Ο Αύγουστος είναι σαν μία κατάρα για τους φιλόζωους. Οι περισσότεροι γιατροί λείπουν, εθελοντές δεν βρίσκεις και τα περιστατικά αυξάνονται. Είναι γνωστό ότι… όλα συμβαίνουν τον Αύγουστο!

 

Την περασμένη Πέμπτη (16/8), ήρθε η πρώτη ενημέρωση για ένα εγκλωβισμένο κουταβάκι σε φρεάτιο όμβριων υδάτων στην περιοχή του Ψυχικού. Και κάπως έτσι για αρχή, ξεκινήσαμε να βρεθούμε στο σημείο που μας υπόδειξαν. Κυρίως, γιατί η πιθανότητα για βροχή ήταν μεγάλη, το φρεάτιο βρισκόταν δίπλα στον κεντρικό αγωγό και μια έντονη βροχή θα οδηγούσε τον μικρό μας φίλο σε σίγουρο πνιγμό. Έτσι, το περιστατικό χαρακτηρίστηκε ως «Επείγον»!
omada 720X320

Mέσα σε μόλις 30 λεπτά και με την παρουσία της Πυροσβεστικής και της Ευδαπ, επιχειρήθηκε η πρώτη διείσδυση στους αγωγούς για την έρευνα και - τελικά - την διάσωση του κουταβιού. Δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα, γιατί δεν καταφέραμε να το εντοπίσουμε. Αφήσαμε όμως τροφή και ορίστηκε η επάνοδος την επόμενη ημέρα…
Όλο το βράδυ - οι κοπέλες που μας ειδοποίησαν - παρακολουθούσαν το φρεάτιο και θα ενημέρωναν για οτιδήποτε νεότερο θα ενημέρωναν. Και πράγματι, το μικρό κουτάβι ακούστηκε να κλαίει αλλά ακόμα και η απλή προσπάθεια το έκανε να εξαφανίζεται πάλι μέσα στους αγωγούς, από φόβο.
Η επόμενη ημέρα το πρωί, στάθηκε πολύ πιο τυχερή για τους διασώστες και – φυσικά – και για το ίδιο το κουτάβι, μιας και η ώρα της σωτηρίας του, ερχόταν… Λίγα λεπτά αφότου άνοιξαν το καπάκι, το κουτάβι – επιτέλους - εμφανίστηκε φοβισμένο στην άκρη του αγωγού.
Με πολύ προσεκτικές και συντονισμένες κινήσεις ο διασώστης μπήκε μέσα στο φρεάτιο (βλ. video και φωτο) και το απελευθέρωσε! Το γλυκύτατο κουταβάκι, βρίσκεται πλέον ασφαλές σε κτηνιατρείο της περιοχής και στην συνέχεια θα το αναλάβει η Ζωοφιλική ένωση Ψυχικού (Ζω.Φι.Ψυ.)

freatio1 720X320Ευχαριστούμε πάρα πολύ τούς εθελοντές διασώστες Νίκο Αδαμόπουλο και Χρήστο Μιχαλόπουλο, όσους από τους περαστικούς μας βοήθησαν επιτόπου, το κέντρο της Πυροσβεστικής και τον αξιωματικό υπηρεσίας της βάρδιας, τα παιδιά απο τον 4ο Πυροσβεστικό σταθμό, το κλιμάκιο της Ευδαπ που ήρθε στο σημείο, όπως και τον προϊστάμενο της βάρδιας στην Τροχαία για οτιδήποτε χρειάστηκε να καλύψει. 
Ιδιαίτερο ευχαριστώ, στις κοπέλες που μας ειδοποίησαν, στον Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού, την ζωοφιλική ένωση Ψυχικού, την κτηνίατρο την περιοχής που έσπευσε στο σημείο και σήμερα φιλοξενεί προσωρινά το κουταβάκι. Μαζί με αυτούς, το προσωπικό του Σκλαβενίτη και τον υπεύθυνο του καταστήματος που βρισκόταν στο σημείο κάθε λεπτό 
someno 720X320 Για άλλη μια φορά, το τέλος ήταν «Καλό» και άλλη μια ψυχούλα σώθηκε !

Δείτε το βίντεο, εδώ: https://www.facebook.com/146413035926747/videos/324042065004837/