Το Tourist Trophy εξελίσσεται σε θεσμό! Τι καλύτερο λοιπόν, από το να γνωρίσετε live το παρελθόν της μοτοσικλέτας, στους καταπράσινους δρόμους του Ψυχικού, σε μια διοργάνωση σπάνια και άκρως… πρωτότυπη!

Από ποιούς δρόμους θα περάσει ο αγώνας;

H εκκίνηση αλλά και ο τερματισμός του αγώνα, θα γίνει στην Α’ Πλατεία Ψυχικού (πρώην Blue Bell). Δεν χρειάζεται να σας πούμε ότι είναι άπειρα καλύτερο να δείτε από κοντά τις δίτροχες… κούκλες. Αλλά αν για οποιονδήποτε λόγο αρκεστείτε να τις παρακολουθείτε από το μπαλκόνι σας… δείτε από ποιους δρόμους θα περάσουν.
H κυκλική διαδρομή του αγώνα, περιλαμβάνει τους εξής δρόμους:
Από την Α΄ Πλατεία που είναι και η εκκίνηση, συνεχίζει στην 25ης Μαρτίου…
… στην συνέχεια, συνεχίζει αριστερά στην Αλέξανδρου Παπαναστασίου έως την Λεωφόρο Διαμαντίδου…
… αριστερά στη Λεωφόρο Διαμαντίδου και συνεχίζει ως τον τερματισμό, στην Α΄Πλατεία.

map

 

Ποια μέρα και τι ώρα είναι ο αγώνας;

Μπορεί να είναι Κυριακή, αλλά αξίζει και με το παραπάνω να σηκωθείτε λιγάκι πιο νωρίς. Λάβετε θέση λοιπόν, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί, για να δείτε από κοντά τις σπάνιες αυτές μοτοσικλέτες και να μιλήσετε με τους ιδιοκτήτες τους που θα είναι έτοιμοι να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση αλλά και να φωτογραφηθείτε μαζί τους.


Οι εκκινήσεις ξεκινούν στις 10 το πρωί για την 3η κατηγορία που είναι και οι νεότερες, μιας και εκεί, συμμετέχουν οι μοτοσικλέτες που κατασκευάσθηκαν από το 1969 μέχρι και το 1979.


Στην συνέχεια, στις 11, ξεκινά η εκκίνηση της2ης κατηγορίας, όπου και συμμετέχουν οι μοτοσικλέτες που κατασκευάσθηκαν από το 1946 έως και το 1968. Τέλος, η 1η κατηγορία, με τις μοτοσικλέτες που κατασκευάσθηκαν από το 1910 έως το 1945, θα ξεκινήσει στις 12.

 

 Οι φωτογραφίες παρακάτω, είναι από μηχανές όλων των κατηγοριών, που θα συμμετέχουν στον αγώνα.

proti katigoria

defteri katigoria

triti katigoria

 

Τι να έχω μαζί μου για να απολαύσω τον αγώνα;

Πάρτε μαζί σας σίγουρα ένα μπουκάλι με νερό ή χυμό, το καφεδάκι σας αλλά το σπουδαιότερο απ΄όλα, δεν είναι … αντικείμενο… είναι το παιδί σας, ο ανηψιός σας ή το βαφτιστήρι σας, ή γιατί όχι ο γιος ή η κόρη του καλύτερου σας φίλου. Οι νέες γενιές, έχουν ελάχιστες ευκαιρίες να δούν από κοντά κάτι τέτοιο, οπότε δεν θα χρειαστεί δεύτερη σκέψη για να βρεθείτε μαζί τους το πρωί της Κυριακής. Να είστε σίγουροι ότι θα το συζητούν για πολύ καιρό μετά ! Και φυσικά, μαζί σας και μια φωτογραφική μηχανή ή έστω το καλό σας κινητό!

Θα σας βολέψει εξαιρετικά, εαν από την αρχή επιλέξετε ένα καλό σημείο που θα έχει ανεμπόδιστη θέα, για να απολαύσετε τα ιστορικά μοντέλα να περνούν από μπροστά σας με τον ανεπανάληπτο ήχο που διακρίνει το κάθε ένα.

Κάντε τους άλλους να ζηλέψουν

Ανεβάστε τις φωτογραφίες σας στα κοινωνικά δίκτυα, χρησιμοποιώντας το hashtag #2ndtouristtrophy και κάντε όσους δεν θα βρίσκονται εκείνη τη μέρα στο Ψυχικό, να ζηλέψουν, να σχολιάσουν να γυρίσουν πίσω στο χρόνο μαζί σας!