Η αντιπροσωπεία των αυτοδιοικητικών  από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων της Κορέας - ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου - επισκέφθηκε την Ευρώπη,

έχοντας σκοπό να γνωρίσει από κοντά  το Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Υγιών Πόλεων. Μετά τη Φλωρεντία και τη Μόντενα, ο  τελευταίος  της σταθμός ήταν άλλη μια πόλη – πρότυπο: ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού.

 

1

2

 

Την αποστολή αποτελούσαν ο πρόεδρος του Δικτύου, Δήμαρχος της πόλεως JONGNO  στην περιοχή της Σεούλ, KIM YOUNG JONG  και  τέσσερις περιφερειακοί Δήμαρχοι με τις συνοδείες τους. Τα μέλη της Κορεάτικης αντιπροσωπείας παρουσίασαν τις πόλεις τους οι οποίες συνδυάζουν την παράδοση, τον πολιτισμό και την υγεία των πολιτών. Στο κτήριο του πρώην Blue Bell στην Α΄πλατεία Ψυχικού, τους υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, η Πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ Νέλλη Λάβδα, οι Αντιδήμαρχοι Νατάσα Αγγελάκη, Κατερίνα Πετρίτση – Μουράντ, Μάρω Τρέζου και ο Βύρων Σαμαρόπουλος, μαζί με την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ψυχικού, Εβελίνα Παλτζόγου. Εκεί, σε μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση, έγινε η παρουσίαση της πόλης και του περιβάλλοντος  του Ψυχικού, το οποίο αποτελεί project City του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων.

Από πλευράς του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, έγινε η παρουσίαση της πόλης μας ως πρότυπο μιας υγιούς πόλης, που συνδυάζει το φυσικό με το αστικό περιβάλλον.

Στο σύντομο χαιρετισμό  του, ο Δήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης  αναφέρθηκε στους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και στους κοινούς στόχους που έχουν ως Δήμαρχοι, ενώ  στην παρουσίαση που έκανε η Πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ Νέλλη Λάβδα εστίασε στο γεγονός ότι η πόλη μας έχει εκατό χρόνια παράδοση.

 

3

4

5

 

Επόμενη στάση, μετά από το κτήριο του πρώην Blue Bell, ήταν η Υπαίθρια Γλυπτοθήκη, όπου τα μέλη της αντιπροσωπείας ενθουσιάστηκαν με τα γλυπτά του Γιώργου Ζογγολόπουλου και δεν σταμάτησαν να τα φωτογραφίζουν. Η επίσκεψή τους ολοκληρώθηκε με τη μετάβασή τους στα Τουρκοβούνια, απ’ όπου μπόρεσαν να δουν  το «ποτάμι μας» τον Ποδονίφτη, καθώς και όλη την Αθήνα  και να τη φανταστούν σαν μια μικρή Σεούλ με το δικό της ποτάμι, το οποίο ήταν εγκιβωτισμένο και το άνοιξαν.

Αποχωρώντας από το Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού οι Κορεάτες αυτοδιοικητικοί επισκέφτηκαν το Δήμο Νέου Ηρακλείου καις τη συνέχεια το Δήμο  Αμαρουσίου όπου τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, Γιώργος Πατούλης.

 

5β

6

7

8