Όλοι μας έχουμε βρεθεί μέσα στο Καλοκαίρι στην πόλη, να αναρωτιόμαστε για το που μπορούμε να κάνουμε μια βουτιά «στα γρήγορα».

Η συνέχεια της σκέψης, γνωστή… Που να πάμε, πόση κίνηση θα βρούμε, πόσος κόσμος θα μας… ενοχλήσει… Και αμέσως μετά, το σχέδιο εγκαταλείπεται πρίν καν ξεκινήσει. Ακούγεται λογικό, αλλά υπάρχει εναλλακτική και μάλιστα με… Ευρωπαϊκό αέρα. Τράμ! Το εξαιρετικό μέσο μετακίνησης που σχεδόν αγνοούμε προς όφελος του αυτοκινήτου. Δείτε μια μικρή πρόταση που είναι σίγουρα διαφορετική με όποια επιλογή είχατε κάνει οι περισσότεροι μέχρι σήμερα. Μην βιαστείτε να την απορρίψετε, πρίν την ζήσετε έστω μια φορά !

 

Με αφετηρία στο Σύνταγμα, κλιματιζόμενο αν και λίγο… αργό σε ταχύτητα, θα σας φτάσει στην «Ριβιέρα της Αθήνας» όπως μπορεί να δεί κανείς την παραλιακή με τις ακτές της. Και…

Στάση: Καλαμάκι
Παραλία: Ακτή του Ήλιου
Καθαρή, για παραλία… σχεδόν στο κέντρο της Αθήνας. Άνετη αμμουδιά και με ένα από τα πιο «ζωντανά» beach bars της Αττικής. Να μερικοί λόγοι να κάνετε στάση στον Άλιμο.  Τις καθημερινές, η είσοδος στην Ακτή του Ήλιου κοστίζει 5€, με δωρεάν ξαπλώστρα, ενώ τα Σαββατοκύριακα ανεβαίνει στα 6€ + 2€ για την ξαπλώστρα. 

paralia1

Στάση: 2η Αγίου Κοσμά
Παραλία: Πλαζ Αγίου Κοσμά
Αν προτιμάτε ελεύθερη παραλία, βρείτε θέση στην παραλία του Αγίου Κοσμά, που διαθέτει ένα ικανοποιητικά μεγάλο ελεύθερο τμήμα. Η θάλασσα είναι επίσης καθαρή, η παραλία έχει βοτσαλάκι και μπορείτε να φτάσετε να κάνετε μέχρι και βραδινό μπάνιο… Αν είστε οπαδοί της άνεσης της ξαπλώστρας, ακριβώς δίπλα λειτουργεί ιδιωτικός χώρος που οργανώνει και καλοκαιρινά πάρτι με επιλεγμένες μουσικές, ενώ δεν είναι απίθανο να πέσετε πάνω σε μια συναυλία. Τέλος, οι fun του beach volley θα βρουν εδώ τον μιρκό τους παράδεισο…

paralia2

Στάση: Εδέμ
Παραλία: Εδέμ
Στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου, η Εδέμ έχει μείνει ιστορική από τα χρόνια που ολόκληρη ξη Αθήνα μεταφερόταν εκεί κάθε Καλοκαίρι ! Από τις πιο πολυσύχναστες, αλλά καθαρές και άνετες πλαζ που η είσοδος είναι… όπως την έκανε η φύση: δωρεάν ! Τα νερά είναι ρηχά στην αρχή αλλά βαθαίνουν σχετικά απότομα, ενώ στην βοτσαλωτή αμμουδιά το σκηνικό συμπληρώνεται από φοινικόδεντρα και café κοντά στην παραλία. Και τρώτε και πίνετε…  . 

paralia3

Στάση: Κολυμβητήριο
Παραλία: Αστέρας Γλυφάδας
Εδώ, το συγκρότημα του Αστέρα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και θα σας κάνει να νιώσετε σαν το πολυτελές παραθαλάσσιο σπίτι σας. Ξαπλώστρες αλλά και στρώματα και καναπέδες δίπλα στη θάλασσα !  Ναι, έχει και πισίνα αν προτιμάτε το γλυκό νερό αλλά και πολλές επιλογές για φαγητό. Όλα τα παραπάνω δεν μπορεί…  θα σας κρατήσουν όλη την ημέρα μέχρι ο ήλιος να φέρει την ώρα της αποχώρησης. Η πλαζ είναι αμμουδερή, άνετη, ασφαλής για τους μικρούς επισκέπτες και λειτουργεί από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Η είσοδος στοιχίζει 5€ με ξαπλώστρα τις καθημερινές και θα «ανέβει» στα 7€ με ξαπλώστρα τα Σαββατοκύριακα.