Κάποτε τραγουδούσε σε ένα από τα μπάρ του Νέου Ψυχικού, αφήνοντας πίσω τις πανέμορφες βραδιές που τις θυμούνται ακόμα όλοι.

Και χθές, καθώς το φώς έξω έπεφτε μαζί με την θερμοκρασία, περάσαμε την πόρτα του παλιού δημαρχείου της Φιλοθέης… Για να βρεθούμε σε μια βραδιά που θα θυμόμαστε για καιρό. Έτσι λοιπόν, χθές… «Όλοι μπορούμε να τραγουδήσουμε» με την Ηρώ να μας μαθαίνει πως !

106

115

154

Την έναρξη των σεμιναρίων «Όλοι μπορούμε να τραγουδήσουμε» έκανε η Αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. Σόφη Ζαφρακοπούλου, που έχει και γενικότερα την ευθύνη για την υλοποίηση όλων των προγραμμάτων της Δημοτικής Επιχείρησης Φιλοθέης-Ψυχικού.  Ο Δήμαρχος μας έκανε την έκπληξη και βρέθηκε για λίγο και αυτός εκεί, και αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και την Ηρώ, δήλωσε χαμογελώντας όχι μόνο ότι είναι θαυμαστής της αλλά και οτι την είχε παρακολουθήσει από κοντά, όταν πριν από χρόνια εκείνη τραγουδούσε σε ένα από τα μπαράκια του Νέου Ψυχικού. Αγαπημένο του τραγούδι; Το «Έτσι είμαι εγώ»!

 

 

 

129

 

Η αίθουσα των εκδηλώσεων άρχισε από νωρίς να γεμίζει και λίγο πρίν την έναρξη, περισσότεροι από ογδόντα συμπολίτες μας ήταν εκεί!  Και – όπως οι ίδιοι μας δήλωναν στο τέλος αλλά και από τις φωτογραφίες που θα δείτε - απόλαυσαν για δύο ώρες την εξαιρετική μουσικό, συνθέτρια, πιανίστα και ερμηνεύτρια να τους αποκαλύπτει ένα προς ένα τα μυστικά της τέχνης της. Απόλυτα φιλική, απόλυτα κατανοητή και με έναν «γήινο» τρόπο που δεν είναι συνηθισμένος.

Πραγματικά, ένα από τα πιο ωραία, ζεστά και μελωδικά απογεύματα τα ζήσαμε χθες, όταν το Parathyro.net βρέθηκε στην έναρξη των σεμιναρίων φωνητικής με την Ηρώ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλιού Δημαρχείου της Φιλοθέης. Ο κύκλος των σεμιναρίων διοργανώθηκε από τη ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ., στο πλαίσιο υλοποίησης των δωρεάν προγραμμάτων που προσφέρουν στους κατοίκους του Δήμου μας μια πρώτης ποιότητας εναλλακτική πρόταση δημιουργικής έκφρασης.

134

135

140

Στην πρώτη αυτή εισαγωγική συνάντηση, η Ηρώ άρχισε να ξεδιπλώνει τις γνώσεις της πάνω στη φωνητική, αναλύοντας θέματα όπως «Τι είναι διαφραγματική Αναπνοή και σε τι χρησιμεύει», «Πώς γίνεται σωστά η συγκράτηση της αναπνοής», «Πώς αποβάλουμε το στρες» « Πώς μπορούμε να αποφεύγουμε τον τραυματισμό και τις κακώσεις των φωνητικών χορδών»

Οι δύο ώρες κύλησαν χωρίς κανείς να καταλάβει πώς και με όλους τους παραβρισκόμενους να δηλώνουν ενθουσιασμένοι, ενώ στο τέλος ζήτησαν από την Ηρώ να τους τραγουδήσει το «Έτσι είμαι εγώ»… Έτσι… Για να κλείσει μελωδικά η βραδιά. Κι εκείνη, κάθισε στο πιάνο και άρχισε να «μιλάει σαν σε παλιούς γνωστούς» με τα πλήκτρα του πιάνου με τον τόσο μοναδικό τρόπο.

Και κάτι τελευταίο:  

ο αριθμός των συμπολιτών μας που επιθυμεί να παρακολουθήσει τα σεμινάρια φωνητικής είναι πάρα πολύ μεγάλος και υπερβαίνει κατά πολύ τα προβλεπόμενα. Γι’αυτό και τηρείται αυστηρά η σειρά προτεραιότητας. Τα σεμινάρια θα συνεχιστούν για τους επόμενους δύο μήνες, με το επόμενο ραντεβού την επόμενη Τρίτη στις 19 Μαρτίου, με τη δεύτερη προγραμματισμένη συνάντηση με τους «μαθητές» της.

142

145