Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, συμβαίνει κάτι που μας θυμίζει άλλες εποχές. Κάτι νόστιμο αλλά και κοινωνικό.

Κάτι που σκορπάει μυρωδιές στον αέρα, μαζί με κέφι, χαμόγελα και συζητήσεις. Όχι, δεν είναι καθόλου γρίφος! Είναι οι «Σαρακοστιανοί μεζέδες» που φέτος έκλεισαν τα 20 τους χρόνια! Και φυσικά… πήγαμε!

1

3

Είναι μια πρόταση από την Δημιουργική Ωριμότητα του Δήμου μας, που φέτος έκλεισε δυο δεκαετίες ζωής και αποτελεί θεσμό στην πόλη μας την περίοδο της Σαρακοστής. Έτσι, χθές Πέμπτη, με πιάτα γευστικά και λαχταριστά, μας υποδέχτηκαν και πάλι τα μέλη της Δημιουργικής Ωριμότητας στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Μπενετάτου.

 Οι εμπνευστές και δημιουργοί αυτών των γαστρονομικών προτάσεων ήταν φυσικά όλοι εκεί και περίμεναν για να μας καταπλήξουν με τις νοστιμιές τους. Πράγμα που βρήκε τον στόχο του, όταν τσιμπολογώντας πρόχειρα στην αρχή, καταλάβαμε ότι η βραδιά θα είχε… πολλές θερμίδες! Φαγητά και γλυκά, ειδικά φτιαγμένα για την περίοδο της Σαρακοστής, αλλά και για να διεκδικήσουν την τελική ψήφο των μελών της φετινής επιτροπής!

Γιατί οι γεύσεις βραβεύονται! Βέβαια, δεν μπορούσαν να βραβευτούν όλα, ούτε η μη βράβευσή τους μείωνε τη γαστρονομική τους αξία. Κάποια όμως έπρεπε να ξεχωρίσουν. Έτσι νικητές της φετινής της χρονιάς αναδείχτηκαν…

4

5

Στην πρώτη θέση η «φάβα» της κυρίας Αντωνάκου, στη δεύτερη θέση το «ορφανό στιφάδο» της κυρίας Ματαφία και στην τρίτη θέση τα «Πιαζ φασόλια» της κυρίας Διακογιάννη. Όσον αφορά στα γλυκά το πρώτο βραβείο δόθηκε στην κυρία Κυριακίδου για το «Cheese cake ζελέ» της και το δεύτερο στην κυρία Λαζαρίδη για το «Μανταρινάτο» της. Αν μη τι άλλο, τα μέλη της κριτικής επιτροπής Μυρσίνη Λαμπρακη, Πόπη Ρήγα και Θανάσης Χανακούλας, είχαν δύσκολο ρόλο.είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν από όλα τα υπέροχα εδέσματα!!!

Στην εκδήλωση εκτός από τον Δήμαρχο Παντελή Ξυριδάκη ο  οποίος – όπως κάθε χρόνο –βρέθηκε και φέτος κοντά στις κυρίες της Δημιουργικής Ωριμότητας, παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Νατάσσα Αγγελάκη, Βύρων Σαμαρόπουλος, η Αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ.  Σόφη Ζαφρακοπούλου, η Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ψυχικού Εβελίνα Παλτσόγλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Δελακουρίδης.

6

2

8

9

10

11

12