Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Ψυχικού σε κλίμα συγκίνησης, αλλά και νεανικού ενθουσιασμού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 η τελετή βράβευσης πενήντα τεσσάρων (54) αποφοίτων των Δημοσίων Λυκείων του Δήμου μας οι οποίοι διακρίθηκαν για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2017.

Η εκδήλωση κάθε χρόνο συνδιοργανώνεται από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και την Ένωση Γονέων, με στόχο να επιβραβεύονται οι προσπάθειες και οι κόποι των νέων ανθρώπων. 

Την ευθύνη της οργάνωσης είχε και φέτος η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Κατερίνα Αλεξοπούλου που κάθε χρόνο ασχολείται προσωπικά με ιδιαίτερη χαρά και ευαισθησία για την υλοποίηση της και τον συντονισμό αυτής ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων κ. Γεώργιος Μεσημέρης.

 Ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκη, άνοιξε την εκδήλωση και στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε πολύ χαρακτηριστικά στην έννοια της αξίας και της αριστείας. Κάτι που όπως είπε χαρακτηριστικά, ανήκει και στους υπεύθυνους της Παιδείας, αλλά στην ουσία επιτυγχάνεται από τον ίδιο τον μαθητή. Αρκεί, να πιστέψει στην ύπαρξή της, να ξέρει από πριν ότι δεν πρόκειται για κάτι εύκολο αλλά μόνο από αυτόν τον δρόμο μπορεί να προχωρήσει κάποιος στην ζωή.IMG 5949.1

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Κατερίνα Αλεξοπούλου πήρε το λόγο και καλωσόρισε μεταξύ άλλων τους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης τα ΠΑΙΔΙΑ, τονίζοντας ότι οι επιτυχίες τους μας δίνουν κουράγιο και δύναμη.

Και όχι μόνο, μας καθιστούν υπεύθυνους, προκειμένου να δημιουργούμε τις συνθήκες και το περιβάλλον για να μη σταματάμε να ονειρευόμαστε, να αισιοδοξούμε και να δημιουργούμε.

Αναφέρθηκε στο δύσκολο ξεκίνημα της ζωής αυτών των παιδιών μέσα στη δίνη της οικονομικής, θεσμικής αλλά και της ευρύτερης κοινωνικής κρίσης που ζούμε.

Και προσκάλεσε όλους, μέσα από αυτή τη γιορτή της νεολαίας, να υιοθετήσουν τις έννοιες: παιδεία, ομαδικότητα, αξιοπρέπεια, αγώνα, επιτυχία, προσφορά, καθώς χωρίς αυτές δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος.

Συμπλήρωσε ότι ο αναμνηστικός έπαινος που παίρνουν σήμερα τα παιδιά, έχει ασήμαντη υλική αξία. Θα τους συντροφεύσει όμως στη ζωή τους αυτό που συμβολίζει: Η αναγνώριση της προσπάθειας και του μόχθου που κρύβεται πίσω από κάθε στόχο που κατακτούν»

Και βέβαια δεν θα μπορούσε να ξεχάσει να αναφερθεί στο ρόλο των δασκάλων και των γονέων που στέκονται δίπλα στα παιδιά τους, αφανείς ήρωες για να στηρίζουν τα όνειρα τους.

Κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό της και φανερά συγκινημένη μπροστά σε αυτό το ενθουσιώδες νεανικό κοινό που έσφυζε από ζωή και απέπνεε αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Κατερίνα Αλεξοπούλου είπε:

IMG 5981.1

IMG 5965.1

«Ναι ! Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή, που όμως χαρακτηρίζεται από μεγάλες ανατροπές και προκλήσεις για όλους. Γύρω μας συντελείται μια κοσμογονία αλλαγών, αλλά και μια απίστευτη παραγωγή νέας γνώσης.

 Εσείς επενδύστε σε αυτήν τη νέα γνώση. 

Μαγικές συνταγές και εξασφαλισμένοι τρόποι για την επαγγελματική επιτυχία δεν υπάρχουν. 

Εάν μπορώ να σας δώσω μια συμβουλή είναι: 

να μην συμβιβαστείτε με την μετριότητα και να μην απογοητευτείτε από τυχόν αποτυχίες και εμπόδια.

Όλοι Εμείς, Γονείς και Δάσκαλοι περιμένουμε από εσάς ανατροπές, ρήξεις και τομές.  

Η σημερινή σας βράβευση, να αποτελέσει εφαλτήριο έντασης των προσπαθειών σας

Να κινείστε με γνώμονα την αυτογνωσία, την τόλμη και την αυτοπεποίθηση. 

Εύχομαι, ο στόχος σας να είναι μια κοινωνία που θα ενσωματώνει όλα τα ωφέλιμα στοιχεία της νέας εποχής αλλά και θα διατηρεί τις ηθικές αξίες. προηγούμενων εποχών που τόσο έχουμε ανάγκη.

Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους!

Αγαπητά μου παιδιά,    Καλή φοιτητική ζωή και καλή τύχη.»

Παρόντες στην εκδήλωση, εκτός από τους γονείς των αποφοίτων και τους δασκάλους τους, ήταν ο Δήμαρχος, Παντελής Ξυριδάκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αλεξοπούλου Κατερίνα, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αγγελάκη-Λυκούρη Νατάσσα Αντ/ρχος Δημοτικής Διακυβέρνησης, η κ. Πετρίτση-Μουράντ Αικατερίνη Αντ/ρχος Θεμάτων Καθαριότητος, ο κ. Γάτος Γεώργιος- Αλκιβιάδης Αντ/ρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, η κ. Τρέζου - Σκουρογιάννη Μάρω Αντιδήμαρχος Θεμάτων Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας, Υγείας, η κ. Νέλλη Λάβδα Πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ, η κ. Σόφη Ζαφρακοπούλου Αντιπρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.ΦΙ.Ψ, ο κ. Γεράσιμος Αλέξανδρος Μαζαράκης, και η κ. Έλσα Δημουλά Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημήτρης Μαναός, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Παντελής Χαροκόπος και οι δημοτικοί σύμβουλοι: κ. Χριστοδούλου Γαβριέλλα Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Νικόλαος Ζερβός και κ. Γαλάνης Δημήτριος.

 

IMG 5972.1

IMG 5895.1

IMG 5950.1

IMG 5908.1

IMG 5921.1

 

IMG 5951.1

IMG 5953.1

IMG 5955.1

IMG 5960.1