση συμμετείχαν οι σπουδαστές: Μιχάλης Αναγνωστάκης, Μυρτώ Εφραίμογλου, Άννα Καλοδίκη, Όλγα Μέλλιου, Σαντάλ Μονάχου, Ρούλα Παντελή, Χριστίνα Παπασπηλιοπούλου, Αθηνά Παυλίδου, Βούλα Πετροπούλου, Άννα Τσαπάρα, Ελένη Φραδέλου, Χριστιάνα Φωτρίνη και Τζίνα Χριστούλα.

painting 4

painting 16

painting 5

painting 18

painting 6

painting 7

Ανάμεσα στο κοινό που ήταν ιδιαίτερα μεγάλο φέτος, φίλοι και συγγενείς που κοιτούσαν τα εκθέματα συγκινημένοι. Παρόντες ήταν ο καθηγητής και καθοδηγητής τους, ο εικαστικός Ανδρέας Δεβετζής ο οποίος επιμελήθηκε και την έκθεση και η Αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. Σόφη Ζαφρακοπούλου, που δεν μπορούσε παρά να καμαρώνουν – ο καθένας για τους λόγους του - για τα καλλιτεχνικά επιτεύγματα των σπουδαστών. Πολλά συγχαρητήρια στους νέους δημιουργούς έδωσαν και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Άλκης Γάτος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Βύρων Σαμαρόπουλος.

painting 10

painting 11

painting 12

painting 19

painting 13

painting 14

painting 15

painting 20