Υπάρχουν Δήμοι που συνορεύουν με το υγρό στοιχείο, οπότε εκεί… τα Θεοφάνεια και ο αγιασμός των υδάτων, φαντάζει πολύ πιο οικείος. Και στον δικό μας Δήμο όμως, γιορτάσαμε δίπλα στο νερό και ας φαίνεται παράξενο. Η πισίνα του Αθλητικού κέντρου στο Νέο Ψυχικό, μας περίμενε…

Η Κυριακή 6 Ιανουαρίου, ήταν η ημέρα που περιμένουν οι κολυμβητές και όχι μόνο, φυσικά! Είναι η ημέρα που - σύμφωνα με το έθιμο - ο αγιασμός των υδάτων περιλαμβάνει βουτιές και μια ανάδυση με τον τυχερό να κρατάει στο χέρι του τον σταυρό. Αυτό έγινε λοιπόν, όταν στο Αθλητικό κέντρο στο Νέο Ψυχικό – και παρά το τσουχτερό κρύο που αψήφησαν – βρέθηκαν οι δημότες του Δήμου μας για να γιορτάσουν την ημέρα.

122 720 

104 720

Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές του τι συνέβη, τα χαμόγελα επίσης αλλά είναι ακόμα πιο σίγουρο για το ποιος το χάρηκε περισσότερο απ΄όλους. Οι μικροί! Που βούτηξαν γεμάτοι χαρά στο νερό της πισίνας!
Αξίζει να γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο έθιμο αλλά και η παρουσία της Εκκλησίας μας σε αυτό, υπενθυμίζει τη Βάπτιση του Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό και στην οποία ο ιερέας καθαγιάζει το νερό με ευχές, επίκληση του Αγίου Πνεύματος και τριπλή εμβάπτιση του Τιμίου Σταυρού μέσα στο νερό.

109 720

Στην έκτακτη ακολουθία έψαλαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος και ο  Αρχιμανδρίτης πατέρας Μιχαήλ Σταθάκης.  

Από την Δημοτική αρχή, ήταν εκεί ο Δήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης με την σύζυγό του Χαρά και την πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Αλεξοπούλου. Μαζί με τους Αντιδημάρχους Κατερίνα Πετρίτση-Μουράντ, Μάρω Τρέζου, Άλκη Γάτο και Βύρωνα Σαμαρόπουλο, ήταν εκεί και η Αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΦΙΨ Σόφη Ζαφρακοπούλου.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν παρευρισκόμενοι και οι : Νατάσσα Αγγελάκη, Γεράσιμος Αλέξανδρος –Μαζαράκης, η Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Ελένη Δουνδουλάκη, ο Νίκος Κανελλάκης, ο Γιάννης Δελακουρίδης, ο Δημήτρης Γαλάνης, η Ελένη Χαρλαύτη, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέου Ψυχικού Νένα Πασσά και ο Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Νέου Ψυχικού Βασίλης Γιαννίκος.

128 720

133 720

139 720