Είναι η ημέρα μιας μεγάλης γιορτής για το Δήμο μας και ιδιαίτερα για τους κατοίκους της Φιλοθέης,

που συρρέουν παραδοσιακά κάθε χρόνο στον Ιερό Ναό για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία. Είναι μάλιστα μια γορτή που ξεφεύγει από την Ορθόδοξη πλευρά της πίστης και έχει πλέον μετατραπεί σε ένα τοπικό γεγονος που αφορά όλους.

1 192

2 141

3 112

Οι εκδηλώσεις μπορεί να ξεκίνησαν τη Δευτέρα στις 18 Φεβρουαρίου αλλά συνεχίστηκαν και την επόμενη. Αρχικά, με την Ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία, την Πανηγυρική Παράκληση στην Αγία Φιλοθέη, την έξοδο των Ιερών Λειψάνων της από το προσκυνητάρι και την τοποθέτησή τους στο μέσο του Ιερού Ναού, τον Μέγα Πανηγυρικό και την Ιερά Αγρυπνία…

4 158

5 210

6 125

Οι εκδηλώσεις όμως, κορυφώθηκαν χθες την Τρίτη με την Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας, ημέρα γιορτής της ίδιας της Αγίας. Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Επίσκοπος Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος, παρουσία του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου. Στη συνέχεια ακολούθησαν τη λιτάνευση, τιμώντας τη μνήμη της Αγίας Φιλοθέης. Σημαντική για το υφος των ημερών, ήταν και η παρουσία της μπάντας του Δήμου που φρόντισε για την κατανυκτική υπόκρουση όλης της εκδήλωσης.

7 107

8 122

9 145

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Αλεξοπούλου, η Αντιδήμαρχοι Κατερίνα Πετρίτση-Μουράντ, Μάρω Τρέζου, Άλκης Γάτος, Νατάσα Αγγελάκη και Βύρων Σαμαρόπουλος, και η Αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. Σόφη Ζαφρακοπούλου. Μαζί τους και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Άννα Κούμπα, Γεράσιμος Μαζαράκης, και Δημήτρης Γαλάνης. Ακολούθησε η Ακολουθία του Εσπερινού και της Ιεράς Παράκλησης στην Αγία Φιλοθέη, με τις εκδηλώσεις να ολοκληρώνονται την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, με τη Μεθέορτη συζήτηση με αφορμή τον βίο της Αγίας Φιλοθέης.

10 180

11 171

12 187