Είναι  μια καθημερινή μάχη, που δεν γνωρίζει ημέρα, νύχτα, ή απεργίες, είναι η πρώτη υπηρεσία που μπαίνει στο… «στόχαστρο» του δημότη.

Τα όπλα της, είναι ένας αγώνας καθημερινός που απαιτεί πρόγραμμα, άριστη τακτική και καλή συνεργασία του αρμόδιου Αντιδημάρχου με την υπηρεσία, τους επόπτες και τους εργαζόμενους, άμεση λύση των προβλημάτων που προκύπτουν ανά πάσα στιγμή!

Στόλος οχημάτων

Kάθε μέρα, τα οχήματα του Δήμου μας βρίσκονται… Στον δρόμο! Έτσι, τα  φορτηγά, απορριμματοφόρα μαζί με τα υπόλοιπα οχήματα έργου, είναι ετοιμοπόλεμα. Από την απλή αποκομιδή των σκουπιδιών, κλαδιών αλλά και για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας.

 

 2

 ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΣΚΥΛΩΝ

DSC07671

 

Εκσυγχρονίσαμε το στόλο:

 Το 2014 η Δημοτική αρχή προχώρησε σε ανανέωση, τόσο των οχημάτων όσο και των κάδων, και - μάλιστα - με προσθήκη ειδικών οχημάτων όπως ήταν ένα νέο καλαθοφόρο, ένα σάρωθρο αλλά και δορυφορικά οχήματα – πρέσες και άρχισε το σύστημα των υπόγειων κάδων και στις τρεις Κοινότητες. Έχουν τοποθετηθεί 22 υπόγειοι κάδοι.

Και από προσωπικό;
Έχουν αποχωρήσει αρκετοί υπάλληλοι με συνταξιοδότηση και τα κενά καλύπτονται με 8μηνες και 2μηνες συμβάσεις.

Σύστημα υπόγειων κάδων:

Είναι χωρίς αμφιβολία αισθητικά καλύτεροι, έχουν τριπλάσια χωρητικότητα και μικρότερο όγκο στην επιφάνεια και εξοικονομούν χώρους στάθμευσης, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό ιδίως σε κεντρικές περιοχές όπως ο Φάρος Ψυχικού.

Το σύστημα των υπόγειων κάδων χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια στο Δήμο μας, με προτεραιότητα κυρίως σε κεντρικές εμπορικές αγορές: 16 στο Νέο Ψυχικό, 4 στη Φιλοθέη και 2 στο Ψυχικό,με   προοπτική ακόμα μεγαλύτερης επέκτασης.

Τα παράπονα προς την υπηρεσία καθαριότητας, είναι περιορισμένα.

Η υψηλή αποτελεσματικότητα της Υπηρεσίας Καθαριότητας αποδείχθηκε έμπρακτα και κατά τη διάρκεια της περσινής  πολυήμερης απεργίας των ΧΥΤΑ, όπου η πόλη μας κατάφερε να διατηρείται καθαρή. Ο Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού, μαζί με το Δήμο Περιστερίου και του Παλαιού Φαλήρου ήταν - και επισήμως - οι τρείς καθαρότεροι Δήμοι του λεκανοπεδίου!

Πρέπει ακόμα να επισημάνουμε και κάποιες αυξημένες δυσκολίες καθαρισμού. Ειδικά στο Ψυχικό, υπάρχουν έντονες κλίσεις και στενοί δρόμοι,  με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να προσεγγίσουν  τα ειδικά οχήματα και να απαιτείται περισσότερο χρονοβόρα προσωπική εργασία.

Το Νέο Ψυχικό – σαφώς πιο πυκνοκατοικημένο - επιβαρύνεται από τις εμπορικές ζώνες, από τα καταστήματα αλλά και από τη διαμπερή κυκλοφορία. Λογικό είναι εκεί, να εμφανίζονται ιδιαίτερες απαιτήσεις.  Ειδικά  στο Νέο Ψυχικό,  λοιπόν, έχουμε καθιερώσει τη συλλογή σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων υλικών όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

 

 πριν

 ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ 2

 ΣΚΑΛΑΚΙΑ

 

 

Δημοτικά και Ανταποδοτικά τέλη.

Στο Δήμο μας, μπορεί να έχουμε υψηλότερο κόστος καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, λόγω των σχετικά αραιοκατοικημένων περιοχών (περισσότερα μέτρα δρόμου ανά ιδιοκτησία, ή ανά κάτοικο για καθάρισμα και ηλεκτροφωτισμό) αλλά και των ιδιαιτεροτήτων στο ανάγλυφο και τη ρυμοτομία. Αυτό σημαίνει αυξημένη χειρονακτική εργασία καθαριότητας πόρτα – πόρτα  και συντήρησης, με αυξημένο το συνολικό κόστος. Αλλά… τα καταφέρνουμε καλά! Η ποιότητα σε όλο το Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού  στην καθαριότητα και το φωτισμό, είναι από τις υψηλότερες στο Λεκανοπέδιο Αττικής!

Η Δημοτική αρχή προχώρησε σε μειώσεις των δημοτικών τελών και στις τρεις Κοινότητες: -32% στη Φιλοθέη, -22% στο Ψυχικό και Νέο Ψυχικό.

Ανακύκλωση:

Έχουμε θεαματική άνοδο των ανακυκλώσιμων, με επιδόσεις που αγγίζει το 100% πάνω από το μέσο όρο ανά κάτοικο στην Ελλάδα.

75 kg

Ανά κάτοικο στο Δήμο μας

38,85 kg

Ανά κάτοικο σε ολόκληρη τη χώρα

 
Πολιτική Προστασία – Ομάδες επιφυλακής και επέμβασης 24ωρου βάσης: 

Η  Πολιτική Προστασία  έχει την ευθύνη  για την διαχείριση προβλημάτων  και  των εξαιρετικών φυσικών φαινομένων στα όρια του Δήμου. Επιτάσσει εργατικό προσωπικό και οχήματα ή διαθέσιμα μηχανήματα, από όλες  τις υπηρεσίες του Δήμου, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν κάθε φορά, ακολουθώντας τα σχέδια δράσης για κάθε έκτακτη ανάγκη.

Όπως με τις  έκτακτες κοπές δένδρων και την αποκομιδή  τους , τους επείγοντες καθαρισμούς των φρεατίων, την επέμβαση σε πλημμύρες, την υποστήριξη στην κατάσβεση πυρκαγιών αλλά και σε κάθε έκτακτη ανάγκη της πόλης μας.
Πρέπει να ξέρετε ότι κάθε βδομάδα, σχηματίζεται μια αξιόμαχη επιχειρησιακή ομάδα εκτάκτων αναγκών, η οποία βρίσκεται σε ετοιμότητα σε 24ώρη βάση.

Δράσεις για την Πολιτική Προστασία, όπως:

  • Αντιπυρική προστασία: με αποψιλώσεις 500-600 στρεμμάτων κάθε χρόνο.
  • Συστηματικό καθαρισμό και συντήρηση 2.500 φρεατίων, και ολόκληρου του δικτύου των ανοικτών ρεμάτων του Δήμου.
  • Καθαρισμό ξερών και εύφλεκτων υλικών στα πάρκα.

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Πολιτικής Προστασίας : Κατερίνα Πετρίτση – Μουράντ

Χρήσιμα τηλέφωνα και διευθύνσεις: Γραφείο Αντιδημάρχου τηλ. 213 2014500 & 502. Παλαιό Δημαρχείο Φιλοθέης, οδός  Μάρκου Ρενιέρη  & Παύλου Καλλιγά 31, Φιλοθέη.