"Η μάχη της Καθημερινότητας και οι Δράσεις καλοκαιρινής περιόδου"

Η αρχή της καλοκαιρινής περιόδου είναι επιφορτισμένη με πολλές εργασίες για την Υπηρεσία Καθαριότητας, εκτός των συνηθισμένων εργασιών της αποκομιδής απορριμμάτων, των φυτικών και του οδοκαθαρισμού. Ιδιαίτερα είναι μεγάλος ο όγκος των κλαδεμάτων, του καθαρισμού των οικοπέδων, δράσεις για την καταπολέμηση των κουνουπιών που τα τελευταία χρόνια έχουν πλήξει όλο το λεκανοπέδιο και η αποψίλωση οικοπέδων και κοινοχρήστων χώρων λόγω της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου. Επίσης οι εκδηλώσεις Μαΐου-Ιουνίου σχολεία - σύλλογοι κ.λ.π. μας επιβαρύνουν με μεταφορές, καθαρισμούς, στησίματα εκδηλώσεων κ.ά.

 

Ειδικότερα για τις σημαντικές δράσεις όπως:

Για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Αρχίσαμε εβδομαδιαίους ψεκασμούς προνυμφιοκτονίας με εγκεκριμένα σκευάσματα σε φρεάτια στις τρεις Κοινότητες και κατά μήκος του ρέματος Ποδονίφτη, βασική εστία αναπαραγωγής κουνουπιών. Συγκεκριμένα έχουν γίνει εβδομαδιαίοι ψεκασμοί από αρχές Απριλίου μέχρι σήμερα τέλη Μαΐου, ως ακολούθως:

• Για το ρέμα Ποδονίφτη πραγματοποιηθήκαν σε εβδομαδιαία βάση εννέα ψεκασμοί και έλεγχοι.

• Στο Παλαιό Ψυχικό ψεκάστηκαν 885 φρεάτια.

• Στο Νέο Ψυχικό 414 φρεάτια.

• Στη Φιλοθέη 566 φρεάτια. 

Η προσπάθειά μας συνεχίζεται ανελλιπώς μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου με εβδομαδιαίους ψεκασμούς στον Ποδονίφτη, στα φρεάτια ομβρίων, σε εν ενεργεία σιντριβάνια, αλλά και με την ενημέρωση των δημοτών και των σχολείων. 

 MOURANT 3 720X320

Καλαθάκια συλλογής ακαθαρσιών ζώων συντροφιάς.

Έχουμε προχωρήσει σε αντικαταστάσεις φθαρμένων καλαθιών με τησυνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας και την επέκταση τοποθέτησής τους σε σημεία κοινοχρήστων χώρων όπου χρειάζεται.Η προσοχή και η συνεργασία όλων μας για την καθαριότητα του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού δεν τελειώνει με τις ενέργειες του Δήμου, αλλά και την ευαισθητοποίηση των συνοδών των ζώων συντροφιάς στην καθημερινή τους βόλτα για τη συλλογή των ακαθαρσιών τους!

 MOURANT 2 720X320Εργασίες Αντιπυρικής Περιόδου

Ξεκίνησαν εντατικά στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, οι αποψιλώσεις κοινοχρήστων και επικίνδυνων σημείων για πυρκαγιές, στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας. Συγχρόνως έχουμε αποστείλει έγγραφο για την ευθύνη των ιδιοκτητών οικοπέδων, να αποψιλώσουν και να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους ή τα εγκαταλελειμμένα σπίτια. Οι εργασίες αυτές θα πρέπει να έχουν τελειώσει πριν τοτ έλος Ιουνίου και στις τρεις Κοινότητες για την αποφυγή πυρκαγιών. 

  

της Αντιδμάρχου Καθαριότητας & Πολιτικής
Προστασίας, Κατερίνας Πετρίτση-Μουράντ