Ήταν ένα από τα πιο σημαντικά και ευχάριστα ραντεβού της χρονιάς, για τον Δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού, Παντελή Ξυριδάκη!

  Ήταν αργά το πρωί της Τετάρτης, όταν η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  γέμισε από φωνές μικρών παιδιών που ήρθαν για να πουν τα δικά τους «θέλω»  στον Δήμαρχο.

Κι εκείνος, τα άκουσε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γιατί ξέρει καλά ότι τα παιδιά λένε τις πιο μεγάλες αλήθειες, χωρίς ιδιοτέλειες και πολιτικές σκοπιμότητες.
02 720Να λοιπόν πως δημιουργήθηκε αυτή η τόσο ιδιαίτερη «συνεδρίαση» όπου τα παιδιά από τα προνήπια του Κολλεγίου Ψυχικού, κατέθεσαν το βασικό αίτημά τους: «Να φέρει ο Δήμαρχος  χρώμα στην πόλη»! Χρώμα για να γίνει όμορφη, για να θέλουν να τη βλέπουν, για να είναι χρωματιστά τα σπίτια και οι άνθρωποι πάντα χαμογελαστοί.!
03 720Και σαν σωστοί πολίτες, όπως αποδείχθηκε, εκτός από το αίτημα τους είχαν να προτείνουν και λύσεις για να γίνει πραγματικότητα: Να φέρει πάνω από την πόλη μας το Ουράνιο τόξο, να κάνει τα λεωφορεία κόκκινα, να πει σε όλους τους πολίτες να πάρουν μπογιές και να ζωγραφίσουν τα σπίτια τους, αλλά και να πετάξει με ελικόπτερο πάνω από την πόλη ρίχνοντας  από ψηλά χρώματα... Και δεν σταμάτησαν εκεί… Γιατί προσφέρθηκαν να αναλάβουν τα ίδια αυτή την σπουδαία αποστολή...

Τελικά, πόσα πράγματα μπορεί να μάθει  ένας μεγάλος από τα παιδιά!!!