Ήταν η ώρα που ο καθένας ετοιμαζόταν ή βρισκόταν ήδη στον δρόμο για ένα γιορτινό τραπέζι.

Οι δρόμοι ήταν γεμάτοι από αυτοκίνητα με καλοντυμένους ανθρώπους που ήταν έτοιμοι για το παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ανήμερα των Χριστουγέννων. Στο σπίτι κάποιων φίλων, συγγενών ή σε κάποιο εστιατόριο…. Την ίδια ώρα, ένα πολύ διαφορετικό «σπίτι» γέμιζε από κόσμο. Ίσως λίγο διαφορετικό από την προηγούμενη εικόνα, αλλά γεμάτο αισιοδοξία, αγάπη και με χαμόγελα που πήγαζαν αυθόρμητα μέσα από την ψυχή τους.

Το «σπίτι» δεν ήταν άλλο, παρά ο χώρος εκδηλώσεων στο Αθλητικό κέντρο του Νέου Ψυχικού, που για έβδομη χρονιά, στέγασε το Χριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης που οργανώνει κάθε τέτοια ημέρα ο Δήμος. Ένα γεύμα αφιερωμένο σε όλους τους μοναχικούς ανθρώπους, σε όσους περνούν πραγματικά δύσκολα και – έστω για λίγες ώρες – μεταφέρθηκαν μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα σε αυτό που ονομάζουμε Κοινωνία: οι άνθρωποι μαζί, χωρίς σύνορα τάξης και χρημάτων, παρά μόνο με την πλήρη έννοια του όρου «Μαζί»… Ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και οι ιερείς των ενοριών του Δήμου… «Μαζί»!

Ο δήμαρχος ήταν απόλυτα σαφής στο τι γίνεται εκεί κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, απέναντι σε ποιους και – κυρίως - γιατί:  «Η καινούργια χρονιά που έρχεται εύχομαι για όλους μας και ιδιαίτερα για τους συνανθρώπους μας που οι αντοχές τους δοκιμάστηκαν περισσότερο από τη κρίση το διάστημα που μας πέρασε, να είναι μια πραγματικά καλύτερη χρονιά. Το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης του Δήμου μας αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη,  ότι σε αυτή την τοπική κοινωνία, ζουν και δραστηριοποιούνται άνθρωποι με καρδιά, αρχές κι αξίες. Είναι η απόδειξη ότι δεν είμαστε μια κοινωνία βολεμένων κι αδιάφορων, αλλά μια κοινωνία που στις καρδιές των ανθρώπων της, είναι βαθιά ριζωμένη η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλλαν για την επιτυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης μας, χορηγούς κι εθελοντές. Ως Δήμος και Δημοτική Αρχή δεν θα αρκεστούμε μόνον σε αυτή την εκδήλωση, αλλά θα εξακολουθήσουμε και το 2018 να στηρίζουμε με πράξεις, όλους τους συμπολίτες που μας έχουν πραγματική ανάγκη , μέσα από τις δημοτικές δομές και υπηρεσίες μας, όπως κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια. Στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού δεν θα υπάρξει ούτε ένας συμπολίτης μας που έχει ανάγκη, χωρίς τη στήριξη μας! Το 2018, ο Δήμος μας θα παραμείνει νησίδα ασφάλειας, ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης. Αυτή είναι η δική μας δέσμευση, αυτός είναι ο δικός μας στόχος».

Η συνέχεια, ανήκε στην εορταστική ατμόσφαιρα που επιμελείται η σύζυγος του Δημάρχου Χαρά Ξυριδάκη, υποστηρίζεται από χορηγούς και δεν αφήνει κανέναν από τους προσκεκλημένους να φύγει χωρίς - έστω - μια «νότα» χαράς, αξιοπρέπειας και αισιοδοξίας για τις όποιες δυσκολίες θα συναντήσει στην χρονιά που έρχεται. Όλοι ξέρουν, ότι δεν είναι πια μόνοι τους…

Στο φετινό Γεύμα Αγάπης,  εκτός από τον Δήμαρχο Παντελή Ξυριδάκη και την οικογένειά του, παραβρέθηκαν οι Πανοσιολογιότατοι Αρχιμανδρίτες Ιωαννίκιος, Χριστόδουλος και Μιχαήλ. Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν παρόντες η Πρόεδρος Κατερίνα Αλεξοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι Κατερίνα Πετρίτση- Μουράντ, Νατάσα Αγγελάκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σόφη Ζαφρακοπούλου, Νέλλη Λάβδα, Λεωνίδας Παπαγεωργίου, Δημήτρης Γαλάνης και οι Πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων Νέου Ψυχικού  και Ψυχικού Νένα Πασσά και Εβελίνα Παλτζόγλου.

 

gevma agapis 1

gevma agapis 2

gevma agapis 3

gevma agapis 4

gevma agapis 5

gevma agapis 6

gevma agapis 7

gevma agapis 8