Και χωρίς περιστροφές, έχουμε την τιμή να ανακοινώσουμε τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές του διαγωνισμού «Land Rover 4 x 4 in Schools - 2019»: είναι η «δική μας» ομάδα! Η NewGen Motors του ΓΕΛ Φιλοθέης!!!!!

Kάποιοι από εσάς είναι σίγουρο ότι θυμάστε την ιστορία της ομάδας. Γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα NewGen Motors γεμίζει τις σελίδες του Παράθυρου. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά του Λυκείου Φιλοθέης έδειξαν το αποτέλεσμα που παράγεται εδώ και χρόνια σε αυτό το σχολείο.

 

1

 

Με 4 χρόνια παρουσίας στους διαγωνισμούς «F1 in Schools» και «4×4 in Schools», η μια διάκριση διαδεχόταν την άλλη:.
• 2016: 7η Θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα F1 in Schools
• 2017: Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο F1 in Schools
• 2017: 6η θέση στους Παγκόσμιους Τελικούς F1 in Schools – Μαλαισία
• 2017: World Team Identity Award by Scuderia Ferrari
• 2018: Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο 4×4 in Schools

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2006 από την Αγγλία και υποστηρίζεται από την αγγλική αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar - Land Rover, έγινε διεθνές το 2015 και σήμερα υλοποιείται σε 20 χώρες, ενώ στους παγκόσμιους τελικούς διαγωνίζονται οι νικήτριες ομάδες μαθητών κάθε χώρας.  Σύμφωνα με τον  Δημήτρη Πολυματίδη, εκπρόσωπο του προγράμματος στην Ελλάδα και την Κύπρο «Σκοπός του προγράμματος είναι να εμπνεύσει τη νέα γενιά ταλαντούχων μηχανικών για να πρωταγωνιστήσουν στην ανάπτυξη ηλεκτρικών, αυτόνομων και προγραμματιζόμενων οχημάτων».

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Land Rover 4×4 in Schools», οι μαθητές σχεδίασαν και δημιούργησαν ηλεκτρικά τηλεκατευθυνόμενα οχήματα 4×4 μικρής κλίμακας  τα οποία προγραμματίζουν χρησιμοποιώντας το κατάλληλο λογισμικό.

Τα μικρής κλίμακας οχήματα έχουν παρόμοιες δυνατότητες με τα κανονικά 4Χ4 και μπορούν να διασχίσουν μια “off  road”πίστα αγώνων με εμπόδια, κατευθυνόμενα από μακριά !

 

3

 

Φέτος την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι ομάδες μαθητών «NewGen Motors» από το ΓΕΛ Φιλοθέης, «Gravity Force» από το ΓΕΛ Φυλής και το 1ο ΓΕΛ Μοσχάτου αντιμετωπίζοντας, μεταξύ πολλών άλλων, ομάδες από τις  ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Κίνα κ.ά

Τους αξίζει απόλυτα ο τίτλος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, που κέρδισαν χθές στο Coventry της Αγγλίας:  Μεσημέρης Βασίλης, Καγιούλης Στέφανος, Καραμαλίκη Άννα, Σοφιανού Τζωρτζίνα, Μαρίνης Ερμής, Τσάμης Γιώργος, Μητρόπουλος Πάνος, Κουκουνάρης Δημήτρης, Φικιώρη Ανδρεάννα, Δάφνη Μάγια, Ανδρέου Ορέστης, Κανέτης Κυριάκος.

4

 

Συγχαρητήρια στους νικητές για όλα αυτά τα χρόνια της προσπάθειας!  Όπως και στους γονείς, στον Λυκειάρχη και στον Γιώργο Μεσημέρη που στέκεται συνέχεια δίπλα τους, σε όλη αυτή την πορεία. Άλλη μια τρανή απόδειξη για την άριστη λειτουργία που καταφέρνουν να έχουν τα Δημόσια σχολεία του Δήμου μας, με την συνεχή υποστήριξή τους από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού που χρηματοδοτεί με ίδιους πόρους ύψους 1.000.000 € την καλύτερη δημόσια παιδεία στην Ελλάδα σήμερα.

Δείτε περισσότερα στο site της ομάδας, εδώ: https://www.newgenmotors.gr/