Πριν διαβάσετε το υπόλοιπο άρθρο, δώστε μια υπόσχεση στον εαυτό σας:

την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να διανύσετε μια μικρή και γνώριμη διαδρομή, που συνήθως κάνετε με το αυτοκίνητο, αυτή τη φορά να την περπατήσετε ή να την κάνετε με το σκονισμένο σας ποδήλατο. Να γιατί…

kinitikotita 4

Γιατί, στο τέλος της διαδρομής σας περιμένει ένας απολογισμός όλων των αισθήσεων. Ναι, όλων των αισθήσεων, αφού με το περπάτημα ή το ποδήλατο έχετε τη δυνατότητα να δείτε αυτά που η ταχύτητα του αυτοκινήτου δεν επιτρέπει. Να μυρίσετε το άνθος της νεραντζιάς ή του νυχτολούλουδου, να αγγίξετε τα τριαντάφυλλα που εξέχουν από τη μάντρα του γείτονα, ή να επεξεργαστείτε τα άψυχα αλλά περίτεχνα κάγκελα μιας κοντινής κατοικίας, να ακούσετε τον ηχο των κοτσυφιών που κατακλύζουν τις καταπράσινες αυλές.

Κι αν όλα αυτά ακούγονται ποιητικά και αδιάφορα στη γρήγορη ζωή της πόλης, τουλάχιστον σκεφτείτε καθαρα ωφελιμιστικά, αφού οι θετικές επιπτώσεις στην υγεία είναι πολλαπλές.

Με αυτές τις σκέψεις, ο Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού και τα μέλη της Επιτροπής Νεότητας σας καλούν να ενταχθείτε στην παρέα τους συμμετέχοντας ενεργά σε ένα πιο δραστήριο τρόπο ζωής. Πάρτε λοιπόν το ποδήλατό σας την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017, στις 11:00 πμ στο προαύλιο του Αγίου Γεωργίου και βγείτε για μια ποδηλατοβόλτα από το Νέο Ψυχικό μέχρι τη Φιλοθέη . 

Για περισσότερα : https://goo.gl/AUDJJ5

kinitikotita 1