Μαΐου 10, 2018

«Έπαινος» σημαίνει αναγνώριση της αξίας!

Χθές το απόγευμα, το Γυμνάσιο & Λύκειο του Ψυχικού, ήταν…

Χθές το απόγευμα, το Γυμνάσιο & Λύκειο του Ψυχικού, ήταν ολόφωτο!

Ο κόσμος που άρχισε να συγκεντρώνεται γύρω στις 18:00 το βραδάκι, ήταν μικτός. Έβλεπε κανείς ηλικίες που σίγουρα οδηγούσαν στην σκέψη ότι επρόκειτο για γονείς. Ταυτόχρονα όμως, ηλικίες μαθητών και μαθητριών που βρέθηκαν όλοι εκεί για έναν κοινό σκοπό, αν και η κάθε μια «ηλικία» έκανε λίγο διαφορετικές σκέψεις από την άλλη. Ευτυχώς – όπως θα δείτε αμέσως μετά – κάποιοι και κάποιες… έλλειπαν!...

Είναι πραγματικά παρήγορο να αντιλαμβάνεται κάποιος ότι πέρα από την γνωστή πραγματικότητα που όλοι ξέρουμε, υπάρχει και μια άλλη πραγματικότητα που μας κάνει να ελπίζουμε πολλά από αυτήν. Πρόκειται για τους νέους ανθρώπους που καταφέρνουν να αριστεύουν, μέσα από την Δημόσια παιδεία, δίνοντας ένα εξαιρετικό μάθημα σε όλους μας: Όταν θέλεις κάτι, και το μπορείς και το καταφέρνεις.

IMG 5949.1

IMG 5981.1Σε αυτό ακριβώς ήταν αφιερωμένη αυτή η εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου-Λυκείου του Ψυχικού. Βράβευση, έπαινος και βαθύς συλλογισμός, απέναντι στους αποφοίτους των Δημοσίων Λυκείων του Δήμου μας που κατάφεραν και διακρίθηκαν στις Πανελλήνιες Εισαγωγικές Εξετάσεις του 2017. Παράλληλα όμως, δεν θα μπορούσε να παραβλέψει κανείς και τους εκπαιδευτικούς αλλά και κάποια παλαιά μέλη των Συλλόγων Γονέων για την προσφορά τους στα Σχολεία του Δήμου μας.

H εκδήλωση ανοιξε με τον Δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού Παντελή Ξυριδάκη, που στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε πολύ χαρακτηριστικά στην έννοια της αξίας και της αριστείας. Κάτι που όπως είπε χαρακτηριστικά, ανήκει και στους υπεύθυνους της Παιδείας, αλλά στην ουσία επιτυγχάνεται από τον ίδιο τον μαθητή. Αρκεί, να πιστέψει στην ύπαρξή της, να ξέρει από πριν ότι δεν πρόκειται για κάτι εύκολο αλλά μόνο από αυτόν τον δρόμο μπορεί να προχωρήσει κάποιος στην ζωή…..

IMG 5972.1IMG 5965.1Παρόντες - όπως ήταν φυσικό - οι γονείς, κάποιοι από τους αποφοίτους αλλά και – όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή του μικρού αυτού ρεπορτάζ – κάποιοι έλλειπαν. Και δεν ήταν άλλοι από τους αποφοίτους που σήμερα βρίσκονται σε Πανεπιστήμια εκτός Αθήνας και δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση. Δεν πειράζει καθόλου όμως… Η απόσταση δεν έχει καμία σημασία, αφού είναι σίγουρο ότι ο τόπος που βρίσκονται σήμερα αποτελεί την καλύτερη βράβευση της προσπάθειάς τους.

Η απονομή των επαίνων έγιναν από τον Δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού Παντελή Ξυριδάκη , αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους της εκπαίδευσης. Παραβρέθηκαν η κα Αικατερίνη Αλεξοπούλου Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, η κα Νατάσα Αγγελάκη Αντιδήμαρχος Δημοτικής Διακυβέρνησης, η κα Αικατερίνη Πετρίτση – Μουράντ Αντιδήμαρχος Θεμάτων Καθαριότητας, ο κος Γάτος Γεώργιος –Αλκιβιάδης Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, η κα Τρέζου - Σκουρογιάννη Μάρω Αντιδήμαρχος Θεμάτων Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας, Υγείας, η κα Νέλλη Λάβδα Πρόεδρος Ο.Κ.Α.Π.Α, η κα Σόφη Ζαφρακοπούλου Αντιπρόεδρος ΔΗ.ΚΕ.ΦΙ.Ψ και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι : Δημουλά Έλση, Μαναός Δημήτρης, Χαροκόπος Παντελής, Χριστοδούλου Γαβριέλλα, Ζερβός Νικόλαος και Γαλάνης Δημήτρης.

 

IMG 5895.1

IMG 5950.1

IMG 5908.1

IMG 5921.1

 

IMG 5951.1

IMG 5953.1

IMG 5955.1

IMG 5960.1