Στον 9ο Διαγωνισμό Δημιουργικής έκφρασης, πήγαμε προετοιμασμένοι, αλλά ακόμα μια φορά γυρίσαμε κατάπληκτοι!

Tο ερέθισμα, το "θέμα" τρόπον τινά του φετεινού διαγωνισμού "Αγώνες Δημιουργικής Έκφρασης 2019" που διοργάνωσε για ένατη συνεχή χρονιά η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών, ήταν το ποίημα με πρωτότυπο τίτλο «Muere lentamente» του Χιλιανού ποιητή  Νεφταλί Ρικάρδο Ρέγιες Μπασοάλτο, γνωστού ως Pablo Nerunda. Και ήταν τα αποτελέσματα που μας κατέπληξαν στην τελετή βράβευσης  που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου.

 

104

 

Στην κατάμεστη αίθουσα θεάτρου του Γυμνασίου-Λυκείου της Σχολής βραβεύτηκαν, από διακεκριμένους ανθρώπους του πνεύματος, οι μαθητές της Σχολής οι οποίοι διακρίθηκαν στον διαγωνισμό για την εκπόνηση γραπτού δοκιμίου, εικαστικής δημιουργίας, μουσικής σύνθεσης, ταινίας μικρού μήκους, φωτογραφίας, θεατρικού έργου και χορογραφίας

 

129

115

141

 

Εκεί ήταν και ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης ο οποίος συνεχάρη όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, ενώ στο σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε μεταξύ άλλων «Η καλλιέργεια της δημιουργικότητας εντός του σχολικού περιβάλλοντος, αποτελεί καίριο ζήτημα για την ποιότητα της εκπαίδευσης.  Χρειαζόμαστε σχολεία που δε μεταδίδουν απλώς γνώσεις, αλλά σχολεία που παρέχουν κοινωνική, πνευματική και πολιτιστική αγωγή. Σχολεία που βοηθούν τα παιδιά να καλλιεργήσουν πρωτότυπη σκέψη, αυτενέργεια και φαντασία.  Που τα ενθαρρύνουν να εκφραστούν πολύπλευρα, μέσα από το λόγο, τη μουσική, τις εικαστικές τέχνες.  Χρειαζόμαστε σχολεία τα οποία βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν πολιτισμική συνείδηση, να καλλιεργήσουν το αισθητικό τους κριτήριο. Να διαμορφώσουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες”.

Συγχαρητήρια όμως έδωσε και στη διεύθυνση και στους εκπαιδευτικούς της Σχολής Ουρσουλινών, "που για μια ακόμη χρονιά, αφιέρωσαν ενέργεια, χρόνο, γνώσεις και αγάπη, στη διοργάνωση των Αγώνων".

Θα επαναλάβω ότι για τον τόπο μας είναι τιμή να φιλοξενούμε ένα σχολείο, όπως η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών.

Ένα σχολείο που εδώ και τρεις αιώνες αποτελεί σημείο αναφοράς για τα εκπαιδευτικά πράγματα της χώρας μας. Προσφέροντας μόρφωση και αγωγή σε γενιές μαθητών, αγκαλιάζοντας την αριστεία και καλλιεργώντας την αγάπη για τη μάθηση».

 

150

164

162

 

Εκτός από τον Δήμαρχο Παντελή Ξυριδάκη, χαιρετισμό απηύθυνε η κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου και η Κοσμήτορας Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ Ελένη Καραμαλέγκου.

Τη βράβευση των πρωτευσάντων μαθητών  έκανε ο Σάκης Ρουβάς.