Πως παρατηρούν τα παιδιά τον κόσμο γύρω τους; Τι καταγράφουν; Τι τους τραβάει την προσοχή και πως το επικοινωνούν αμέσως μετά; Πόσο σημαντικά είναι τα δεκάδες μικρά πράγματα που τα περιβάλλουν; Ελάτε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά μέχρι… τον Σεπτέμβριο!

Από τον Ιούνιο μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου, τα παιδιά από 6 έως 12 ετών μπορούν να συμμετέχουν σ' ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο των αριθμών & των πληροφοριών.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης - Ψυχικού λοιπόν, τα προσκαλεί στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο», που θα αποτυπώνονται στο προσωπικό ημερολόγιο που θα τους προσφέρει η Βιβλιοθήκη. Η Εκστρατεία μπορεί να ξεκίνησε την Τετάρτη στις 20 Ιουνίου στο παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης με μία ανοιχτή για όλους γιορτή, αλλά είναι εδώ και θα συνεχίζεται. Δίνουμε με τα παιδιά ραντεβού με παλιούς φίλους,  γνωρίζουμε όμως και νέους, & δημιουργούμε το προσωπικό μας ημερολόγιο του καλοκαιριού με τις σημαντικές ημερομηνίες της βιβλιοθήκης.

kids reading book

Δείτε το Αναλυτικό Πρόγραμμα των Δράσεων: εδώ

Μέσα στη Βιβλιοθήκη, που αποτελεί τον ιδανικό χώρο για έρευνα και παρατήρηση, τα παιδιά θα μετρήσουν και θα καταγράψουν δεδομένα τόσο από τον κόσμο του παρελθόντος, όσο και από τον σύγχρονο, ενώ θα μάθουν να προστατεύουν και τα πολύτιμα προσωπικά δεδομένα τους μέσα στο Διαδίκτυο. Θα αξιολογήσουν την εμπειρία τους, καταγράφοντας σε αριθμούς τους συμμετέχοντες, τα βιβλία που αξιοποιήθηκαν και άλλα στοιχεία, ώστε μέσα από την Εκστρατεία, πέρα από τη χαρά της δημιουργίας και της κοινωνικοποίησης, θα ανακαλύψουν τη μαγεία των μικρών πραγμάτων που τους περιβάλλουν και τον τρόπο με τον οποίο οι αριθμοί και τα δεδομένα μετατρέπονται σε αφήγηση, εικόνα και – τελικά - ερμηνεία.

Δημοτική Βιβλιοθήκη: Στρ. Καλλάρη 13, κοινότητα Ψυχικού (σε όλες τις δραστηριότητες, η είσοδος είναι ελεύθερη)

Η εκστρατεία σχεδιάζεται & συντονίζεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος, και υλοποιείται από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών χάρη στη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε όλη την Ελλάδα.

Όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους στην ιστοσελίδα network.nlg.gr ενώ μικροί & μεγάλοι, μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2018gr.

Πληροφορίες : κα Αγγελική Φουρνάρη, Υπεύθυνη Καλοκαιρινής Εκστρατείας, 210-6724307, 210-6773485, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή ενημέρωσης: Έλση Δημουλά / Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης,
Δημοτική Σύμβουλος, Μέλος Δ.Σ. Ο.Κ.Α.Π.Α.