Με άλλα λόγια, αν αγαπάτε το σπινθηροβόλο & γεμάτο χαρά ύφος του Vivaldi του Corelli αλλά και άλλων Ιταλών συνθετών της εποχής του Μπαρόκ, απόψε - Τρίτη 29 Ιανουαρίου – είναι μια βραδιά αφιερωμένη σε αυτούς, στο Ωδείο Αθηνών. 

Μια συναυλία μουσικής από τον Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ψυχικού.
Στην συναυλία, με καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον μαέστρο κ. Παναγιώτη Θεοδοσίουυπάρχει και μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σύμπραξη με την διακεκριμένη Χιλιανή βιολονίστα Ana Liz Ojeda, η οποία διευθύνει την Academia de Música Antigua De Santiago, και προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να συμμετάσχει με το «δικό μας» μπαρόκ σύνολο «Lumini e Sombri». Στο σύνολο παίζουν η Μαρία Κολέτου φλάουτο με ράμφος, η Fabiola Ojeda, βιολοντσέλο μπαρόκ και η Κατερίνα Κτώνα, τσέμπαλο.

Στο πρόγραμμα έχει συμπεριληφθεί και μία χαρακτηριστική φόρμα της μουσικής μπαρόκ, η «Follia», πολύ αγαπητή στους Ιταλούς συνθέτες της εποχής. Η «Follia» είναι μία μελωδία στο μπάσο, όπου πάνω της αναπτύσσεται σταδιακά από την ψηλότερη φωνή (βιολί ή φλάουτο) ένας πολύ ενδιαφέρον μελωδικός και ρυθμικός σχολιασμός σε παραλλαγές.

Ο σκοπός της συναυλίας, όπως αναφέρει ο κ. Τάσος Ξηράκης, είναι να αναδείχθεί το σπινθηροβόλο & γεμάτο χαρά ύφος των Antonio VivaldiArcangelo Corelli & άλλων ιταλών συνθετών της εποχής του Μπαρόκ, που επηρέασε πολλούς συνθέτες της Ευρώπης του 17ου-18ου αιώνα, όπως τον Γερμανό Georg Friedrich Haendel, που θεωρείται ο κατ’εξοχήν εκπρόσωπος του Ιταλικού ύφους, που αναπτύχθηκε πρώτα στην Ιταλία και εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη, μετά τον 17ο αιώνα.

Η «Ευτέρπη» έχει τις ρίζες της στη μακρόχρονη συνεργασία μιας ομάδας, νέων μουσικών, με την μικτή χορωδία του Δήμου Ψυχικού και είναι ένας σύλλογος με πλούσια πολιτιστική προσφορά στον Δήμο μας. Έχει οργανώσει πολυάριθμες συναυλίες εορταστικού & επιμορφωτικού χαρακτήρα που σύμφωνα με τις απόψεις διακεκριμένων μουσικών, αναβαθμίζουν την πόλη μας & αποτελούν μια ουσιαστική προσφορά στους συνδημότες μας.

Πότε: 20:15 (ελεύθερη είσοδος)
 Ωδείο Αθηνών, Βασ. Γεωργίου B 17-19, Αθήνα 106 75, 21 0724 0673