Από χθες Τετάρτη (18:00) μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ο Δήμος μας θα βρίσκεται σε καθεστώς επιφυλακής, εξαιτίας του ιδιαίτερα κακού καιρού και των καταιγίδων που προβλέπεται να συμβούν.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθές - το πρωί της Τετάρτης – με πρόεδρο τον δήμαρχο Παντελή Ξυριδάκη, συμμετείχαν παράλληλα και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου, με κεντρικό θέμα την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την Αττική μέχρι και την Κυριακή.

Τον συντονισμό ανέλαβε ο Δήμαρχος, με την βοήθεια από την Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κα Κατερίνα Πετρίτση -Μουράντ, ενώ στο πλαίσιο της σύσκεψης, επικαιροποιήθηκε το Υπηρεσιακό σχέδιο έκτακτων αναγκών του Δήμου, ενώ ορίστηκαν τα ειδικά συνεργεία κατά περιοχή, έτοιμα να αναλάβουν δράση σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδας ή θυελλωδών ανέμων. 

Είναι σημαντικό να γνωρίζει κάθε δημότης κάθε πληροφορία, σχετική με αυτά τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων, ο Δήμος καλεί τους δημότες :

 1. Να ενημερώνεστε συνέχεια για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων είτε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είτε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο τηλέφωνο 122 (www.civilprotection.gr) είτε από την ΕΜΥ (www.emy.gr).

  2. Σημειώστε τα παρακάτω – ιδιαίτερα χρήσιμα - τηλέφωνα επικοινωνίας σε περίπτωση ανάγκης:
 • Αστυνομικό Τμήμα Φιλοθέης- Ψυχικού 210-6754240
 • ΕΚΑΒ 166
 • Πυροσβεστική 199
 • ΕΚΑΒ 166
 • Δημοτική Κοινότητα Ψυχικού 210-6774484
 • Δημοτική Κοινότητα Νέου Ψυχικού 213-2014601
 • Δημοτική Κοινότητα Φιλοθέης 213-2014501
 1. Ασφαλίστε έγκαιρα, όλα τα αντικείμενα που - αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα – έχουν μεγάλη πιθανότητα να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
 2. Βεβαιωθείτε ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών σας, δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά
 3. Να αποφύγετε να διασχίζετε χείμαρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
 4. Να αποφύγετε τις εργασίες στο ύπαιθρο και – αν βρεθείτε σε ανάλογες περιοχές - δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων. 
 1. Προφυλαχθείτε αμέσως στην διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείψετε τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθείτε ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι επίσης πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
 2. Να αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές όπου ελαφρά αντικείμενα (όπως οι γλάστρες ή τα σπασμένα τζάμια ) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
 3. Να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως η Τροχαία. Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. (www.astynomia.gr)

Τέλος, αν χρειαστείτε οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια μπορείτε να επικοινωνείτε  για όποιο θέμα προκύψει:

Με την Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κα Κατερίνα Πετρίτση – Μουράντ: 6944274476

Με τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου, κ. Άλκη Γάτο: 6936831375

Με το γραφείο του Δημάρχου στα τηλέφωνα : 213-2014725 και 213-2014705