Κάθε ημέρα έχει την σημασία της για κάποιους ανθρώπους. Υπάρχουν όμως και ημέρες που η σημασία τους είναι κοινή για όλους!

Ημέρες που ο καθένας μας νοιώθει να τον αφορά, να κάνει τις ίδιες σκέψεις με τον διπλανό του και να αισθάνεται την ίδια συγκίνηση. Μια τέτοια ημέρα ήταν το Σάββατο που μας πέρασε, όταν κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ήταν 10 η ώρα το πρωί, όταν ξεκίνησαν οι επίσημοι εορτασμοί, με την παράταξη των μαθητών των σχολείων, των Οδηγών και των Προσκόπων και διάφορων άλλων σωματείων, στον περίβολο των Ιερών ναών της Αγίας Σοφίας στο Νέ Ψυχικό, της Αγίας Φιλοθέης στην Φιλοθέη και του Αγίου Δημητρίου στο Ψυχικό. Ακολούθησε η καθιερωμένη δοξολογία και ο Πανηγυρικός της ημέρας, ενώ στην συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια στο Ηρώο, μια ελάχιστη τιμή σε όλους του ήρωες πεσόντες.

Σειρά είχε πλέον η επίσημη παρέλαση, που ξεκίνησε στις 12:00 με αφετηρία την Α΄ πλατεία του Ψυχικού (πρώην Blue Bell) διασχίζοντας την οδό Διαμαντίδου, αμέσως μετά. Οι μαθητές και όλοι όσοι συμμετείχαν, έδειχναν ξεκάθαρα την απόλυτη συμμετοχή τους στην παρέλαση. Μια συμμετοχή που είχε να κάνει με την πλήρη κατανόηση του «Τι σημαίνει» η ημέρα που εορτάζουμε, σαν γεγονός αλλά και σαν προβολή στην Ιστορία και την ζωή μας σήμερα, τόσα χρόνια μετά.

Στον εορτασμό της ημέρας, συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του Κλήρου, της Βουλής των Ελλήνων, των Τοπικών Αρχών και των μαζικών φορέων. 

 

Το παρακάτω φωτογραφικό υλικό είναι ευγενική παραχώρηση του STUDIO ΓΑΚΗΣ , πλ.Αγίας Σοφίας

7

8

1

2

3

4

5

6

9

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

29