Υπερήφανοι και συγκινημένοι, θαυμάσαμε για άλλη μια φορά τη νεολαία μας.

Διπλή γιορτή για τον τόπο μας, με τους απανταχού Έλληνες να γιορτάζουν με κάθε επισημότητα τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Ιστορική επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

 

129 K

122

115

100

Στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού οι εκδηλώσεις εορτασμού για την Εθνική επέτειο ξεκίνησαν από την Παρασκευή 22 Μαρτίου με ομιλίες σχετικές με την Εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου στα Δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, ενώ από το Σάββατο 23 Μαρτίου η Ελληνική σημαία κυμάτιζε στους κεντρικούς δρόμους, στα δημόσια και δημοτικά κτήρια και των τριών κοινοτήτων. Και φυσικά - πως κάθε χρόνο - οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν τηνΔευτέρα 25 Μαρτίου με την κατάθεση στεφάνων στα ηρώα και την παρέλαση των σχολείων και φορέων του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και τα  μέλη των τοπικών συμβουλίων πήραν τη θέση τους πάνω στην εξέδρα των επισήμων προκειμένου να χειροκροτήσουν για μια ακόμη φορά τα παιδιά μας. Με την μπάντα του Δήμου, τα γεμάτα ελπίδα νιάτα του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού παρέλασαν ακολουθώντας τον σημαιοφόρο και τους παραστάστες ως μέγιστη απότιση τιμής στο κορυφαίο ιστορικό γεγονός και σε όλους εκείνους τους ήρωες που έχυσαν χωρίς δεύτερη σκέψη το αίμα τους προκειμένου να απελευθερώσουν τη χώρα από τον τουρκικό ζυγό. 

Ο λαμπρός ήλιος και ο καταγάλανος αττικός ουρανός συμπλήρωναν το ανοιξιάτικο φόντο και καλούσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν στον εθνικό εορτασμό. Από τις 10 το πρωί, οι αντιπροσωπείες μαθητριών & μαθητών Σχολείων, Οδηγών, Προσκόπων, Αεροπροσκόπων, Αθλητικών και μη Συλλόγων, Σωματείων με τις Σημαίες, τους παρατάχθηκαν –ανάλογα με την κοινότητα που εδρεύουν, στις εισόδους των Ιερών Ναών της πόλης μας, στην Αγία Σοφία Νέου Ψυχικού, στον Άγιο Δημήτριο Ψυχικού και στην Αγία Φιλοθέη στη Φιλοθέη. Ακολούθησε η Επίσημη Δοξολογία και η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας στους Ιερούς Ναούς και στη συνέχεια Τρισάγιο και κατάθεση στο Ηρώο κάθε κοινότητας. Κι ύστερα όλοι οι μαθητές, τα μέλη των φορέων, η Δημοτική αρχή και πλήθος κόσμου πήραν τις θέσεις τους κατά μήκος της λεωφόρου Διαμαντίδου στο Ψυχικό προκειμένου να παρακολουθήσουν τη μεγάλη παρέλαση

 

122

135

139

134

144

149

169

153

171

179

185

190

203 1

212

215

155

110