Φεβρουαρίου 15, 2018

Στηρίζεις την Αθλητική Ένωση Ψυχικού και κερδίζεις!

Αγόρασε σήμερα τους λαχνούς που σε περιμένουν και στήριξε τους…

Από τη Ζάκυνθο στο Ψυχικό…

Κάθε Τρίτη πρωί έρχεται η Χελώνα Νιρέττα και γνωρίζεται με τους μικρούς μαθητές σε ένα εκπληκτικό πρόγραμμα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης!

Μέσα από μια εξαιρετική διαδραστική παρουσίαση, οι μικροί μαθητές γνωρίστη­καν με ένα υπέροχο αλλά απειλούμενο ζώο, τη θαλάσσια χελώνα Καρέτα – Καρέτα. Και επειδή δεν μπορούσαν να έρθουν από τη Ζάκυνθο πολλές χελώνες, έστειλαν μια εκπρόσωπό τους… την Νιρέττα, που εξή­γησε στα παιδιά πώς είναι η ζωή της, πώς γεννάει τα αυγά της και από τι κινδυνεύει.

DSC 0502

Τα παιδιά παρακολούθησαν αμέσως μετά ένα μικρό εικονογραφημένο βίντεο κινούμενων σχεδίων, από το οποίο όμως - και εμείς οι μεγάλοι - τόσα πολλά μπορού­με να μάθουμε για τις καρέτα – καρέτα. Το εντυπωσιακότερο στοιχείο που κάνει τη χε­λώνα απειλούμενη και είδος προς εξαφά­νιση είναι ότι μόνο 1 στα 1000 αυγά οδηγεί σε χελωνάκι το οποίο θα ενηλικιωθεί! Όλα τα υπόλοιπα ή δεν επιζούν ή δεν βρίσκουν ποτέ το δρόμο προς τη θάλασσα!

DSC 0509

Άλλος ένας μεγάλος κίνδυνος για τις χελώνες, είναι οι σακούλες και τα πλαστι­κά. Οι χελώνες τις θεωρούν τροφή και αν δεν πνιγούν τρώγοντας όσα εμείς πετάμε, αυτά καταλήγουν στο στομάχι τους. Επειδή όμως δεν λιώνουν τα πλαστικά στο στομάχι οι χελώνες έχουν την αίσθηση ότι είναι χορ­τάτες, με αποτέλεσμα να μην τρώνε και εν τέλει να πεθαίνουν από ασιτία!

Όλα αυτά τα σημαντικά για τη ζωή της χελώνας, τα παιδιά τα βιώσαν πολύ έντονα μέσα από το πρόγραμμα για παιδιά που έχει δημιουργήσει η Medasset – Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελώνων και παρουσιάστηκε στο Οικολο­γικό Πάρκο του Νέου Ψυχικού.

DHKEFIPS 2

Μετά την παρουσίαση του προγράμμα­τος ο ενθουσιασμός των παιδιών έφτασε στο ανώτερο σημείο του μα με τι άλλο… με το τραινάκι που τους πήγε μια υπέροχη βόλ­τα στον καταπράσινο κήπο του Πάρκου.

 

Της Αντιπροέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ., Σόφης Ζαφρακοπούλου