Ας πιούμε ένα ποτάκι να χαλαρώσουμε… Βάλε ένα τσιπουράκι και κάτσε να τα πούμε… «Πόσο θέλω τώρα ένα ουισκάκι…». Φράσεις καθημερινές και βαθύτατα ανθρώπινες και γοητευτικές.

Μας φέρνει πιο κοντά, μας χαλαρώνει, γίνεται το κέντρο της παρέας, φέρνει γέλια… Αυτή όμως, είναι η καλή πλευρά. Υπάρχει και η άλλη, όμως. Ελάτε να δούμε τα όρια, το καλό, το κακό και ας μετρήσουμε τις γνώσεις μας.

Στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού συμμετέχουμε για 6η χρονιά, στην εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την σωστή Κατανάλωση Αλκοόλ. Πρόκειται για την 6η Πανελλαδική Εκστρατεία, που διοργανώνεται από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), με την Aιγίδα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κεντρικός της σκοπός, είναι σαφής και μας ενδιαφέρει όλους: η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την κατανάλωση του αλκοόλ! Ακούγεται απλό – πιθανά και σαν τυπικό – αλλά δεν είναι καθόλου έτσι.

Ελάτε λοιπόν, να δούμε μαζί ότι εκτός από την στιγμή που μας κάνει να χαλαρώνουμε, υπάρχει και η «άλλη στιγμή»… Αυτή που δημιουργεί συνέπειες, όταν η χρήση περάσει τα όρια και γίνει κατάχρηση. Ελάτε με άλλα λόγια – όχι να γίνουμε εχθροί του αλκοόλ – αλλά να αλλάξουμε την νοοτροπία μας απέναντί του. Να μάθουμε το πιο απλό, όπως το να οδηγούμε χωρίς την… καταστροφική του παρέα!

 

Μετρήστε τις γνώσεις σας για το αλκοόλ!

Ποιο ποτό περιέχει περισσότερο αλκοόλ; Γνωρίζετε ότι μια συνηθισμένη μερίδα ποτού (ουίσκι, τζιν, βότκα κλπ.) περιέχει την ίδια ποσότητα αλκοόλ όπως π.χ. μία μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί που σερβίρεται στο μπαρ; Οι γυναίκες και οι άνδρες επηρεάζονται το ίδιο από το αλκοόλ;

Ελάτε να κάνουμε το Test που θα μας δείξει πολλά:   

  • Το Drinκ IQ είναι ένας διαδραστικός ιστότοπος, που θα μπορέσετε ευχάριστα και με πολύ απλές κινήσεις να μάθετε τι επίδραση έχει το ποτό που καταναλώνετε στον οργανισμό σας. Περάστε 5 ευχάριστα λεπτά συμπληρώνοντας το διαδραστικό mini quiz και βελτιώστε τον τρόπο που πίνετε και – γενικά – καταναλώνετε αλκοόλ!. (Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είστε πάνω από 18 ετών. 

    ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ:  Drinκ IQ 

 

Το Αλκοόλ & το Παιδί σας

Η ηλικία που το παιδί σας θα καταναλώσει το πρώτο του ποτό, έχει μεγάλη σημασία! Γι' αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μιλήσετε μαζί του πριν την πρώτη του εμπειρία. «Πώς θα αναγνωρίσω ότι το παιδί μου πίνει»; «Ποιοι οι λόγοι που το παιδί μου πίνει»; «Επηρεάζεται το παιδί μου βλέποντας με να πίνω»; 

  • Tο «Αλκοόλ 18+. Εξηγώ στο παιδί μου γιατί» είναι η ιστοσελίδα της  Ε.Ε.Κ.Π.Π.Υ., όπου ο γονέας μπορεί εύκολα να βρεί πληροφορίες για κάθε μία από τις ηλικιακές ομάδες. Για να μάθετε με ποιόν τρόπο αλλάζει η στάση των παιδιών απέναντι στο αλκοόλ καθώς μεγαλώνουν, ώστε να μπορέσετε να μιλήσετε μαζί τους με τον πιο κατάλληλο τρόπο.