Πόσες φορές δεν αναρωτήθηκε κανείς «Πως μπορώ να γράψω ένα βιβλίο»?

Αλλά ακόμα και αυτό να μην σκεφτήκατε, η γραφή είναι μια Τέχνη που διδάσκεται. Και η απάντηση, είναι τα Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής. Η  νέα πρόταση του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, και της  ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ., που  έρχεται για να δώσει στους δημότες  την ευκαιρία μιας εναλλακτικής έκφρασης και δημιουργίας.

Απευθύνεται σε αρχάριους ενήλικους - γυναίκες και άνδρες - που επιθυμούν  να γράψουν και να έρθουν σε επαφή με τον βαθύτερο εαυτό τους δίνοντας έτσι φωνή στις σκέψεις τους. Ουσιαστικά, απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να βρεθούν για πρώτη φορά από τη θέση του αναγνώστη στη θέση του συγγραφέα.  

Στόχος των σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τη θεωρία αλλά να βρεθούν και στην πράξη, απέναντι στις βασικές αρχές και τα είδη της λογοτεχνίας και της δημιουργικής γραφής. Γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να δοκιμάσουν τις συγγραφικές τους ικανότητες από πολύ πιο οργανωμένη και ουσιαστική βάση.

Ενδεικτικά, θα καλυφθούν οι παρακάτω θεματικές: • Φόρμα (θέμα, πλοκή, χαρακτήρες,) • Μορφή (λέξεις, ύφος, δομή) • Αφήγηση και διάλογος • Ασκήσεις αυτόματης γραφής • Διόρθωση και επιμέλεια • Ανατροφοδότηση στην δουλειά άλλων συμμετεχόντων.

Εισαγωγική συνάντηση:  Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, 10:30-12:30 & Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 18:00 – 20:00, στο Οικολογικό Πάρκο Νέου ψυχικού.

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ., Βεκιαρέλη 11 Φιλοθέη και στο τηλέφωνο 210 682 22 17.

A3 Dimioutgiki grafi LOW 1

Aitisi Dimioutgiki grafi LOW 1