Ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά για μια πόλη, δεν είναι φτιαγμένο από δομικά υλικά, ούτε και είναι άμεσα ορατό.

Είναι μια έννοια τόσο ουσιαστική, που σφραγίζει κάθε ενέργεια μέσα στην πόλη. Είναι η ύπαρξη, η δύναμη και η δημιουργική τάση της Αριστείας, που κάνει ένα σύνολο ανθρώπων να λειτουργούν και να ζούν κάτω από την σκέπη της. Άνθρωποι που μπορεί να είναι δημότες ή κάτοικοι, ακόμα και φορείς που εδρεύουν στο Δήμο μας και ξεχωρίζουν για την κοινωνική τους προσφορά,  το ερευνητικό και εκπαιδευτικό τους έργο στον χώρο των Γραμμάτων, των Τεχνών, αλλά και πολίτες που διακρίθηκαν για την αφοσίωσή τους σε εθνικό ή κοινωνικό σκοπό.

Ο θεσμός της απονομής τιμητικών διακρίσεων όλων αυτών των προσώπων που ξεχώρισαν για την προσφορά και το έργο τους,  ξεκίνησε πρώτη φορά το 2013 και συνεχίζεται ανελλιπώς κάθε χρόνο. Έτσι έγινε και φέτος.  Δίνοντας το στίγμα μιας πόλης και μιας Δημοτικής αρχής που αντιλαμβάνεται, υποστηρίζει και στηρίζεται στην Αριστεία.

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, Παντελής Ξυριδάκης, είναι ξεκάθαρος μιλώντας για την σχέση της πόλης που διοικεί με την Αριστεία και την βράβευση αυτών των ανθρώπων: « …Πιστεύουμε και δίνουμε σημασία στο αποτέλεσμα. Κι αυτός είναι ο λόγος που κάθε χρόνο βραβεύουμε πρόσωπα που έχουν αποδειχθεί στην πράξη αποτελεσματικά. (…) Ως Δημοτική Αρχή, έχουμε αποδείξει ότι πιστεύουμε πολύ στους άριστους και ικανούς. Σε όσους πρεσβεύουν τις αξίες της αριστείας, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, μέσω της προσφοράς στο συνάνθρωπο. Σε όσους προωθούν τον πολιτισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία αλλά και αυτούς που μέσω του αθλητισμού προβάλλουν την εικόνα της Ελλάδας που πετυχαίνει και διακρίνεται».

Οι φετινοί τιμώμενοι, όπως και εκείνοι των προηγούμενων ετών, είναι συμπολίτες μας που τίμησαν την πόλη μας και ξεχώρισαν τόσο για το έργο τους αυτό καθ΄αυτό, όσο και το σπάνιο ήθος που διαθέτουν:

Η οικογένεια Εφραίμογλου και ιδιαίτερα ο εκλιπών Λάζαρος Εφραίμογλου, για το μεγάλο εθνικό έργο που επιτελεί το «Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού»

Η κυρία Σύλβα Ακρίτα , για το σύνολο του έργου της και την προσωπική της πορεία στο δημόσιο βίο.

Το «Ίδρυμα Γιώργου Ζογγολόπουλου» για τη διαρκή και πολυετή αγαστή συνεργασία με τον Δήμο, την παραχώρηση του έργου «Ζάλογγο» στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού και την προώθηση του πολιτιστικού έργου του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού

196

198

200

Ο «Σύνδεσμος Φίλων Χρήστου Μαλεβίτση», για τη συμβολή τους στην διατήρηση του επιστημονικού και φιλοσοφικού έργου του Χρήστου Μαλεβίτση που τιμά τον τόπο μας.

Οι αδελφές Λάσκαρη, για το φιλανθρωπικό τους έργο σε συνεργασία με τον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, που συνέβαλε στην ανακούφιση ενός μεγάλου μέρους από τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού στην πόλη μας.

Η κυρία Μαρία Σάκκαρη και την οικογένειά της για όλα όσα έχει επιτύχει ως αθλήτρια.

205

209

222