Την είπαν ασθένεια του 21ου αιώνα αν και για πολλούς είναι απλά η εικόνα ενός δικού σου ανθρώπου που αρχίζει να αλλάζει… Ένα ουσιαστικό «φώς» είναι και ο σταθμός που βοηθάει αυτούς τους ανθρώπους. Ελάτε να δούμε τι γίνεται εκεί και ποιους αφορά…

 

Φέτος, είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που θα λειτουργήσει ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών στο Δήμο μας.                

Σημειώστε ότι το πρόγραμμα πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer Αθηνών. Εκεί, σας περιμένουν εξειδικευμένοι επιστήμονες (Νευρολόγος, Ψυχολόγος και Κοινωνικός λειτουργός) που αποτελούν την επιστημονική ομάδα που θα υποστηρίζει την εξέταση του βαθμού λειτουργίας της μνήμης. Παράλληλα όμως θα παίξουν και καθοριστικό ρόλο στην ένταξη των συμμετεχόντων στις ανάλογες ομάδες πρόληψης και δημιουργικής απασχόλησης.

Οι ομάδες ενίσχυσης της μνήμης και νοητικής ενδυνάμωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού θα λειτουργήσουν λοιπόν από το Σεπτέμβριο, τις πρωινές ώρες, στη Λέσχη Δημιουργικής Ωριμότητας στο Νέο Ψυχικό (Ρήγα Φεραίου 38) αλλά και στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλοθέης (Καλλιγά 31 & Ρενιέρη) .

Σημαντικό είναι να ξέρετε ότι η παροχή των υπηρεσιών αλλά και όλο το εποπτικό και ενημερωτικό υλικό, είναι εντελώς δωρεάν για τους κατοίκους του Δήμου μας.

Πληροφορίες στη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Φιλοθέης –Ψυχικού στα τηλέφωνα : 213 2014 656, 213 2014 641 & 213 2014 650.