Κινήσεις ματ! Ο Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού στάθηκε στο πλευρό της «Ακαδημίας Σκάκι Νέου Ψυχικού» ...

για ακόμη μια χρονιά αναλαμβάνοντας την συνδιοργάνωση των αγώνων, δίνοντάς τους ουσιαστική δύναμη και ώθηση στην επιτυχημένη διεξαγωγή τους.

Στους αγώνες πήραν μέρος 91 μαθητές από τα σχολεία του Δήμου, δημιουργώντας ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών. Τα παιδιά αγωνίστηκαν σε 8 κατηγορίες ανά τάξη,νήπια, τις έξι τάξεις Δημοτικού και Γυμνάσια. Όλα, αγωνίστηκαν σε 5 παρτίδες με διαφορετικούς αντιπάλους, με την διοργάνωση να αφήνει άριστες εντυπώσεις τόσο στα παιδιά που χάρηκαν τις παρτίδες, όσο και στους γονείς που παρακολουθούσαν τις προσπάθειες των παιδιών τους, δείχνοντας ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό για την συνολική διαδικασία των αγώνων.

Τις απονομές - μετά τη λήξη των αγώνων - έκαναν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Αλεξοπούλου (φωτό 1) και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Παιδείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λεωνίδας Παπαγεωργίου (φωτό 2). Αρχικά, βραβεύτηκε με κύπελλο το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού για την πολυπληθέστερη συμμετοχή. Στη συνέχεια βραβεύτηκαν με μετάλλια οι 3 πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας και το 1ο κορίτσι, ενώ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν πήραν αναμνηστικό δίπλωμα.

Επίσης, έγινε ειδική Βράβευση σε 4 αθλητές της «Ακαδημίας Σκάκι Νέου Ψυχικού» που είχαν διακρίσεις στο πρόσφατο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι. Πολύ θετικό στοιχείο ήταν η συμμετοχή αρκετών μαθητών που δεν είχαν παρακολουθήσει οργανωμένα μαθήματα σκάκι και ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με αγώνες του κορυφαίου πνευματικού αθλήματος.

Δίνουμε λοιπόν το επόμενο ραντεβού για το 5ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι, το 2018!

Οι τελικές βαθμολογίες ανά τάξη:

Νήπια: 1ος o Ιάσων Μακρυλάκης, 2ος o Σήφης Βήχος, 3ος o Αλέξανδρος Μισθός, ενώ 1ο κορίτσι η Ιωάννα Σερέτη

Α’ Δημοτικού: 1ος o Κωνσταντίνος Σπέης 2ος o Δημήτρης Τσιμπουράκης 3ος oι Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Νικόλας Αργυρόπουλος και Αχιλλέας Κουγιουμτζίδης ενώ 1ο κορίτσι η Ελένη Μονόπωλη

Β’ Δημοτικού: 1ος ο Παναγιώτης Μάργαρης 2η η Μαρία Πορίχη 3ος o Γιώργος Μανωλάς ενώ 1ο κορίτσι η Βαλινίκη Χρηστίδη

Γ’ Δημοτικού: 1ος Καγκελάρης Γρηγόρης 2ος Φωτόγλου Ευάγγελος 3ος Ξεριάς Θάνος 1ο κορίτσι Σοκολάκη Ιουλία

Δ’ Δημοτικού: 1ος Πορίχης Αντώνης 2ος Γύπαρης Ιωάννης 3ος Πανάγος Άγγελος

Ε’ Δημοτικού: 1ος Νικόπουλος Ηλίας 2ος Μυστίδης Θεόφιλος 3ος Χρηστίδης Σπύρος, Κουφοπάνος Ανδρέας 1ο κορίτσι Σεντουξή Ασημίνα

ΣΤ’ Δημοτικού: 1ος Τσαραντάνης Παναγιώτης 2ος Καγκελάρης Δημήτρης 3ος Τζίντζος Νικόλαος 1ο κορίτσι Ραφαηλίδου Θάλεια

Γυμνάσια: 1ος Τσάλεζας Θοδωρής 2ος Σταματόπουλος Γιώργος 3ος Τσιντζηλώνης Αντώνης 1ο κορίτσι Φωτόγλου Ελεάνα