Ξημέρωσε λοιπόν αυτή η τόσο ιδιαίτερη και μοναδική Δευτέρα, που όμοιά της δεν υπάρχει για έναν ολόκληρο χρόνο!

Ναι, η Καθαρή Δευτέρα φέτος και τα Κούλουμα στη Φιλοθέη, είναι το θέμα μας. Οι αετοί, οι λαγάνες, ο κόσμος που βρέθηκε εκεί και φυσικά… ο καιρός που δεν μας πρόδωσε, παρά την συννεφιά.

Όλα ξεκίνησαν όπως τα είχαμε σκεφτεί. Η ευχάριστη έκπληξη όμως, ήταν η συμμετοχή του κόσμου φέτος: πάνω από 2.000 δημότες και φίλοι ήταν εκεί, έτοιμοι για όλα. Για την παραδοσιακή μουσική και τους χορούς από την δημοτική ομάδα χορού, που επένδυσε με ήχο μια από τις πιο παραδοσιακές ημέρες του χρόνου. Το πρόγραμμα είχε ετοιμαστεί όμως και για να υποδεχθεί τόσο τους μεγάλους αλλά ιδιαίτερα τους μικρούς… δημότες. Και αυτό φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν αυτό το μικρό ρεπορτάζ, όσο και στα χαμογελά τους που ποτέ δεν λένε ψέματα!

Το γλέντι συνεχίστηκε με τους σαρακοστιανούς μεζέδες που περίμεναν να τους απολαύσουν όλοι δωρεάν, χωρίς να βγάλουμε απ΄ έξω άλλον έναν πρωταγωνιστή: ο χάρτινος αετός που όλοι κάποτε πετάξαμε, ανέβηκε και φέτος… ψηλά, μαζί με την παρέα του! Και επειδή η παρέα των αετών ήταν μεγάλη, τι άλλο παρά ένας διαγωνισμός του καλύτερου από αυτούς για να κλείσει η ημέρα με σασπένς: Ο διαγωνισμός του πιο πρωτότυπου χαρταετού !

Ευχαριστούμε τους Χορηγούς, τον ΟΚΑΠΑ και την Υπηρεσία καθαριότητας και Πρασίνου για τη συμβολή τους. Γιατί φεύγοντας, πίσω μας έμειναν μόνο οι ευχάριστες αναμνήσεις…

Καλή συνέχεια στην Σαρακοστή και του χρόνου με υγεία, πάλι θα τα πούμε !

1

2

3

4

5

6